Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM CANADA AANVRAGEN

Het visum voor Canada

Een visum is benodigd voor Canada. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf €19,95.

Ontvang uw visum binnen 3 dag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Canada duurt minimaal 3 werkdag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een eTA Canada aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het eTA Canada per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Canada

Paspoort

-Uw paspoort dient gedurende het gehele verblijf in Canada geldig te zijn.

-Op de pagina met de persoonsgegevens dient het paspoort een machine-leesbare zone te hebben(aan deze eis voldoen alle Nederlandse en Belgische paspoorten).

Pasfoto

 • voor de aanvraag van een eTA Canada hoeft u geen pasfoto aan te leveren

Geldigheid

 • Het e-visum heeft een geldigheid van 5 jaar.
 • Uw verblijf mag echter niet langer bedragen dan 6 maanden aaneengesloten per keer.

Indien u de geldigheid wilt weten van reguliere visa, verzoeken wij u om contact met ons op te zoeken hiervoor, daar dit kan verschillen per visumtype en reisdoel.

Belangrijke informatie

 • Wij adviseren dat u een print van uw e-Visum samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
 • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-Visum. Zo hoef u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming zou reizen.

Wat is een eTA voor Canada?

Sinds 15 maart 2016 is het voor alle reizigers naar Canada verplicht om vooraf een visum aan te vragen. Het elektronisch visum kan eenvoudig worden aangevraagd via Visa4Travel. U kunt hier echter alleen gebruik van maken als u Canada per vliegtuig in reist. Het Electornic Travel Authorization (eTA) is een elektronisch visum, welke u geheel digitaal bij ons kunt aanvragen. Hiervoor hebben wij enkel een paspoort scan nodig. U hoeft dus geen documenten meer fysiek bij ons aan te leveren of zelf naar de ambassade af te reizen.

Wanneer moet ik een eTA Canada aanvragen?

U moet een eTA voor Canada aanvragen als u Canada wilt afreizen voor de volgende redenen:

 • Vakantie doeleinden
 • Zakelijke doeleinden
 • Op bezoek bij vrienden en/of familie
 • Voor een overstap

Indien u om wat voor reden dan ook niet in aanmerking komt voor een eTA, of een visum moet aanvragen voor het verrichten van arbeid of het volgen van een lange studie in Canada, dient u deze in persoon aan te vragen via het service centrum van de Canadese ambassade in Düsseldorf.

Traveldocs kan u in dat geval assisteren met het voorbereidend werk. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en tarieven.

Voor wie is een eTA bedoelt?

Het elektronisch visum is voor iedereen verplicht die naar Canada van plan is af te reizen. Reizigers die niet over een geldig (e)visum beschikken, kunnen niet inchecken en worden per direct geweigerd bij het boarden van het vliegtuig. Zelfs bij een (korte) overstap waarbij het vliegveld niet verlaten zal worden, dient men te beschikken over een eTA. Dit geldt ook voor kinderen en baby’s.

Geldigheid van een eTA

Een eTA is een multiple entry visum. Dit houdt in dat u binnen de geldigheid van het visum meerdere keren het land mag inreizen. Hier zit geen limiet op. U kunt het eTA binnen 72 uur na indienen al in uw mailbox hebben!

 • Een eTA is 5 jaar geldig of tot de vervaldatum van uw paspoort als dat eerder is
 • Binnen die 5 jaar mag u, zolang u met het zelfde geldige paspoort reist, onbeperkt aantal keer Canada in- en uit reizen
 • Elk verblijf mag niet langer dan 6 maanden aaneengesloten duren

Als uw paspoort eerder verloopt dan de eTA, of als u een nieuw paspoort heeft, vervalt de eTA en dient u een nieuwe aan te vragen en deze opnieuw te betalen.

Wat voor soorten visum Canada aanvragen zijn er?

Canada kent diverse soorten visa. Zo zijn er de volgende visa beschikbaar:

 • de eTA is bedoelt voor toeristische-, zaken- en transit (doorreis) reizen naar Canada
 • Temporary Resident visa (IMM 5257) is een visum voor een verblijf dat langer duurt dan 6 maanden, of als u wilt gaan werken of studeren in Canada. Hiervoor dient u ook biometrische data af te geven.
 • Parent and Grandparent Super visa is een visum dat speciaal bedoelt is voor reizigers die hun (klein)kinderen gaan bezoeken, welke permanent in Canada wonen. Het visum is 10 jaar geldig en bedraagt een verblijf van ruim 2 jaar per bezoek.
 • Study Permit is een vergunning om te studeren in Canada. Hiervoor gelden wel bepaalde voorwaarden. Visa4Travel kan hierbij assisteren met het voorbereidend werk.
 • Work Permit is een vergunning voor het verrichten van arbeid in Canada.
 • Working Holiday visum is een visum voor personen tussen de 18 en 30 jaar oud, welke willen leren/werken in Canada. Voor dit visum hoeft u niet vooraf een werkgever te regelen en mag u slechts één keer gebruik van maken.

Indien u een ander visumtype wenst aan te vragen dan de eTA, neemt u dan ruim vooraf contact met ons op. Onze visumexperts kunnen samen met u uitzoeken welk type visum nodig is voor uw reisdoel en wat u allemaal moet doen om dit visum te kunnen verkrijgen.

Back To Top