Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM VIETNAM AANVRAGEN

Visum Vietnam aanvragen

Gaat u op reis en wilt u een visum Vietnam aanvragen? Bij Visa4Travel kunt u snel en eenvoudig een toeristenvisum Vietnam aanvragen vanaf € 49,95.

Ontvang uw visum binnen 3 dag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Vietnam duurt minimaal 3 werkdag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van uw visum Vietnam hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Vietnam

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Pasfoto

Er zijn een aantal visum Vietnam pasfoto eisen waar u rekening mee moet houden, alvorens u een visum Vietnam kunt aanvragen:

 • E-visumaanvragers moeten één digitale foto aanleveren, in .JPG/.JPEG of .PDF formaat.
 • Reguliere visumaanvragers moeten twee fysieke pasfoto’s van 50x50cm overleggen.

De pasfoto’s moeten zowel digitaal als fysiek voldoen aan de onderstaande eisen:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • Het betreft een officiële kleurenpasfoto (vraag deze, naast hardcopy, ook digitaal op bij uw fotograaf en geef vooraf aan dat het voor een visum Vietnam aanvraag is!)
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 50x50mm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto of een bril met een zeer licht montuur

 

Aanvullende documenten

E-visum aanvragers dienen de volgende documenten bij ons aan te leveren:

 • Een duidelijke scan van de informatiepagina van het paspoort waarmee gereisd zal worden. De foto of scan dient in een hoge kwaliteit aangeleverd te worden in .JPG/.JPEG of .PDF formaat. De scan dient een grootte te hebben tussen 30 en 300 KB.
 • Een digitale pasfoto in hoge kwaliteit. De foto dient recentelijk genomen te zijn en moet in .JPG/.JPEG of .PDF formaat aangeleverd te worden. De foto dient minimaal 350 pixels te bevatten.
 • Zakelijke reizigers dienen een scan aan te leveren van het visitekaartje (business card) van het bedrijf waarvoor zij werkzaam zijn. Zonder een visite kaartje is het daarom niet mogelijk om een zakelijk e-visum aan te vragen.

Reguliere visumaanvragers dienen aanvullende documenten fysiek bij ons aan te leveren. Welke documenten dit precies zijn verschilt per visumtype.

Zodra uw aanvraag in ons systeem is verwerkt, ontvangt u een e-mail met daarin precies vermeld welke documenten u dient aan te leveren om het door u gekozen visumtype te kunnen aanvragen.

 

Geldigheid

De visum Vietnam geldigheid varieert per visumtype.

 • Het reguliere visum Vietnam heeft een geldigheid tussen 1-5 jaar
 • Het e-visum Vietnam is geldig tussen de 30 dagen en 1 jaar

Wanneer u een zakelijk e-visum Vietnam wilt aanvragen (1 jaar meerdere inreizen) moet u met onderstaand rekening houden:

 • Aaneengesloten verblijf tijdens elk bezoek mag niet langer bedragen dan 180 dagen
 • Als het de wens van de reiziger is om langer dan 180 dagen aaneengesloten in Vietnam te verblijven, dan moet de reiziger zich binnen twee weken na het verstrijken van 180 dagen bij de FRRO / FRO in Vietnam laten registreren.

Wanneer u een toeristisch e-visum Vietnam wilt aanvragen (30 dagen dubbele inreis of 1 jaar meerdere inreizen) moet u op onderstaande letten:

 • Aaneengesloten verblijf per inreis mag niet langer zijn dan 90 dagen voor alle in aanmerking komende nationaliteiten behalve paspoorthouders van de volgende landen: de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Japan.
 • Voor paspoorthouders van de VS, het VK, Canada en Japan mag het aaneengesloten verblijf per inreis niet langer zijn dan 180 dagen.

 

Belangrijke informatie

 • Wij adviseren dat u een print van uw e-Visum samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
 • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-Visum. Zo hoef u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming zou reizen.

Biometrische data

Aanvragers van het regulier visum Vietnam met de geldigheid van 5 jaar dienen biometrische data af te staan bij de ambassade van Vietnam in Den Haag.

Aanvragers van het regulier visum Vietnam met de geldigheid van 1 jaar hoeven per januari 2020 geen biometrische data meer af te staan, tenzij de Vietnamese overheid hier specifiek om vraagt.

Traveldocs zal – uiteraard te allen tijde in overleg met u – een afspraak voor u maken bij het consulaat hiervoor. Let er wel op dat wij dit pas mogen doen nadat wij alle documenten van u hebben mogen ontvangen en deze tevens als compleet en conform voorwaarden zijn aangenomen door het consulaat. In de praktijk kunt u vaak al binnen 2 werkdagen na het aanleveren van uw visumaanvraag bij de ambassade van Vietnam op afspraak komen voor de biometrics.

Tijdens deze afspraak zal er altijd een visumspecialist van Traveldocs aanwezig zijn om u door het proces heen te begeleiden. Wilt u meer weten hierover? Neemt u dan gerust contact met ons op.

 

Visum Vietnam aanvragen

Wilt u naar Vietnam reizen voor een vakantie- of zakenreis, dan moet u voor vertrek een visum Vietnam aanvragen. Hiermee heeft u toegang om het land te betreden. Dit visum Vietnam wordt uitgegeven door de Vietnamese overheid en wordt zowel digitaal als regulier verstrekt. In alle gevallen kunt u er dus vanuit gaan dat u voor vertrek een visum nodig heeft voor Vietnam.

Weet u niet zeker of u met uw nationaliteit – indien deze anders is dan Nederlands of Belgisch – een visum nodig heeft voor Vietnam of weet u niet zeker of u een e-visum Vietnam kunt aanvragen? Neem dan vooraf contact met ons op. Onze medewerkers adviseren u hier graag over.

Welk type visum Vietnam kan ik aanvragen?

Vietnam kent diverse soorten visums die u kunt aanvragen. Zo is er een digitaal e-visum Vietnam beschikbaar, welke u geheel online kunt aanvragen. Echter gelden er wel de volgende voorwaarden:

 • Een e-visum (het elektronisch visum Vietnam) mag u slechts 2 keer per jaar aanvragen
 • Uw aankomst in Vietnam mag niet over land zijn
 • Daarnaast is het visum Vietnam slechts geldig bij aankomst op de volgende luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Madurai, Mengalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam.
 • Tenslotte is het e-visum Vietnam 120 dagen geldig vanaf het moment van afgifte, waarvan het verblijf niet langer dan 60 dagen mag zijn. Een e-visum Vietnam is een double-entry visum, maar dienen de beiden inreizen plaats te vinden binnen de 60 dagen na binnenkomst.

Regulier visum Vietnam aanvragen

Gaat u een regulier visum Vietnam aanvragen? Dan komt dit visum in uw paspoort te staan. Dit visum bestaat voor zowel toeristen als zakenreizigers en is 5 jaar geldig. Binnen deze periode mag u meerdere malen Vietnam inreizen.

 • Het is mogelijk om een 1 jaar visum Vietnam aan te vragen, hiervoor moet u wel de reden vermelden waarom het visum Vietnam slechts 1 jaar geldig moet zijn, in plaats van 5 jaar. Standaard geldigheid is in bijna alle gevallen 5 jaar, tenzij anders aangegeven in de aangeleverde documenten, zoals garantiebrief of uitnodigingsbrief.
 • Reizigers tussen de 12 en de 70 jaar oud zijn verplicht om biometrische gegevens af te geven bij de ambassade in Den Haag. U dient hiervoor dus ook op afspraak te komen. Wij zullen u hier uiteraard begeleiding in bieden en de afspraak, in overeenstemming met u, voor u inplannen.

Wilt u dat wij aanwezig zijn bij de afspraak? Geef dan aan dat u gebruik wenst te maken van onze VIP-service. Tegen een tarief van 100 EUR excl. BTW per afspraak zal er begeleiding van ons aanwezig zijn bij uw biometrics afspraak en zal één van onze visumexperts u begeleiden gedurende uw afspraak. Het is uiteraard prettig wanneer er iemand samen met u naar de afspraak gaat, die weet hoe de procedure werkt en waar u zoal rekening mee dient te houden. Kiest u voor deze VIP service? Dan handelen wij alles voor u af. U hoeft alleen op de afspraak te verschijnen, de rest doen wij voor u!

Elektronisch visum Vietnam

Om te beginnen dient u het formulier op onze website in te vullen om een e-visum Vietnam te kunnen aanvragen. Hierin geeft u alle gegevens op en dient u deze in ons systeem te plaatsen, samen met een duidelijke scan van uw paspoort en pasfoto. Indien u zakelijk reist moet er ook een kopie van uw visite kaartje bij. Nadat de elektronische visum Vietnam aanvraag is ingediend, krijgen wij binnen 72 uur bericht. Is uw aanvraag visum Vietnam goedgekeurd? Dan kunt u met de Electronic Travel Authorization (ETA) naar Vietnam afreizen. Is uw aanvraag geweigerd? Dan kunt u proberen om een regulier visum aan te vragen. Visa4Travel helpt u waar mogelijk met het aanleveren van de nodige documenten en controleert of deze voldoen aan de voorwaarden en eisen. Ook helpen wij u bij het invullen van de nodige gegevens voor uw visum Vietnam.  De beoordeling van uw aanvraag is echter uitsluitend aan de Indische overheid.

Reizen met een regulier visum Vietnam

Wilt u een regulier visum Vietnam aanvragen? Dan dient u het online formulier in te vullen en de nodige documenten, samen met uw paspoort en pasfoto (50x50mm), per aangetekende post of per koerier naar ons toe te sturen. U krijgt van ons per mail een overzicht en uitleg toegestuurd, waarin u kunt vinden welke documenten u benodigd heeft om het regulier visum Vietnam te kunnen aanvragen. Ook kunt u deze terug vinden op onze website. Zodra alles in goede orde door ons is ontvangen geldt het volgende:

 • Wij maken aan de hand van het door u ingevulde formulier een consulair formulier voor u op. Zodra u deze van ons heeft ontvangen, dient u deze te ondertekenen en nogmaals naar ons toe te sturen, samen met de aanvullende documenten;
 • Zodra het consulair formulier en documenten ondertekend door ons zijn ontvangen, dienen wij uw aanvraag visum Vietnam in bij de Visa Application Center in Den Haag;
 • Vanaf de eerstvolgende werkdag na het indienen is het voor u mogelijk om op afspraak langs de ambassade te gaan. Zodra de mogelijkheid er is, plannen wij de tijd en datum voor u in;
 • Tijdens deze afspraak geeft u uw vingerafdrukken en een irisscan af. Tevens kan het zo zijn dat u een aantal vragen moet beantwoorden omtrent uw reis;
 • Vanaf de eerstvolgende werkdag na uw afspraak gaat de verwerkingsduur van 5 werkdagen lopen. Na 5 werkdagen ontvangen wij uiteindelijk uw paspoort retour met daarin het visum voor Vietnam.

VIP service visum Vietnam

Wilt u dat er begeleiding van één van onze visumexperts aanwezig is gedurende uw biometrics afspraak? Kies dan voor onze VIP-service! Dit kunt u per mail doorgeven of bij het aanleveren van uw documenten. Voor 100 EUR excl. BTW zal er begeleiding van ons aanwezig zijn tijdens uw afspraak.

Zo zullen wij u ontvangen op het opgegeven moment van de afspraak en helpen wij u op weg. Zo hoeft u zelf niet te zoeken of onnodig zorgen te maken. Onze visumexperts nemen alles voor u uit handen. Het enige wat u hoeft te doen is het afgeven van de vingerafdrukken en/of gelaatsscan. Daarna kunt u weer gaan en handelen wij de rest voor u af bij de ambassade.

Overige voordelen VIP service visum Vietnam en hulp bij invullen van het visum Vietnam

Naast het bieden van begeleiding bij uw biometrics afspraak heeft u met de VIP service ook hulp van ons bij het invullen van uw visum Vietnam formulier.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en visum Vietnam kosten

De kosten voor het visum Vietnam en de verwerkingsduur hangen af van het visumtype dat u kiest.

 • De kosten voor het e-visum voor Vietnam bedragen voor het toeristisch visum 30 dagen geldig € 49,95
 • Voor het toeristisch e-visum met 1 jaar geldigheid en multiple-entry betaald u € 72,95
 • De kosten voor het zakelijk e-visum Vietnam met 1 jaar geldig multiple-entries zijn  € 106,95

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en BTW.

Wilt u gegevens en/of documenten laten ophalen of thuisbezorgen, dan betaalt u hiervoor aanvullende verzendkosten. Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij ook een toeslag berekend zal worden. De hoogte van deze toeslagen is afhankelijk van de gewenste levertijd en visumtype.

Informatie over de toeslagen en tarieven kunt u vinden op de pagina Tarieven.

Waarom uw visum Vietnam aanvragen bij Visa4Travel?

Bij Visa4Travel staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service. Zo ook voor al uw visum Vietnam aanvragen.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van Vietnam. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Visa4Travel maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt tevens op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Visa4Travel is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Vietnam ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Visum Vietnam nu aanvragen

Wilt u direct het visum Vietnam aanvragen? Ga dan nu door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ Vietnam pagina, of neem dan contact met ons op via het online contactformulier.

Back To Top