Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004
kenia vlag

Veel gestelde vragen
Kenia visum

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Algemene vragen

Heb ik een visum nodig voor Kenia?

Na toekenning van het visum voor Kenia ontvangt u direct een e-mail met een link waar u het visum kunt downloaden en uitprinten. Bewaar het uitgeprinte visum bij uw paspoort zodat u het kunt tonen bij paspoortcontrole in Kenia.

Welk soort visum heb ik nodig voor mijn reis naar Kenia?

Voor Kenia zijn twee soorten visums te verkrijgen, namelijk een elektronische en een fysiek visum.

U kunt een elektronisch visum(e-visum) aanvragen indien u korter dan 90 dagen in Kenia wilt verblijven. Dit visum vraagt u eenvoudig aan via onze website. Deze zal na behandeling per e-mail naar u toe worden gezonden en kunt u zelf uitprinten en bij uw paspoort voegen alvorens u naar Kenia reist.

Indien u langer dan 90 dagen in Kenia wilt verblijven of voldoet niet aan de voorwaarden van het elektronische visum dan dient u een fysiek visum aan te vragen.

Kan ik een visum bij aankomst in Kenia krijgen?

Officieel is het niet mogelijk een zogenaamde ‘visa on arrival’ te kopen in Kenia. Onze ervaring is dat het in sommige, maar niet alle, gevallen wel mogelijk is. We adviseren u uw visum te regelen voor u op reis gaat.

Moet ik nog iets doen na het ontvangen van mijn visum voor Kenia?

Na toekenning van het visum voor Kenia ontvangt u direct een e-mail met een link waar u het visum kunt downloaden en uitprinten. Bewaar het uitgeprinte visum bij uw paspoort zodat u het kunt tonen bij paspoortcontrole in Kenia.

Hoe veel keer mag ik Kenia inreizen met mijn visum?

Met het visum voor zowel toeristische als zakelijke doeleinden, met een geldigheidsduur van 90 dagen, geldt een éénmalige inreis.

Wilt u meerdere malen Kenia inreizen dan dient u een zakelijk multiple-entry (1 jaar geldig) zakelijk visum aan te vragen

Moeten kinderen ook een visum voor Kenia aanvragen?

Iedere persoon van 16 jaar en ouder heeft een visum nodig om in Kenia te mogen reizen.

Kinderen tot en met 15 jaar hebben geen visum nodig voor Kenia. Ze moeten wel een eigen paspoort hebben dat nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst.

Wat kost het visum voor Kenia?

De kosten voor zowel het toeristische als het zakelijke single-entry (90 dagen geldig) visum voor Kenia bedragen € 86,95

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten ,transactiekosten(bij iDeal/bancontact betaling) en btw. Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij een toeslag berekend zal worden. De hoogte van deze toeslagen is afhankelijk van de gewenste levertijd en visumtype. Informatie over de toeslagen en tarieven kunt u vinden op de pagina kosten van het visum Kenia.

Mag ik werken of op zakenreis met het visum voor Kenia?

Een zakenreis is toegestaan indien u dit duidelijk vermeld op het aanvraagformulier bij reisdoel. Bij aanvraag van een zakenvisum mag u alleen werk verrichten voor een werkgever die buiten Kenia is gevestigd. Indien u in dienst wilt treden bij een Keniaanse werkgever zult u hiervoor een speciale vergunning aan te moeten vragen bij het Keniaanse consulaat. Neemt u hiervoor contact met ons op om u hierin te begeleiden.

Hoe lang is het visum voor Kenia geldig?

Voor zowel de het toeristische als het zakelijk visum voor Kenia geldt een maximale verblijfsduur van 90 aaneengesloten dagen.

Moet ik op de exacte data naar Kenia reizen die ik op mijn aanvraag heb aangegeven?

Nee, dat hoeft niet, Let wel : U mag alleen reizen binnen de geldigheidsdata vermeld op het visum voor Kenia. Als u uw reis heeft gewijzigd en deze niet meer binnen de geldigheid van het visum valt, dient u een nieuw visum aan te vragen.

 

Over het aanvragen van het visum voor Kenia

Hoe lang duurt het voordat mijn visumaanvraag wordt verwerkt?

De verwerking van uw visumaanvraag door de overheid van Kenia duurt maximaal 72 uur. Gemiddeld leveren wij het visum binnen 48 uur. Wij houden het proces continu voor u in de gaten.

Ik heb alleen een overstap (transit) in Kenia. Heb ik een visum nodig?

Als u alleen een overstap heeft in Kenia kunt u met een transitvisum volstaan. Hierbij mag u maximaal drie dagen in Kenia verblijven, voordat u het land dient te verlaten. U kunt kiezen voor een transitvisum op het aanvraagformulier.

Hoe vraag ik een visum voor Kenia aan?

De procedure voor de aanvraag van het visum voor Kenia begint bij ons eenvoudig online. Hiervoor opent u het online aanvraagformulier. Na alle gegevens van de betreffende reiziger(s) ingevuld te hebben kan de aanvraag, zeer eenvoudig, worden betaald. Dat is mogelijk met iDeal, Bancontact, Paypal of met Creditcard. Als de betaling is afgerond ontvangt u ( binnen maximaal 1 uur) een e-mail van ons met  instructies over het aanleveren van de benodigde documenten.

Hoe ver voor de reis kan, mag ik het visum voor Kenia aanvragen?

Zodra u uw eerste overnachtingsplaats in Kenia heeft vastgelegd kunt u uw aanvraag indienen. Doe dit wel minimaal 7 dagen voor vertrek en indien mogelijk eerder, hoe eerder hoe beter. U kunt het visum voor Kenia 24 uur per dag online bij ons aanvragen.

Kan ik een visum voor Kenia aanvragen voor iemand anders?

Ja, in één aanvraag kunt u gelijk alle medereizigers invullen. Ook in het geval dat u zelf niet meereist kunt u een visum Kenia voor een ander aanvragen. Vanzelfsprekend dient u dan wel over toestemming voor het gebruik van alle gegevens en documenten, benodigd voor het aanvragen van een visum, van desbetreffende reiziger(s) te beschikken.

Kan ik ook een groepsaanvraag doen?

Ja, het is mogelijk om op één aanvraagformulier meerdere reizigers toe te voegen die samen naar Kenia reizen. Doordat veel gegevens slechts eenmaal ingevuld hoeven te worden kan dit veel invulwerk besparen.

Kan ik mijn visum voor Kenia verlengen?

Het is mogelijk uw e-visum ter plaatse bij het hoofdkantoor van de immigratiedienst in Nairobi te verlengen tot maximaal 6 maanden.

Mijn visum is aangevraagd maar ik heb geen e-mail ontvangen , wat nu?

Heeft u na het voldoen van de betaling van uw visum , niet binnen een uur een e-mail van ons ontvangen , check dan eerst de map ongewenste post (spambox). Ook daar geen e-mail ontvangen? Neemt u dan contact met ons op, telefonisch dan wel per e-mail, via de contactpagina.

Wanneer en hoe moet ik het visum voor Kenia betalen?

Na het indienen van het online aanvraagformulier dient u de betaling te voldoen. Dit kunt u doen met:  iDeal, Paypal, Bancontact of creditcard. Indien er een toeslag gerekend wordt voor de door u gekozen ophaal- en/of verzendmethode wordt deze direct bij het totaal bedrag opgeteld.

Benodigde documenten en gegevens voor het visum Kenia

Welke gegevens en documenten moet ik aanleveren voor de aanvraag?

Welke gegevens en documenten u moet aanleveren hangt af van uw reisdoel (toeristisch of zakelijk), het aantal benodigde inreizen in Kenia. Na dat u de online aanvraag van het visum voor Kenia heeft ingediend ontvangt u van ons een persoonlijke e-mail met instructies voor het aanleveren van de benodigde documenten voor uw situatie.

Ook kunt u op deze pagina, zelf nagaan welke documenten dat zullen zijn.

Waar moet mijn paspoort aan voldoen?

Het paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na vertrek uit Kenia. Het paspoort dient minstens twee lege pagina te bevatten.

Hoe lever ik mijn pasfoto en paspoortscan aan?

Nadat de betaling van het visum Kenia is voldaan wordt u doorgestuurd naar de uploadpagina. Hier kunt u voor elke reiziger een pasfoto en paspoort uploaden, dit is zeer eenvoudig met de aangeleverde uploadtool op betreffende pagina. De meest gangbare bestandformats en bestandgroottes zijn te gebruiken. Na dat u de bestanden hebt ge-upload kunt u de afbeelding croppen/uitsnijden opdat het juiste deel van de afbeelding overblijft.

Staat er een O(de letter) of een 0 (het cijfer) in mijn paspoort?

Documentnummers in Nederland bevatten nooit de letter “O”, maar kunnen wel het cijfer “0” bevatten. Ook al lijkt het er dus op dat er een letter O in uw paspoort staat , het zal gaan om het cijfer 0. Ook is het belangrijk te weten dat een documentnummers in Nederland 9 karakter lang zijn.

Belgische documentnummers kunnen wel de letter(s) “O” en/of het cijfer “0”. Belgische documentnummers zijn 8 karakters lang en beginnen altijd met 2 letters gevolgd door 6 cijfers.

Zijn er vereisten aan mijn pasfoto?

De pasfotoscan dient van hoge kwaliteit en in kleur met een witte achtergrond te zijn. In de afgelopen 6 maanden genomen te zijn, zonder bril. Hoofdbedekking is op de pasfoto alleen toegestaan indien dit uit religieuze overweging is : Het zichtbaar zijn van het gehele gelaat is dan wel een vereiste.

Moeten er al overnachtingen en travelnauts geboekt zijn alvorens ik het visum voor Kenia aanvraag?

Voor de aanvraag van het visum voor Kenia dient u een kopie van uw vluchtschema, waarop de retourvlucht of doorreis staat vermeld, alsmede een hotelbevestiging onder de naam van de aanvrager aan te leveren.

Aan welke eisen moet een garantiebrief voldoen?

Om een zakelijk visum voor Kenia te kunnen verkrijgen dient u een Engelstalige garantiebrief, op briefpapier van het Nederlandse bedrijf, aan te leveren. Hiervan wordt direct na het indienen van uw online aanvraag een voorbeeld toegestuurd per e-mail.

De garantiebrief, moet ten minste bevatten:

  • Het volledig adres en het kamer van koophandelnummer van het Nederlands bedrijf
  • De benodigde geldigheidsduur alsmede het aantal benodigde inreizen
  • Vermelden dat het bedrijf garant staat voor alle gemaakte onkosten
  • Volledige naam van de reiziger vermelden
  • Vermelden dat de reiziger verzekerd is
  • Verklaren dat de reiziger het land zal verlaten voordat het visum verloopt
  • De eerste reisdata
  • Omschrijving van welke bedrijfsactiviteiten
  • Moet ondertekend zijn door leidinggevende of personeelszaken.

 Het wijzigen of annuleren van een aanvraag voor het visum Kenia

Ik heb iets fout ingevuld of aangeleverd, wat te doen?

In dit geval neemt u zo snel mogelijk contact met ons op om aan te geven wat er niet op orde is. Of uw visumaanvraag nog kan worden gecorrigeerd is afhankelijk van de aard van de fout en wat de status van uw aanvraag is.

Kan mijn aanvraag nog geannuleerd worden?

Na het ontvangen van uw paspoort-scan en de overige documenten nemen wij uw aanvraag in behandeling. Vanaf dat moment is het annuleren van de aanvraag niet meer mogelijk. Wilt u uw aanvraag annuleren alvorens u uw paspoort en documenten hebt aangeleverd neem dan contact met ons op telefonisch dan wel per e-mail.

Als mijn aanvraag is geweigerd, krijg ik dan de gemaakte kosten retour?

Nee. Het visum dienen wij vooraf te betalen. Als de Keniaanse  overheid besluit dat u het land niet in mag om welke reden dan ook, kunnen wij deze kosten niet meer terug krijgen.

Overige vragen

Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?

Uw gegevens worden door ons alleen gebruikt voor de verwerking van uw visumaanvraag. Daarbij respecteren wij de privacy van elke gebruiker van onze site en zullen wij er zorg voor dragen dat alle persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk zal worden behandeld. Met klem laten wij u weten dat uw gegevens niet worden verkocht dan wel worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

Mocht u verder nog vragen hebben over uw privacy, bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

Waar kan ik hulp vinden als het niet lukt?

Probeert u altijd eerst uw vraag op deze pagina te vinden, in bijna alle gevallen vind u hier het antwoord op uw vraag omtrent uw aanvraag over het visum voor Kenia.

Mocht u onverhoopt geen of onvoldoende antwoord op uw vraag vinden dan helpen wij u uiteraard graag, klikt u hier om contact met ons op te nemen.

Back To Top