Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM INDONESIË AANVRAGEN

Wilt u visumvrij naar Indonesië bij een verblijf van max. 30 dagen? Traveldocs kan voor u het Visa on Arrival (VoA) online aanvragen! Zo hoeft u niks meer te doen zodra u eenmaal in Indonesië bent aangekomen en kunt u versneld door de douane. Voor slechts €69,95 euro per persoon kunt u het Visum on Arrival voor Indonesië kopen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Het visum voor Indonesië

Een visum is benodigd voor Indonesië. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 169,95.

Ontvang uw visum binnen 6 dag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Indonesië duurt minimaal 6 dag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Indonesië

Paspoort

 • Tenminste zes maanden geldig zijn na vervaldatum van het aangevraagde visum.
 • Tenminste twee tegenover elkaar liggende lege pagina bevatten.
 • Hoesjes dienen van het paspoort te worden verwijderd.

Pasfoto

Een officiële, kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5cm
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Reisgegevens

Een vluchtbevestiging op naam van de aanvrager. Hierin dient het volgende te staan:

 • Datum van aankomst en datum van vertrek
 • Vluchtnummers
 • Uit de bevestiging dient duidelijk te zijn dat de reiziger zal terugkeren naar Europa

Machtigingsbrief

De reiziger dient een brief op te stellen, waarin staat dat Visa4Travel/Traveldocs gemachtigd is om namens u de visumaanvraag in te mogen dienen bij de Indonesische ambassade te Den Haag.

  • De brief dient Engelstalig te zijn.
  • De brief moet ondertekend zijn door de reiziger.

Aanvullende Documenten

Bij het aanvragen van een Sociaal Cultureel visum moeten ook de volgende extra documenten worden aangeleverd:

 • Een uitnodigingsbrief van het bedrijf / de persoon, deze brief moet een stempel bevatten, bekend als Materai. Zonder deze stempel wordt de uitnodigingsbrief niet geaccepteerd door de Indonesische ambassade
 • Een kopie van de KTP-Card van degene die de uitnodigingsbrief heeft ondertekend.

Bij het aanvragen van een zakenvisum moeten de volgende extra documenten worden aangeleverd:

 • Een uitnodigingsbrief van het uitnodigende bedrijf. Deze brief moet ook de Materai stempel / zegel bevatten
  Een kopie van de KTP-Card van degene die de uitnodigingsbrief heeft ondertekend
 • Een garantiebrief van het bedrijf waar de reiziger werkt. Zelfstandige reizigers en ondernemers moeten een uittreksel van de Kamer van Koophandel overleggen.

Kinderen tot 12 jaar dienen een kopie van hun geboorteakte aan te leveren.

Niet Nederlandse paspoorthouders  dienen een kopie van de BRP record (Uittreksel Basisregistratie personen) aan te leveren. Dit document dient opgevraagd te worden bij de gemeente waar de reiziger ingeschreven staat.

Gezondheidsverklaring

In verband met het COVID-19 virus dienen alle aanvragers van het Indonesisch visum (toeristisch, sociaal cultureel en zakelijk) een gezondheidsverklaring aan te leveren, welke afgegeven dient te zijn door een daar toe geautoriseerde instantie of persoon. Deze verklaring dient:

 • Geschreven te zijn in het Engels
 • Ondertekend te zijn door een daartoe bevoegd persoon en/of instantie
 • Aan te geven dat de reiziger als gezond en vrij van alle COVID-19 symptomen wordt geacht voorafgaand aan zijn of haar reis naar Indonesië
 • De resultaten van het PCR-test (Plymerase Chain Reaction test) dienen weergegeven te worden
 • Niet later zijn afgegeven dan maximaal 7 dagen op het moment van indienen bij de Indonesische ambassade. Het document mag dus niet ouder zijn dan maximaal 2-3 dagen op het moment van aanleveren bij Visa4Travel. Dit i.v.m. eventuele vertragingen bij de ambassade door de zeer beperkte openingstijden. Indienen van aanvragen is momenteel enkel mogelijk op woensdagen en vrijdagen. Houd hier rekening mee bij het aanvragen van een gezondheidsverklaring!

Wat is een visum Indonesië?

Wilt u naar Indonesië voor een vakantie- of zakenreis, dan dient u een regulier visum aan te vragen voor u het land zult betreden. Het visum betreft een sticker, welke wordt uitgegeven door de Indonesische overheid en wordt aangebracht in het paspoort. Met het visum Indonesië krijgt u toestemming om het grondgebied van Indonesië te betreden. Dit visum wordt uitgegeven door de ambassade van Indonesië in Den Haag.

Tijdens de paspoortcontrole in Indonesië wordt het visum gecontroleerd. Komt u per vliegtuig? Dan zal de eerste controle van het visum waarschijnlijk al op de luchthaven plaatsvinden.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Indonesië foutloos wordt aangeboden bij de Indonesische ambassade, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Verschillende typen visum Indonesië aanvragen

U kunt diverse typen van het visum Indonesië aanvragen. Het type visum hangt af van uw reisdoel. De meest voorkomende typen visums zijn een visum Indonesië voor toeristische redenen of een visum Indonesië voor zakendoeleinden. Echter heb je ook een visum Indonesië voor journalisten, een visum Indonesië voor studenten, een werkvisum Indonesië, een transit (overstap) visum Indonesië en een visum Indonesië op persoonlijke uitnodiging (Sociaal Cultureel).

Met een sociaal cultureel visum kunt u bijvoorbeeld stage lopen in Indonesië. Tevens moet u voor dit visum Indonesië een uitnodigingsbrief tonen van een persoon in Indonesië, die (financieel) garant voor u zal staan tijdens uw gehele verblijfsperiode. Deze uitnodiging moet geautoriseerd worden door de Indonesische immigratiedienst in Jakarta.

Het doel van uw reis bepaalt welk type visum Indonesië u moet aanvragen. Weet u niet zeker welk visum Indonesië het meest van toepassing is op uw situatie? Neemt u dan gerust contact met ons op! Onze medewerkers adviseren u hier graag over en helpen u op weg.

Verwerkingsduur en visumgeldigheid visum Indonesië

De verwerkingstijd duurt normaliter slechts 6 werkdagen vanaf het moment van indienen. In drukke (vakantie)periodes kan het oplopen naar 8 á 10 werkdagen. Vraag daarom altijd ongeveer 6 weken voor vertrek uw visum aan, zodat u zeker bent dat alles op tijd rond is en u tijdig uw visum Indonesië in huis heeft. De ambassade van Indonesië kent namelijk geen spoedprocedures bij het aanvragen van uw visum. Wij kunnen de visum Indonesië aanvraag met spoed voor u verwerken, maar zodra deze eenmaal is ingediend, is het aan de Indonesische ambassade om uw aanvraag te verwerken. Vanaf dat moment bepalen zij hoe snel de afhandeling van uw visum Indonesië zal zijn.

Visum Indonesië kosten

De kosten voor het visum Indonesië (60 dagen) zijn als volgt:

 • De kosten van het toeristenvisum Indonesië bedragen € 149,95 voor een visum met een verblijfsperiode van 60 dagen en een enkele inreis.
 • Een zakelijk visum Indonesië kunt u aanvragen vanaf € 319,95 voor een single entry visum met een verblijfsperiode van 60 dagen. Daarnaast komen zakelijke reizigers ook in aanmerking voor een jaarvisum Indonesië met meerdere inreizen voor € 346,95.

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en BTW.

De kosten voor een 60 dagen visum Indonesië bedragen dus per persoon 149,95 euro per aanvraag voor een Tourist B211 visum.

Daarnaast kunt u er voor kiezen om de aanvraag met urgentie te verwerken. Dit betekend dat wij uw visum Indonesië aanvraag direct voor u verwerken op werkdagen tussen 0900 en 1700 uur. Wel moet u er rekening mee houden dat wij aanvullende kosten berekenen voor het verwerken van uw visum Indonesië aanvraag met spoed. Deze kosten bedragen 29,95 euro incl. BTW per aanvraag. Let wel op dat de kosten voor een spoedtoeslag voor het visum Indonesië dus alleen bedoelt zijn zodat wij uw aanvraag direct na ontvangst verwerken. De ambassade biedt geen mogelijkheid tot urgentie bij uw visum Indonesië aanvraag. Kiest u ervoor om uw visum Indonesië zonder spoed af te handelen? Dan krijgt u binnen 2 werkdagen bericht van ons.

Wilt u gegevens en/of documenten laten ophalen of thuisbezorgen? Dan betaalt u hiervoor aanvullende verzendkosten. Informatie over de toeslagen en tarieven kunt u vinden op de pagina tarieven.

Visum Indonesië vooraf aanvragen of een visum Indonesië bij aankomst regelen

Dit hangt af van het aantal dagen dat u in het land zult verblijven. Indonesië kent een gratis stempel, welke staat voor een visum vrije entree met een maximale verblijfsduur van 30 dagen. Een visum Indonesië ois dus niet altijd vooraf nodig. Een visumvrije entree is geen visum voor Indonesië.

Daarnaast bestaat er een Visa on Arrival, welke de reiziger op het vliegveld van aankomst kan kopen. Dit is een kleine sticker dat in het paspoort wordt geplakt. Belangrijk om te weten is dat u enkel een Visa on Arrival kunt verlengen, wanneer het verblijf onverhoopt toch langer duurt dan u vooraf had gepland. Als u slechts een stempel heeft verkregen bij binnenkomst, moet u het land na 29 dagen verlaten en mag u Indonesië pas na 24 uur weer visum vrij betreden. In feite is dit dus een 30 dagen visum Indonesië.

 • Hoewel je een Visa on Arrival met 30 dagen kunt verlengen, zal deze niet worden afgegeven als u bij voorbaat aangeeft langer dan 30 dagen te willen verblijven in Indonesië. De Indonesische immigratiedienst kan dan van mening zijn dat u voor vertrek een correct visum Indonesië had moeten aanvragen en u hierdoor toegang weigeren of verlenging van uw Visa on Arrival niet honoreren.
 • Ook wanneer u niet kunt aantonen het land binnen 30 dagen te zullen verlaten, dient u voor vertrek een regulier visum aan te vragen.

De visumvrije regeling geldt dus alleen bij een verblijf dat korter is dan 30 dagen, met eventuele uitloop.

De Indonesische immigratie officieren behouden te allen tijde het recht om u toegang tot het land te weigeren of om te vragen naar aanvullende documenten, mits zij dit nodig achten voor de beoordeling van uw verzoek tot toegang tot het land. Een visum voor Indonesië garandeert dus geen toegang tot het land.

Visum Indonesië bij aankomst (visa on arrival)

Een visum Indonesië bij aankomst (VOA) kost ongeveer 25 USD. Dit tarief mag te allen tijde worden aangepast zonder melding vooraf, indien de Indonesische overheid hiertoe besluit. Bij onderstaande vliegvelden in Indonesië kunt u bij aankomst een Visa on Arrival (VOA) aanschaffen.

Vliegvelden:

 • Adisucipto  (Yogakarta)
 • Adisumarmo (Solo)
 • Bali
 • Eltari (Kupang)
 • Halim Perdana Kusuma (Jakarta)
 • Hasanuddin (Makasar)
 • Jakarta
 • Kalimantan
 • Lombok
 • Manado
 • Medan
 • Padang
 • Pekanbaru
 • Selaparang (Mataram)
 • Sepinggan (Balikpapan)
 • Sulawesi
 • Surabaya
 • Timor

Zeehavens:

 • Batam
 • Belawan (Medan)
 • Bitung
 • Bintang Pura (Tanjung Pingang)
 • Dumai
 • Jayapura (Papua)
 • Padang Bai (Bali)
 • Pare Pare (Sulawesi)
 • Sibolga (Sumatra)
 • Soekarno-Hatta (Makassar, Sulawesi)
 • Tanjung Balaikarimun
 • Tanjung Mas
 • Teluk Bayar (Padang, Sumatra)
 • Tanjung Uban (Bintan)
 • Tenau (Kupang)

Bandung Airport

Is uw aankomstpunt in Indonesië het vliegveld van Bandung? Houdt er dan rekening mee dat u daar geen Visa on Arrival kunt verkrijgen! In dat geval bent u verplicht om voor vertrek een visum aan te vragen, tenzij dit slechts een overstap van minder dan 12 uur betreft, waarbij u de transitzone niet zult verlaten.

Door het visum Indonesië vooraf aan te vragen, bespaart u uzelf veel moeite, onzekerheid en lange wachtrijen op het vliegveld. Weet u voor vertrek al dat uw verblijf langer dan 30 dagen zal bedragen? Dan bent u ook verplicht om vooraf een visum Indonesië aan te vragen bij de ambassade.

Bij aankomst zal namelijk gevraagd worden om uw vliegticket, eventuele hotelbevestiging en overzicht van voldoende financiële middelen (zoals creditcard- of bankafschrift). Indien uit uw één of meer van deze documenten blijkt dat uw verblijf langer dan 30 dagen zal bedragen kan het zijn dat u toegang geweigerd wordt of dat verlenging van het Visum on Arrival niet gehonoreerd wordt, omdat u eigenlijk voor vertrek een visum Indonesië had moeten aanvragen.

Visum verlengen in Indonesië en het Sociaal Cultureel visum aanvragen

Wilt u uw visum Indonesië verlengen? Dat kan onder voorwaarden gebeuren bij de lokale immigratiedienst in Indonesië. Het standaard 60 dagen toeristen visum Indonesië biedt u de mogelijkheid om na het verkrijgen van het visum binnen 2 maanden Indonesië in te reizen. Bij aankomst gaat de geldigheid van 60 dagen van start.

Wilt u langer in Indonesië verblijven? Dan kunt u het 60 daags toeristen visum Indonesië éénmalig met 30 dagen extra verlengen.

Sociaal Cultureel Visum Indonesië Aanvragen

Wilt u bij voorbaat langer dan 60 of 90 dagen in Indonesië verblijven op één visum? Dan kunt u misschien een Sociaal Cultureel visum Indonesië aanvragen. Een van de voorwaarden is wel dat u beschikt over een sponsor in Indonesië, welke financieel garant staat gedurende uw gehele verblijfsperiode in Indonesië. Deze sponsor dient een uitnodigingsbrief voor u op te stellen en moet vervolgens een sponsorbrief aanvragen via de immigratie officieren/immigration office in Jakarta. De immigratie officieren zullen een Materai op de sponsorbrief plakken, een soort zegel, waarmee de brief is gelegaliseerd voor gebruik in Nederland. De aanvrager moet een kopie van deze sponsorbrief, voorzien van een Materai, aanleveren, samen met een duidelijke foto of scan van de KTP kaart van de uitnodiger. Een KTP kaart is een soort Indonesisch identiteitskaart en staat voor Kartu Tanda Pendukuk.

Het Sociaal Cultureel visum Indonesië kunt u tot 4 keer verlengen, waardoor u in totaal 180 dagen aaneengesloten in Indonesië kunt verblijven. Dit kunt u lokaal in Indonesië regelen bij de lokale immigratiekantoor. Wel moet u er rekening mee houden dat het Sociaal Cultureel visum Indonesië bij afgifte vaak een geldigheid van 60 dagen bevat. U zult de verlenging hiervan moeten regelen zodra u eenmaal bent aangekomen in Indonesië. Dit kan tot 10 dagen voor het vervaldatum van uw huidige visum Indonesië.

Overschrijding Van Uw Visum Geldigheid

Regelt u de verlenging van uw visum Indonesië niet op tijd en blijft u toch na vervaldatum van uw visum in Indonesië? Dan loopt u het risico op een boete of zelfs landontzegging. Dit betekend dat het ongeveer twee jaar kan duren voordat u Indonesië weer in zult mogen reizen. In extreme gevallen kan de Indonesische overheid besluiten om u permanent toegang tot Indonesië te ontzeggen. Dit kan niet alleen gevolgen hebben voor uw visum Indonesië aanvragen, maar ook voor andere bestemmingen. Let op dat de gevolgen van het overschrijden van uw visumgeldigheid ook van toepassing zijn bij het toeristen- en zaken visum Indonesië.

Voorkom problemen door op tijd uw visum Indonesië aanvraag in te dienen en op tijd eventuele verlenging te regelen. Blijf nooit langer in het land dan is toegestaan en win voor vertrek voldoende informatie in over de lokale regelgeving en voorwaarden van eventuele verlening van het visum Indonesië.

E-visum Indonesië aanvragen

De Indonesische overheid heeft per 26 april 2021 een elektronisch e-visum voor Indonesië gelanceerd. Dit is een elektronische reistoestemming, wat de reguliere visumsticker zal vervangen. Dit e-visum Indonesië kunt u online aanvragen via de website van de Indonesische ‘imigrasi’ ofwel, de immigratiedienst. Momenteel is de Indonesische overheid bezig met het uitrollen van dit e-visum Indonesië. Er geldt een quota van 600 visa per dag, welke enkel aangevraagd kunnen worden tussen 02:00 uur ‘s nachts en 08:00 uur ‘s morgen, Nederlandse tijd of tussen 03:00 WIB en 15:00 WIB. Daarbij moet de reiziger beschikken over een sponsor in Indonesië, welke geregistreerd dient te staan in het systeem van de ‘Imigrasi’. Op dit moment kunnen alleen zakelijke reizigers en houders van een verblijfsvergunning (KITAS/KITAP) aanspraak maken op dit visum. Daarbij kan het alsnog zijn dat u uw aanvraag fysiek moet aanleveren bij de Indonesische ambassade in Den Haag.

Het is nog niet duidelijk wanneer toeristische reizigers dit e-visum Indonesië mogen aanvragen. Via onze website kunt u alleen het regulier visum Indonesië aanvragen. Wilt u een zakelijk elektronisch visum Indonesië aanvragen? Dan kunnen wij u op weg helpen. Let wel op dat u de aanvraag dan zelf moet indienen!

Gaat u binnenkort op vakantie en wilt u een toeristen visum Indonesië aanvragen?

Zorg er dan voor dat u op tijd uw order plaatst op onze website, zodat wij tijdig uw toeristen visum Indonesië aanvragen en het paspoort met daarin het visum Indonesië bij u thuis of op uw werkadres bezorgen. Heeft uw (vakantie) visum Indonesië aanvraag haast? Dan kunnen wij het paspoort met visum voor u klaarleggen op Schiphol airport, waar u deze direct voor vertrek kunt afhalen! Maak in dat geval gebruik van onze Schiphol service.

Daarnaast kunnen wij uw aanvraag direct na ontvangst verwerken (let op! Alleen op werkdagen!) indien u kiest voor een spoedprocedure.

Ook zakenreizigers helpen wij uiteraard graag bij het in orde maken van de documenten en het aanvragen van het visum voor Indonesië.

 

Waarom uw visum Indonesië aanvragen bij Visa4Travel?

Bij Visa4Travel staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service. Ook bij uw visum Indonesië aanvragen kunt u op ons vertrouwen.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het ambassade van Indonesië. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw visum Indonesië correct en veilig wordt aangevraagd.

Visa4Travel maakt de procedure makkelijker voor u, waardoor er geen ingewikkelde website procedures meer zijn.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Visa4Travel is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Indonesië ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Direct uw visum Indonesië aanvragen

Wilt u direct een visum Indonesië aanvragen? Ga dan door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum Indonesië, het aanvragen van een visum Indonesië en de procedure? Lees dan onze FAQ Indonesië, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Back To Top