Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM KENIA AANVRAGEN

Gaat u op reis en wilt u een visum Kenia aanvragen? Bij Visa4Travel kunt u snel en eenvoudig een online toeristenvisum Kenia aanvragen vanaf €99,95 euro.

Ontvang uw visum binnen 3 werkdag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Kenia duurt minimaal 3 werkdag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Kenia

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum Kenia.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Daarnaast heeft u voor het e-visum Kenia een duidelijke en leesbare foto/scan van de informatiepagina van uw paspoort nodig. Dit dient in .PDF, .JPG of .JPEG formaat aangeleverd te worden.

Pasfoto

Een officiële, kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Voor het e-visum Kenia raden wij aan om de pasfoto ook direct digitaal op te vragen bij uw fotograaf, zodat u zeker weet dat deze voldoet aan alle voorwaarden.

 

Overige benodigdheden

Naast een digitale pasfoto en informatiepagina van uw paspoort dienen wij per visumtype de volgende documenten te ontvangen:

 • Toeristische reizigers dienen een reisschema en een hotelbevestiging aan te leveren;
 • Zakelijke reizigers dienen een uitnodigingsbrief en een kopie van de registratie van het te bezoeken bedrijf in Kenia aan te leveren;
 • Privé reizigers dienen een uitnodigingsbrief van een familielid in Kenia aan te leveren, samen met een kopie van diens ID-kaart, paspoort of verblijfsdocument.

Geldigheid

 • Het e-visum Kenia is een single entry visum met een geldigheid van 3 maanden
 • Het East African Visum (Kenia, Oeganda en Rwanda) is een multiple entry visum met een geldigheid van 3 maanden

Belangrijke informatie

 • Wij adviseren dat u een print van uw Kenia e-visum samenvoegt met uw paspoort voordat u afreist naar uw bestemming.
 • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-visum Kenia goed. Dan hoeft u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming reist.

Uitleg visum Kenia

Hieronder leest u alle belangrijke informatie omtrent het visum Kenia, hoe u deze kunt aanvragen, wat de kosten voor het visum Kenia zijn en met welke voorwaarden, geldigheid en opties u zoal rekening dient te houden. Lees de informatie goed door voordat u de aanvraag op de website plaatst.

Heeft u onderstaande informatie doorgelezen en heeft u toch nog vragen? Neem dan een kijkje op onze FAQ Kenia pagina. Meestal kunt u alle nodige antwoorden hierin terugvinden. Heeft u daarna nog steeds vragen? Neem dan contact met ons op.

Wat is een visum Kenia en welke soorten visums zijn er?

Heeft u plannen om naar Kenia te gaan, dan moet u een visum Kenia aanvragen om het land binnen te komen. Dit houdt in dat u vooraf toestemming nodig heeft van de lokale autoriteiten.

Voor de meeste toeristische en zakelijke reizen naar Kenia is het mogelijk om hiervoor een elektronisch visum Kenia aan te vragen. Dit e-visum voor Kenia kan tot maximaal 7 dagen voor vertrek geregeld worden. Dit kan geheel digitaal gebeuren via onze website, waardoor u geen documenten meer fysiek aan hoeft te leveren om de aanvraag in orde te kunnen maken. Dit visum Kenia heeft een geldigheid van 3 maanden en biedt u een single entry tot Kenia. U kunt hiermee dus eenmalig het land in- en uitreizen.

Tot slot kunnen wij naast het e-visum Kenia voor toeristische en zakelijke reizigers,  tevens een multiple entry East African visum aanbieden. Hiermee kunt u meerdere keren tussen de grenzen van Kenia, Rwanda en Oeganda reizen. Voor reizigers die bijvoorbeeld op safaritour of rondreis gaan kan dit visum de betere optie zijn. U krijgt dit visum Kenia, Rwanda en/of Oeganda bij aankomst in het eerste land aangebracht in uw paspoort.

Heeft u vragen over het visum Kenia of het EAV? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Onze medewerkers staan u graag te woord om u te informeren en op weg te helpen!

East African Visa (EAV)

Reist u tussen Rwanda, Kenia en/of Oeganda? Dan hoeft u slechts één visum aan te vragen: het East African Visa.

Het voordeel van dit visum Kenia bij aankomst is dat u in de bovengenoemde landen niet steeds opnieuw te maken zult krijgen met lange wachtrijen voor het aanvragen van een Visa on Arrival. Tevens hoeft u ook voor vertrek niet langs alle drie de ambassades om uw visums aan te vragen.

Nadat wij de benodigde documenten van u hebben ontvangen, zullen wij de aanvraag voor u controleren op volledigheid alvorens wij het East African Visa voor u aanvragen.

Visum Kenia bij aankomst, met mogelijkheid tot reizen naar Rwanda en Oeganda

Het East African Visa biedt u het volgende aan:

 • Het East African visum / visum Kenia bij aankomst (EAV) is 3 maanden geldig en u mag maximaal 90 dagen aaneengesloten (totaal) binnen de grenzen van Kenia, Rwanda en Oeganda verblijven;
 • Daarnaast kunt u met dit visum meerdere malen de grenzen van Rwanda, Kenia en/of Oeganda passeren;
 • U hoeft dus niet per land opnieuw een toestemming vooraf aan te vragen. Met dit visum krijgt u het EAV bij aankomst in het eerste land aan de hand van het door ons afgegeven visum autorisatie. Dit hoeft slechts één keer te gebeuren, daarna mag u meerdere malen tussen bovengenoemde landen reizen binnen die 90 dagen.

Het voordeel van dit visum Kenia bij aankomst / East African visum is dat u niet steeds te maken zult krijgen met lange wachtrijen bij de immigratiedienst. Zodra u het visum eenmaal in het eerste land van aankomst heeft verkregen kunt u onbezorgd heen en weer reizen, zonder steeds te moeten worstelen met lange wachtrijen en nieuw papierwerk.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van het visum Kenia.

Kosten e-visum Kenia Toerist

Voor het e-visum Kenia Toerist betaalt u per persoon € 99,95 euro, inclusief BTW. Na het indienen van uw online visum Kenia aanvraag duurt het ongeveer tot 72 uur alvorens wij een reactie op uw aanvraag krijgen vanuit de Keniaanse overheid.

 • Het online visum Kenia is drie maanden geldig. U mag hiermee maximaal 90 dagen aaneengesloten in Kenia verblijven;
 • Tevens kunt u dit visum lokaal verlengen tot maximaal 180 dagen. Dit dient u te doen bij het hoofdkantoor van de immigratiedienst in Kenia, ook wel het Kenya Foreign Nationals Service, Department of Immigration Services genoemd. Garantie voor verlenging kunnen wij niet afgeven, omdat deze beslissing uitsluitend aan de lokale immigratieofficieren is. Zij beslissen of verzoek tot verlenging van het online visum Kenia wordt toegekend wordt;
 • U dient het visum Kenia online tussen 28 dagen tot maximaal 7 dagen voor vertrek aan te vragen.

Kosten e-visum Kenia Business

Voor het e-visum Kenia Business betaalt u per persoon € 99,95 euro, inclusief BTW. Na het indienen van uw aanvraag duurt het veelal ongeveer tot 72 uur alvorens wij een reactie krijgen vanuit de Keniaanse overheid.

 • Het visum Kenia is drie maanden geldig en u mag hiermee maximaal 90 dagen aaneengesloten in Kenia verblijven;
 • Tevens kunt u dit visum lokaal verlengen tot maximaal 180 dagen. Dit dient u te doen bij het hoofdkantoor van de immigratiedienst in Kenia, ook wel het Kenya Foreign Nationals Service, Department of Immigration Services genoemd. Garantie voor verlenging kunnen wij niet afgeven, omdat deze beslissing uitsluitend aan de lokale immigratie autoriteiten is;
 • U dient het visum Kenia online tussen 28 dagen tot maximaal 7 dagen voor vertrek aan te vragen.

Kosten East African Visa

Voor het East African Visa betaalt u per persoon € 146,95 euro, inclusief BTW. Het aanvragen van dit visum duurt ongeveer 6 a 7 werkdagen.

 • Met dit East African Visum kunt u maximaal 90 dagen verblijven en daarnaast kunt u meerdere keren de grenzen van Rwanda, Kenia en/of Oeganda over gaan;
 • Dit visum dient u ongeveer 6 weken voor vertrek aan te vragen, omdat
 • In tegenstelling tot de e-visum Kenia Toerist/Business is het AEV (Kenia) visum ook verkrijgbaar als regulier visum, welke fysiek bij de ambassade van Kenia aangevraagd kan worden. In de meeste gevallen en voor de meeste nationaliteiten kan dit visum Kenia, Rwanda en Oeganda echter ook online aangevraagd worden.

Multiple entry visum Kenia 5 jaar

Amerikaanse paspoorthouders kunnen een visum Kenia aanvragen met de mogelijkheid om gedurende een periode van 5 jaar lang Kenia meerdere keren in- en uit te reizen. Dit visum kost € 268,95 euro incl. BTW.

Visum Kenia 1 jaar met multiple entry

Nederlandse paspoorthouders kunnen echter wel een multiple entry 1 jaar visum Kenia aanvragen. Dit visum is 1 jaar geldig vanaf moment van afgifte en biedt u meerdere inreizen aan. Het is bedoelt voor reizigers die regelmatig naar Kenia reizen en hiervoor een passende online visum Kenia willen aanvragen.

Dit multiple entry jaar visum Kenia kost € 168,95 euro incl. BTW.

Via onze website kunt u enkel het e-visum Kenia Business en het e-visum Kenia Tourist aanvragen. Het betreft een online visum Kenia met één inreis. Wilt u een ander type visum Kenia aanvragen, zoals bijvoorbeeld het East African Visa of het Multiple entry 1 jaar of 5 jaar online visum Kenia? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, welke aansluiten op uw reis en wensen.

Bent u van plan om naast Kenia ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

 

Waarom uw visum Kenia aanvragen bij Visa4Travel?

Bij Visa4travel staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren uw online visum Kenia / East African visum aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van Kenia. Op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail danwel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw visum Kenia aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Visa4travel is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Visum Kenia nu aanvragen

Direct het visum Kenia aanvragen? Ga dan door naar het online visum Kenia aanvraagformulier. Heeft u vragen over het visum Kenia, East African visum of de procedure hiervan? Lees dan onze FAQ Kenia visum pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier. Wij helpen u graag op weg, zodat u met een gerust hart en voorzien van het juiste visum Kenia / East African visum op reis kunt gaan!

Back To Top