Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM TANZANIA AANVRAGEN

Het visum voor Tanzania

Een visum is benodigd voor Tanzania. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf €82,50 euro.

Ontvang uw visum binnen 4 werkdag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Tanzania duurt minimaal 4 werkdag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Kenia

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

 • Let op! U dient uw paspoort samen met de overige documenten fysiek bij ons aan te leveren. Dit mag aangetekend of in persoon bij ons worden afgegeven.

Pasfoto

Twee officiële, kleuren pasfoto’s, welke aan onderstaande voorwaarden voldoen:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5 cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier (dit mag met een paperclip worden vastgehecht)
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Ondertekend ambassadeformulier

Nadat u het online aanvraagformulier op deze website heeft ingevuld, ontvangt u een e-mail waarin staat welke documenten in uw geval nog meer benodigd zijn (u kunt dit zelf ook nagaan op deze pagina). Daarnaast vindt u in deze e-mail een ambassadeformulier. Dit ambassadeformulier is al digitaal ingevuld, maar moet nog worden uitgeprint (let op: enkelzijdig!) en ondertekend. Dit dient te gebeuren met een zwarte pen.

Geldigheid

 • Zowel toeristische- als zakelijke visa zijn 2 maanden geldig vanaf het moment van afgifte en bieden u een verblijf van maximaal 30 dagen in Tanzania en Zanzibar aan
 • Met een single entry visum kunt u onbeperkt reizen tussen het vaste land van Tanzania en het eiland Zanzibar.
 • Multiple entry visa zijn geldig tot 6 maanden en bieden u de mogelijkheid om meerdere keren de grenzen van Tanzania te betreden.

Aanvullende documenten

 • Alle aanvragers dienen naast het ambassade formulier, pasfoto’s en paspoort ook een kopie van een vluchtbevestiging op naam aan te leveren. Hierin moet af te lezen zijn wanneer u de grenzen zult betreden en tevens ook weer zult verlaten

Zakelijke reizigers

 • Zakelijke reizigers dienen naast bovenstaande ook een garantiebrief aan te leveren van de werkgever. Eigen ondernemers die niet beschikken over een garantiebrief dienen een kopie KvK + laatste kwartaal BTW aangifte aan te leveren.

Uitleg visum Tanzania

Wat is een visum voor Tanzania en hoe start u een aanvraag?

Wilt u naar Tanzania voor een vakantie- of zakenreis, dan moet u een regulier visum Tanzania aanvragen voordat u naar het land afreist. Voor de reis naar dit land heeft u namelijk een Tanzania visum nodig. Het visum Tanzania wordt uitgegeven door de Tanzaniaanse overheid en het geeft u toestemming om het grondgebied van Tanzania te betreden, inclusief het eiland Zanzibar. Bij aankomst in Tanzania wordt uw visum gecontroleerd bij de paspoortcontrole op de luchthaven of bij de grensovergang.

Onze medewerkers gaan zeer professioneel te werk. U kunt er zeker van zijn dat uw visumaanvraag voor Tanzania foutloos wordt aangeboden bij de ambassade of consulaat van Tanzania, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Het visum Tanzania wordt uitgegeven door de ambassade van Tanzania in Den Haag of het consulaat generaal van Tanzania in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Welke soorten visums voor Tanzania kunt u aanvragen?

Gaat u een visum voor Tanzania aanvragen? Dan is het goed om te weten dat Tanzania verschillende soorten visums hanteert, deze zijn afhankelijk van uw reisdoel. De meest voorkomende type visums Tanzania zijn een visum voor toeristische redenen en een visum voor zakelijke doeleinden. Andere soorten visums voor Tanzania zijn onder andere een familiebezoek visum, een vrijwilligers visum, een werkvisum, een transit (overstap) visum, een conferentie visum, een studentenvisum en een visum Tanzania op persoonlijke uitnodiging. Wanneer u niet zeker weet welk visum type voor Tanzania voor u van toepassing is? Neemt u dan gerust contact met ons op! Onze medewerkers kunnen u hierover informeren en staan u hierover graag te woord.

Toeristische en Zakelijke visums voor Tanzania kunt u online aanvragen via onze website!

Om het online visum Tanzania aan te vragen, levert u per persoon een eigen dossier aan met de juiste documenten, samen met uw paspoort en twee officiële pasfoto’s. Wij raden aan om dit altijd aangetekend te versturen naar Traveldocs of om gebruik te maken van onze koeriersdienst.

De Tanzaniaanse overheid geeft als eis dat de aanvragen van de visums compleet in orde zijn op het moment van de aanvraag. Zij kunnen het visum weigeren indien de documentatie van de aanvraag niet op orde is. Dit kan ook gevolgen hebben voor toekomstige reizen naar Tanzania. Daarom is het belangrijk dat u uw aanvraag de eerste keer goed en volgens voorwaarden bij ons indient. Op onze website kunt u per visum inzien wat de benodigdheden zijn en aan welke voorwaarden deze dienen te voldoen.

Reist u met kinderen naar Tanzania? Dan dienen zij ook te beschikken over een eigen paspoort en visum.

Na ontvangst van uw documenten voor uw visum Tanzania zullen onze visum specialisten uw dossier nauwkeurig controleren op eventuele wijzigingen, aanvullingen en fouten. Daarna wordt de aanvraag pas aangeboden bij de Tanzaniaanse ambassade. Hierdoor weet u zeker dat uw aanvraag voldoet aan de gestelde eisen.

Houdt u er rekening mee dat het consulaat en ambassade te allen tijde vrij zijn om extra documenten van u te vragen, zonder daar enige uitleg over te verschaffen.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van het visum Tanzania

De kosten en verwerkingstijd voor het visum Tanzania variëren per visum type. Normaliter duurt een normale visumaanvraag vaak 4 tot 7 werkdagen. U kunt daarnaast ook een spoedprocedure aanvragen, dan kan het visum vaak in 3 werkdagen al gereed zijn.

De ambassade en het consulaat behouden echter altijd het recht om langer de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen.

 • Het toeristenvisum, 1 inreis en 90 dagen geldig, kunt u al verkrijgen vanaf € 82,50
 • Het zakelijk visum voor Tanzania, 1 inreis en 90 dagen geldig kost € 299,95 

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en btw.

Wilt u gegevens en/of documenten laten ophalen of thuisbezorgen, dan betaalt u hiervoor aanvullende verzendkosten. Deze informatie over toeslagen en tarieven kunt u vinden op de pagina Tarieven.

Waarom uw visum Tanzania aanvragen bij Visa4Travel?

Bij Visa4Travel staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service wanneer u een Tanzania visum gaat aanvragen.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de ambassade van Tanzania. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Visa4Travel maakt de procedure makkelijker, dus geen ingewikkelde procedures voor u.

U wordt door Visa4Travel op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail en per telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Visa4Travel is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Tanzania ook andere bestemmingen te bezoeken?

Neem dan een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Direct een Tanzania visum aanvragen

Wilt u een Tanzania visum aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ Tanzania pagina of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Back To Top