Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM NEPAL AANVRAGEN

Het visum voor Nepal

Een visum is benodigd voor Nepal. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 89,95.

Ontvang uw visum binnen 2 dag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Nepal duurt minimaal 2 dag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Nepal

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Pasfoto

Een officiële, kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Aanvullende Documenten

Reizigers naar Nepal dienen naast paspoort en pasfoto het volgende nog aan te leveren:

 • Per persoon één eigen ondertekende ambassade formulier (deze ontvangt u volledig ingevuld van ons na het invullen van ons online aanvraagformulier, dit ter ondertekening), de pasfoto mag hier niet aan bevestigd worden!
 • Kopie vliegtickets heen en terug op naam. Hiermee dient u aan te kunnen tonen wanneer u Nepal zult in- en uitreizen.

Geldigheid

Alle visa typen die worden aangeboden op onze website hebben de geldigheid van 3 maanden vanaf het moment van afgifte.

Hieruit kun u het volgende kiezen:

 • 15 dagen verblijf
 • 30 dagen verblijf
 • 90 dagen verblijf

Wat is een visum Nepal en wanneer heb ik deze nodig?

Wilt u naar Nepal voor een vakantie- of zakenreis, dan moet u voor vertrek een Nepal visum aanvragen. U heeft een Nepal visum nodig om te laten zien dat u toestemming heeft van de Nepalese overheid om het land te betreden. Dit visum wordt door een medewerker van het Nepalees consulaat in het paspoort aangebracht.

 • Nepal kent enkel een regulier toeristenvisum.
 • U kunt geen zakelijk Nepal visum aanvragen in Nederland.

Zakelijke reizigers en studenten dienen het toeristenvisum Nepal om te zetten naar een zaken- of studie visum voor Nepal zodra zij eenmaal in zijn aangekomen in Kathmandu. Dit dient te gebeuren bij het Ministerie van Industrie, Handel en Toelevering in Nepal, te Kathmandu. Dit Ministerie heeft een subafdeling, genaamd het Ministerie van Industrie, welke oa deze visa verzorgen en zich met name bezighouden met het implementeren van voorschriften en regels, opgesteld door de Nepalese overheid.

Visum aanvraag Nepal in gang zetten

Om uw visum aanvraag Nepal te kunnen initiëren dienen wij te beschikken over een aantal documenten, inclusief paspoort en pasfoto. U dient deze fysiek bij ons aan te leveren. Het is niet mogelijk om een e-visum Nepal aan te vragen, omdat Nepal geen elektronisch visum (e-visum Nepal) kent. U kunt alleen een visum Nepal aanvragen in Amsterdam. Dit dient te gebeuren bij het consulaat-generaal. Zij verzorgen de visum Nepal aanvragen namens de ambassade van Nepal, welke gevestigd is te Brussel.

Om uw visum Nepal aanvraag te kunnen indienen moeten wij eerst beschikken over een aantal documenten, zoals uw paspoort, pasfoto en consulair formulier. Dit formulier maakt u eerst online aan. Hierbij moet u een digitale pasfoto en een foto van uw paspoortinformatie pagina uploaden. Daarna kunt u het formulier printen en ondertekenen, en deze samen met uw paspoort, pasfoto en vliegtickets bij ons aanleveren. Meer heeft u niet nodig om een visum Nepal te kunnen aanvragen!

Beschikt u over een vreemdelingenpaspoort/vluchtelingenpaspoort als zgn. reisdocument? Dan kunt u geen Nepal visum aanvragen in Nederland. U bent dan verplicht om in persoon te verschijnen bij de Nepalese ambassade in Brussel om uw Nepal visum aanvraag aan te bieden.

Wat voor soorten visums zijn er voor Nepal?

Nepal kent meerdere soorten visums. Zowel toeristische als zakelijke reizigers dienen vooraf een regulier toeristenvisum aan te vragen. Dit toeristenvisum wordt in het paspoort aangebracht en is geldig vanaf het moment van afgifte. Het biedt u de mogelijkheid om 15, 30 of 90 dagen aaneengesloten in Nepal te verblijven.

Eventueel is het mogelijk om dit visum Nepal lokaal te laten verlengen. Echter kunnen wij geen garantie bieden dat de verlenging van het visum gehonoreerd zal worden. Daarom raden wij sterk aan om vooraf een visum voor Nepal aan te vragen met voldoende dagen aan verblijf. Dan komt u in Nepal niet meer met lange wachttijden en extra kosten te zitten tijdens het verlengen van uw visum.

U kunt het toeristenvisum Nepal lokaal omzetten naar één van de volgende visumtypen: Zakelijk visum, werkvisum, journalistenvisum, relatie- of huwelijksvisum (voor hen die getrouwd zijn met een Nepalees paspoorthouder/inwoner), wederkerigheidsvisum, studentenvisum, inwonersvisum en niet-inwonersvisum.

Kosten visum Nepal

De kosten voor het visum Nepal verschillen per visumtype. Zo betaalt u slechts 5 USD voor een transit (overstap) visum voor Nepal, maar kunnen deze kosten al snel oplopen naar 200 USD voor een zakenvisum met een geldigheid van één jaar. De consulaire tarieven per visumtype, benodigde documenten hiervoor en diens voorwaarden kunt u vinden op de website van de immigratiedienst in Nepal.

Alle visum Nepal typen, die u vooraf kunt aanvragen bij het consulaat in Amsterdam, bieden u de mogelijkheid om meerdere keren Nepal in en uit te reizen. Dit betekent dat u voor korte tripjes naar bijvoorbeeld India of Bhutan weer gerust Nepal in kunt reizen op hetzelfde visum, mits dit binnen de geldigheid valt en u het maximaal aantal dagen van verblijf niet heeft overschreden.

Zakelijke- en studenten visum voor Nepal

Zakelijke reizigers en studenten dienen hun visum Nepal bij het Ministerie van Industrie in Kathmandu om te zetten. Dit betekent dat wij een toeristenvisum Nepal aanvragen voor zakelijke reizigers en/of studenten. Daarna dient men na aankomst in Kathmandu dit visum zelf te laten wijzigen naar het juiste visum type.

Het nieuwe visum gaat in op moment van afgifte. Indien u uw toeristenvisum vlak voor het vervaldatum omzet, zal uw nieuwe visum een nieuwe geldigheidstermijn krijgen vanaf het moment dat deze is afgegeven. In geval van een studentenvisum kunt u de ingangsdatum hiervan vaak terugvinden in de aanbevelingsbrief van het Ministerie van Onderwijs.

Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag door naar de website van het consulaat van Nepal.

 

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van het visum Nepal

In de meeste gevallen wordt het visum Nepal dezelfde dag van aanvragen nog afgegeven. Wel komen hier aanvullende administratie kosten bij kijken voor het visum Nepal, indien dit dezelfde dag nog afgegeven moet worden. Soms kan het paspoort pas de eerstvolgende werkdag na het indienen worden afgehaald, maar in de meeste gevallen heeft u uw paspoort met daarin het visum al binnen 2 a 3 werkdagen na aanleveren bij ons in Hoofddorp weer terug in uw bezit.

Indien wij het paspoort en documenten op werkdagen vóór 10:00 uur hebben ontvangen, dan kan het meestal dezelfde dag nog worden aangeboden bij het consulaat. Dit houdt dus in dat wij het paspoort met daarin het visum Nepal vaak diezelfde dag nog terug hebben. Dit is echter geen garantie, daar het consulaat altijd het recht behoudt om hier langer over te doen indien zij dit nodig achten voor de beoordeling. De verwerkingstijd is dus afhankelijk van de snelheid en beschikbaarheid van het Nepalese consulaat.

De kosten voor het visum Nepal per visum type

De kosten voor het visum Nepal variëren per visumtype en geldigheidsduur. Hieronder ziet u een overzicht van mogelijkheden voor het visum Nepal:

 • 15 dagen verblijf € 86,95
 • 30 dagen verblijf € 106,95
 • 90 dagen verblijf € 174,95

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en BTW.

Wilt u gegevens en/of documenten laten ophalen of thuisbezorgen, dan betaalt u hiervoor aanvullende verzendkosten. Daarnaast kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarvoor een toeslag berekend worden. De hoogte van deze toeslagen is afhankelijk van de gewenste levertijd en visumtype.

Informatie over de toeslagen en tarieven kunt u vinden op de pagina Tarieven.

Geldigheid van het visum voor Nepal

De geldigheid van het visum voor Nepal verschilt per visumtype. Doorgaans is een regulier visum voor Nepal tot 6 maanden na afgiftedatum geldig. Tot deze periode kunt u Nepal inreizen op uw visum.

Het is mogelijk om een visum met een kortere geldigheid te krijgen, indien het Nepalese consulaat hiertoe besluit.

Visum Nepal Bij Aankomst (Visa On Arrival)

In sommige gevallen is het mogelijk om bij aankomst in Kathmandu een visum Nepal te verkrijgen (Visa on Arrival). De Nepalese overheid raadt dit sterk af omdat de lokale immigratie officieren altijd het recht behouden om u toegang te weigeren, zonder opgaaf van reden. Daarnaast kan het zijn dat de luchtvaartmaatschappij inchecken zonder een visum voor Nepal niet toelaat. Zoek dit daarom ruim voor vertrek uit bij uw luchtvaartmaatschappij zodat u, indien nodig, op tijd een visum voor Nepal kunt aanvragen.

Een visa on arrival is te verkrijgen bij de volgende grensposten:

 • Belahia, Bhairahawa
 • Birganj, Parsa
 • Gaddachauki, Mahendranagar
 • Jamunaha, Nepalgunj
 • Kakarvitta, Jhapa
 • Kathmandu (airport)
 • Kodari, Sindhupalchowk
 • Mohana, Dhangadhi
 • Rashuwagadi, Rashuwa

Uiteraard kan Via4Travel uw reguliere visum aanvraag Nepal verzorgen. Dit bespaart u niet alleen tijd maar ook geld, omdat wij de scherpste tarieven hiervoor hanteren. Daarnaast controleren wij alle documenten op volledigheid en compleetheid. Hierdoor bent u er zeker van dat uw aanvraag correct en foutloos wordt aangeboden bij de Nepalese overheid.

Gratis visum voor Nepal

Kinderen tot 10 jaar kunnen een gratis visum voor Nepal verkrijgen. Zij hoeven geen consulaire kosten te betalen hiervoor.

Dit geldt ook voor paspoorthouders van één van de SAARC landen (Zuid-Aziatische Associatie voor Regionale Coöperatie). Reizigers met een paspoort van een bij de SAARC aangesloten land hebben dus geen Nepal visum nodig. Zij kunnen bij aankomst een gratis visum voor Nepal aanvragen.

 

 

Waarom uw visum Nepal aanvragen bij Visa4Travel?

Bij Visa4Travel staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service. Ook bij het aanvragen van uw visum Nepal.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens uw visum voor Nepal wordt ingediend bij het consulaat in Amsterdam. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Visa4Travel maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt tevens op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail danwel telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Visa4Travel is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent U Van Plan Om Naast Nepal Ook Andere Landen Te Bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Nepal visum nu aanvragen

Wilt u het Nepal visum direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum Nepal en de procedure? Lees dan onze FAQ Nepal pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Back To Top