skip to Main Content
(0)85-0218180
 • Nederlands
  • Engels
 • Nederlands
  • Engels
(0)23–2210004

VISUM SRI LANKA AANVRAGEN

Het visum voor Sri Lanka

Een visum is benodigd voor Sri Lanka. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf €69,95 euro.

Ontvang uw visum binnen 4 werkdag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Tanzania duurt minimaal 4 werkdag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Sri Lanka

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Pasfoto

Een digitale pasfoto, welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5 cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • Moet in .PDF of .JPG/.JPEG formaat zijn
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Geldigheid

Zowel het toeristenvisum Sri Lanka als het zakenvisum Sri Lanka zijn 30 dagen geldig, het overstap/transitvisum voor Sri-Lanka is 48 uur geldig.

Wenst u langer dan 30 dagen te blijven in Sri Lanka? Dan kunt u bij de lokale Immigration Office vragen om een Visa Extension. Deze kan verlengd worden tot 90 dagen. Meer info vindt u op www.immigration.gov.lk

Een aanvraag tot verlenging moet ingediend worden bij de Visa Section van het Department of Immigration (head office) of verzorgd te worden door een Authorized Agent in Sri Lanka.

Wenst u bij voorbaat langer dan 90 dagen in Sri Lanka te verblijven? Dan dient u in persoon een regulier visum Sri Lanka aan te vragen bij de ambassade van Sri Lanka in Den Haag. Visa4Travel kan dit uiteraard voor u verzorgen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Belangrijke Informatie

Nadat u het ETA visum via de mail van ons heeft ontvangen, raden wij aan om hier een kopie van te maken en deze los in uw paspoort te bewaren zodra u op reis gaat.

Bij aankomst wordt de aanvrager 30 dagen toegang verleend met dubbele ingang vanaf de datum van eerste binnenkomst. Echter is dit besluit altijd aan de lokale immigratieofficieren. Traveldocs kan hier geen verdere invloed op uitoefenen zodra het visum in behandeling is genomen of reeds afgegeven.

Uitleg visum Sri Lanka aanvragen

Wat is een visum Sri Lanka en hoe kan ik deze aanvragen?

Alle reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit moeten een visum Sri Lanka aanvragen, voordat zij het land mogen reizen. Indien reizigers van plan zijn, zakelijk dan wel toeristisch, minder dan 30 dagen in Sri Lanka te verblijven dan voldoet het e-visum Sri-Lanka, ook wel ETA (Electronic Travel Authorization) genoemd. Dit e-visum Sri Lanka kunt u hier eenvoudig en geheel online aanvragen.

Na de toekenning van het (e-)visum/ETA Sri Lanka dient de reiziger deze uit te printen en bij zich te hebben op reis.

Welke soorten visums Sri Lanka kan ik aanvragen?

Sri Lanka kent diverse soorten visums die u kunt aanvragen. Zo zijn er bijvoorbeeld:

 • Een Visa on Arrival kan men bij aankomst op de luchthaven van Colombo verkrijgen tegen een bedrag van $ 40 USD. Hier zitten echter wel lange wachttijden aan verbonden,
 • E-visum (ETA) Sri-Lanka kunt u geheel online aanvragen. Dit kan tot 90 dagen voor vertrek. Met het elektronisch visum voor Sri-Lanka kan u twee keer het land in- en uitreizen, binnen 30 dagen na eerste binnenkomst. Wilt u na 30 dagen het land uit en weer opnieuw in reizen? Dan dient u een nieuw visum Sri-Lanka aan te vragen,
 • Regulier visum Sri Lanka kan verkregen worden bij de ambassade. Dit visum Sri Lanka is bedoeld voor reizigers die langer dan 90 dagen willen blijven of, om welke andere reden dan ook, niet in aanmerking komen voor een elektronisch visum.

Toeristische en zakelijke e-visums Sri Lanka kunt u online aanvragen via onze website

Houd er rekening mee dat kinderen ook dienen te beschikken over een eigen visum Sri Lanka. Zij dienen een eigen dossier aan te leveren met alle nodige documenten. Van belang is dus dat kinderen beschikken over een eigen paspoort alvorens zij een visum Sri-Lanka kunnen aanvragen.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van het visum Sri Lanka

De verwerkingstijd duurt normaliter slechts 4 werkdagen vanaf het moment van indienen. Zowel het toeristenvisum als het zakenvisum zijn 30 dagen geldig, het overstap/transitvisum is 48 uur geldig.

 • De kosten voor het toeristisch e-visum/ETA Sri Lanka bedragen € 12,95
 • De kosten voor het zakelijk e-visum/ETA Sri Lanka bedragen € 76,95

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten (bij iDeal/bancontact betaling) en btw.

Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij een toeslag berekend zal worden. Kijkt u hiervoor op de pagina Tarieven.

Wenst u langer dan 30 dagen te blijven in Sri Lanka? Dan kunt u bij de lokale Immigration Office vragen om een Visa Extension. Deze kan verlengd worden tot 90 dagen. Meer info vindt u op de pagina van de Immigratiedienst van Sri Lanka.

Waarom uw visum Sri Lanka aanvragen bij Visa4Travel?

Bij Visa4Travel staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service. Ook als u het visum Sri Lanka wilt aanvragen kunt u op Visa4Travel vertrouwen.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de overheid van Sri Lanka. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Visa4Travel maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Visa4Travel is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Sri Lanka ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Direct het visum Sri Lanka aanvragen

Wilt u het Sri Lanka visum aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum Sri Lanka en de procedure? Lees dan onze FAQ Sri Lanka pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Back To Top