Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

Visum Nigeria aanvragen

Visum Nigeria

Een visum is benodigd voor Nigeria. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 204,29.

Ontvang uw visum binnen 6 dag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Nigeria duurt minimaal 6 dag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum per koerier. Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Nigeria

Paspoort

Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd.

 • Het paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na iedere inreis.
 • Het paspoort dient minstens twee lege pagina te bevatten.
 • Tevens moet het paspoort vrij zijn van hoesjes en/of omslagen, deze graag verwijderen alvorens naar ons op te sturen.

Pasfoto

Gaat u een Nigeria visum aanvragen? Dan dient u een tweetal pasfoto’s aan te leveren. Beide foto’s moeten exact hetzelfde zijn en voldoen aan onderstaande voorwaarden:

 • De pasfoto dient hardcopy (op papier en niet digitaal) aangeleverd te worden
 • U moet tevens een digitale pasfoto uploaden in het consulair formulier
 • Deze mag niet ouder zijn dan 3 maanden
 • Het formaat moet 35x45mm zijn
 • De pasfoto dient van hoge kwaliteit en in kleur te zijn en moet zijn voorzien van een wit achtergrond
 • Hoofdbedekking is op de pasfoto alleen toegestaan indien dit uit religieuze overweging is: zichtbaarheid van het gehele gelaat is dan wel een vereiste
 • De pasfoto dient los (dus op geen enkele manier aan het aanvraagformulier bevestigd) en vrij te zijn van eventuele lijm/nietjes restanten

Aanvullende documenten

Wat u aan documenten dient aan te leveren verschilt per visumtype. Zorgt u in elk geval wel voor om de volgende documenten gereed te hebben:

 • uw paspoort
 • twee officiële kleurenpasfoto’s
 • kopie hotelbevestiging op naam, gedurende uw gehele verblijf in Nigeria
 • kopie vliegtickets op naam
 • een garantiebrief van uw werkgever of een uittreksel KvK op naam
 • kopie van uw Gele koorts-Certificaat

Per visumtype (zaken/STR/TWP/toerist) zult u naast bovengenoemde documenten ook aanvullende stukken moeten aanleveren. Na het plaatsen van de order op onze website krijgt u van ons een mail toegestuurd gekregen met daarin de exacte benodigdhedenlijst voor het door u gekozen visumtype.

Geldigheid

 • Toeristische en zakelijke visa met een single entry (enkele inreis) hebben vaak een geldigheid van 3 maanden. Toeristische en zakelijke visa met meerdere inreizen (multiple entries) hebben de geldigheid tot 6 maanden.
 • STR visa (Subject to Regulation visa) en TWP visa (tijdelijk werkvergunning) hebben beiden de geldigheid van 3 maanden en bieden een single- of multiple entry aan.

Wat is en hoe kan ik een Nigeria visum aanvragen?

U kunt een Nigeria visum aanvragen wanneer u naar Nigeria wilt voor een vakantie- of zakenreis, dan dient u een regulier visum aan te vragen voordat u het land kunt betreden. Het visum voor Nigeria betreft een sticker, welke wordt uitgegeven door de Nigeriaanse overheid en wordt aangebracht in het paspoort. Met dit visum heeft u toestemming om het grondgebied van Nigeria te betreden. Dit visum wordt meestal uitgegeven door de ambassade van Nigeria in Den Haag. Tijdens de paspoortcontrole in Nigeria zal het visum gecontroleerd worden. Indien u met het vliegtuig aankomt, zal de eerst check van het visum waarschijnlijk al op de luchthaven plaatsvinden.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Nigeria foutloos wordt aangeboden bij de Nigeriaanse ambassade, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Soorten visum typen voor Nigeria

Voor Nigeria zijn diverse visa te verkrijgen. Het type visum hangt af van uw reisdoel. De meest voorkomende visum typen zijn een visum Nigeria voor toeristische redenen of een visum Nigeria voor zakendoeleinden. Echter heb je ook een Temporary Work Permit (TWP) visum, Subject to Regulation (STR) visum en een privé visum. Traveldocs kan vrijwel elk type visum Nigeria aanvragen namens u.

Het doel van uw reis bepaald welk type visum u dient aan te vragen. Als u niet zeker weet welk visum voor Nigeria het meest van toepassing is op uw situatie of welk type visum Nigeria u moet aanvragen, schroomt u zich dan niet om contact met ons op te nemen! Onze medewerkers kunnen u adviseren hierover.

Direct een Nigeria visum aanvragen

Om een visum te verkrijgen dient u per persoon een eigen dossier aan te leveren met de juiste documenten, dit samen met uw paspoort en een officiële pasfoto. Vaak kan dit nog wel eens fout gaan, omdat de Nigeriaanse overheid wenst dat het dossier tot in de puntjes in orde is. Als dit niet het geval is, dan kan het visum geweigerd worden. Daarom is het van belang dat u uw visum Nigeria aanvraag de eerste keer correct indient. Op onze website kunt u per visum type inzien wat de benodigdheden zijn en aan welke voorwaarden deze dienen te voldoen. Tevens wordt er ook uitgelegd waar u extra op dient te letten.

Houd er wel rekening mee dat de ambassade te allen tijde vrij is om extra documenten van u te vragen voor uw aanvraag, zonder daar enige uitleg of reden voor te verschaffen.

Zodra uw visum Nigeria aanvraag via onze website of middels ons contactformulier heeft doorgegeven ontvangt u een mail van ons met daarin alle benodigdheden voor uw visum Nigeria. Deze documenten zijn benodigd om het visum Nigeria namens u te kunnen aanvragen. Zodra u al deze benodigdheden heeft aangeleverd bij ons, zullen onze visumspecialisten uw Nigeria visum aanvraag controleren op volledigheid en correctheid alvorens wij met uw paspoort en documenten naar de Nigeriaanse ambassade zullen gaan. Hierdoor bent u er zeker van dat de aanvraag conform voorwaarden aangeleverd wordt en voorkomt u de kans op een afwijzing door fouten in uw aanvraag.

Biometrics

Zodra wij alle documenten van u hebben ontvangen en deze als volledig en conform voorwaarden naar u toe hebben bevestigd, kan Visa4Travel – uiteraard in overleg met u – een afspraak inplannen voor de biometrics. U dient hiervoor zelf naar Den Haag te reizen. Wel zal er begeleiding van ons aanwezig zijn, om u te helpen gedurende dit proces.

Met andere woorden hoeft u enkel vingerafdrukken en een gelaatsscan af te staan. Zodra dit is gedaan, gaat de door u gekozen verwerkingstijd lopen. Heeft u in het verleden al biometrische data afgegeven voor uw visum Nigeria en kunt u dit aantonen d.m.v. een oud visumsticker in hetzelfde paspoort waarmee u reist? Dan hoeft u dit in de meeste gevallen niet nogmaals te doen – tenzij de Nigeriaanse overheid daar specifiek om vraagt.

Zodra het visum Nigeria is afgegeven, Visa4Travel uw paspoort met daarin het visum weer voor u op bij het Nigeriaanse consulaat. Hier hoeft u zelf niet meer bij te zijn. U zult uw paspoort met daarin het visum Nigeria vervolgens middels de door u gewenste levermethode weer ontvangen op uw thuis- of kantooradres. Uiteraard is het ook mogelijk om uw paspoort met daarin het visum Nigeria bij ons in Hoofddorp af te halen. Dit is geheel kosteloos en kan op werkdagen tussen 0900 en 1700 uur gebeuren. In geval van spoed bieden wij de mogelijkheid om uw paspoort met daarin het visum Nigeria voor u klaar te leggen op Schiphol Airport, zodat u voor vertrek het paspoort direct kunt afhalen en gelijk met een gerust hart naar Nigeria kunt vertrekken.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten visum Nigeria

De kosten voor het visum Nigeria variëren per visum type en verwerkingsduur. Normaliter duurt een visum Nigeria aanvraag met een standaard verwerkingsprocedure ongeveer 13 werkdagen. Een spoedprocedure kan al in 3 werkdagen gereed zijn. De verwerkingstijd gaat van start op het moment dat u de afspraak voor biometrics heeft gehad. Vanaf die dag gaat de door u gekozen verwerkingstijd in.

De ambassade behoudt echter wel te allen tijde het recht om langer de tijd te nemen om uw visum Nigeria aanvraag te beoordelen, dan de opgegeven gemiddelde verwerkingsduur hiervoor, indien zij dit nodig achten ter beoordeling van uw visumaanvraag.

Alle visum Nigeria kosten op een rij

 • De visum Nigeria kosten bedragen voor een toeristisch visum met 1 inreis en 3 maanden geldig is aan te vragen vanaf € 204,29
 • Het toeristisch visum Nigeria met meerdere inreizen en 6 maanden geldig is aan te vragen vanaf € 423,41
 • Het zakelijk visum Nigeria met 1 inreis en 3 maanden geldig is aan te vragen vanaf € 204,29
 • Het zakelijk visum Nigeria met meerdere inreizen en 6 maanden geldig is aan te vragen vanaf € € 423,41
 • Het TWP (tijdelijke werkvergunning) visum Nigeria is aan te vragen vanaf € 490,92 (in spoed)
 • Het STR (werkvergunning) visum Nigeria is aan te vragen vanaf € 832,42. Let wel op! Gezien de complexheid van dit type visum is kans op afwijzing groot. Visa4Travel zal STR aanvragen daarom in de meeste gevallen niet aannemen, mede omdat u de consulaire kosten bij afwijzing niet terug kunt krijgen.

Bovengenoemde kosten zijn inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en BTW, exclusief de kosten voor het consulair formulier en het service center, welke u zelf online dient te voldoen middels een creditcard.

Overige Informatie

 • Indien u een ander visumtype (meerdere inreizen/langere geldigheid) wenst aan te vragen dan bovenstaande, neemt u dan ruim vooraf contact met ons op. Onze visumexperts kunnen samen met u uitzoeken welk type visum nodig is voor uw reisdoel en wat u allemaal moet doen om dit visum Nigeria te kunnen aanvragen.
 • Na het indienen van uw aanvraag middels onze website ontvangt u van ons een uitleg document over hoe u uw visum Nigeria kunt aanvragen, welke documenten hiervoor benodigd zijn – en aan welke voorwaarden deze moeten voldoen – en hoe u de betaling van het formulier en service center compleet kunt maken.
 • Komt u er niet uit met de betalingen of wilt u liever dat wij dit alles voor u verzorgen? Geen probleem! Wij kunnen tegen aanvullende kosten alle betalingen voor u in orde maken en hiermee tijd en moeite uit handen nemen. U hoeft dan zelf niet (meer) te worstelen met lastige formulieren op de computer voor uw visum Nigeria aanvraag, wij verzorgen dit namelijk voor u. Het consulair ambassade formulier voor uw visum Nigeria krijgt u dan ter ondertekening en ter controle van ons per mail toegestuurd. Het ondertekenen hiervan mag ook tijdens de biometrics afspraak gebeuren, indien u alle overige documenten reeds bij ons heeft aangeleverd. Uw handtekening op dit formulier moet namelijk origineel en zgn. ‘nat’ zijn.

Wilt u gegevens en/of documenten laten ophalen of thuisbezorgen dan betaald u hiervoor aanvullende verzendkosten. Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij ook een toeslag berekend zal worden. De hoogte van deze toeslagen is afhankelijk van de gewenste levertijd en visumtype. Neemt u hierover contact met ons op.

Aanvullende kosten visum Nigeria

Houd er rekening mee dat u bij het aanvragen van een visum Nigeria te maken zult krijgen met de volgende kosten per visumaanvraag:

 1. U betaald de consulaire kosten van uw visum Nigeria aanvragen/aanvraag;
 2. U betaald de kosten voor het aanmaken van het consulair formulier via de website van de Nigeriaanse overheid;
 3. Het Visum Service Center (consulaire afdeling) waar u biometrische data zult afgeven rekent een toeslag, welke afhankelijk is van de door u gekozen visumtype. Dit bedrag varieert tussen de 50 en de 150 euro in de BTW. Deze toeslag wordt altijd doorberekend, ongeacht of u biometrische data heeft moeten afstaan of niet. Dit geldt ook voor reizigers die vallen onder de zgn. ‘Frequent Traveller Executives’;
 4. In geval van spoed betaalt u een toeslag. Dit geldt ook voor meerdere inreizen en/of langere visumgeldigheid;
 5. Naast de bovenstaande visum Nigeria kosten, rekenen wij ook onze bemiddelingskosten per visumaanvraag;
 6. Eventueel komen hier nog verzendkosten bij kijken, indien u kiest voor het ophalen en/of retournering van uw paspoort en documenten middels een al dan niet persoonlijke koerier.

Wilt u weten hoeveel uw visum Nigeria exact zal kosten? Neem dan eerst contact met ons op. Wij helpen u graag op weg.

 

Visum Nigeria online / Visa on Arrival / E-visum Nigeria

Nigeria kent verschillende visum soorten. Zo bestaan er de volgende categorieën visum Nigeria:

Visum Nigeria online / E-visum Nigeria (ETAL)

Dit visumtype is een online Elektronic Travel Authorization Letter (eTAL). Nederlandse en Belgische paspoorthouders komen momenteel nog niet in aanmerking voor dit visum type. Alleen Afrikaanse paspoorthouders kunnen een e-visum / visum Nigeria online aanvragen. Met een eTAL kunt u bij aankomst in Nigeria uw visum afhalen bij de immigratiedienst. U vraagt dus in feite slechts een toestemming voor vertrek aan. Met een online visum Nigeria kan de procedure bij de immigratiedienst sneller verlopen.

Verschillende typen e-visum Nigeria

Een eTAL Nigeria is beschikbaar voor alle e-visum typen. Dit betekend dat u met een Afrikaans paspoort de volgende visumtypen kunt aanvragen:

 • Transit (F3B)
 • Toeristisch (F5A)
 • Zakelijk (F4 A en C)
 • Alle overige visumtypen (zoals studenten, muzikanten, journalisten, medische en religieuze reizigers etc., visumtypen F7 A t/m M)

Via onze website kunt u alleen het regulier visum Nigeria aanvragen.

Visa On Arrival

Nigeria kent daarnaast ook een Visa on Arrival zonder toestemming vooraf. Ook dit is alleen mogelijk voor Afrikaanse paspoorthouders. Nederlandse en Belgische paspoorthouders komen hier (nog) niet in aanmerking voor.

Om een visum bij aankomst te kunnen verkrijgen zonder het vooraf voldoen van de kosten en het aanvragen van een toestemming voor uw visum Nigeria, dient u bij aankomst in Nigeria zich te melden bij het Visa on Arrival Desk op het vliegveld in Nigeria. Vervolgens dient u te wachten tot u aan de beurt bent. Daarna moet u een aantal (online) formulieren invullen, de betaling voor uw Visa on Arrival voldoen en vingerafdrukken afstaan. Daarna krijgt u uw visum aangebracht in uw paspoort.

Het nadeel van de Visa on Arrival procedure is dat de wachttijden lang kunnen zijn. Daarom gaat bij de meeste Afrikaanse reizigers de voorkeur uit naar het online visum Nigeria (eTAL), omdat de wachttijden dan aanzienlijk korter kunnen zijn.

Waarom uw visum Nigeria aanvragen bij Visa4Travel?

Bij Visa4Travel kunt u zeer gemakkelijk en snel een Nigeria visum aanvragen. Wij staan namelijk garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service. Hierdoor kunt u met een gerust gevoel op reis gaan.

Onze ervaren deskundigen controleren de visum Nigeria aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de ambassade. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Visa4Travel maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail danwel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de tracking functie op onze website.

Visa4Travel is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

 

Bent u van plan om naast Nigeria ook andere landen te bezoeken?

Zorg er dan voor dat u alle benodigde documenten in orde heeft. Neem een kijkje op onderstaande pagina’s, zodat u al uw visumaanvragen op tijd gereed heeft en met een gerust hart op reis kunt gaan.

 

Direct uw Nigeria visum aanvragen

Wilt u direct een Nigeria visum aanvragen? Ga dan door naar het online aanvraagformulier visum Nigeria. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ Nigeria pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Back To Top