Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

Veel gestelde vragen Cambodja visum

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Algemene vragen over het visum Cambodja

Wat is een visum Cambodja?

Als u naar Cambodja wilt voor een vakantie- of zakenreis, dient u een regulier visum aan te vragen voor u het land zult betreden. Het visum betreft een sticker, welke wordt uitgegeven door de Cambodja overheid en wordt aangebracht in het paspoort. Met dit visum heeft u toestemming om het grondgebied van Cambodja te betreden.

Tijdens de paspoortcontrole in Cambodja zal het visum gecontroleerd worden. Indien u met het vliegtuig aankomt, zal de eerst check van het visum waarschijnlijk al op de luchthaven plaatsvinden.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Cambodja foutloos wordt aangeboden bij de Cambodja ambassade, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Heb ik een visum nodig voor Cambodja?

Ja, alle reizigers die niet de Cambodjaanse Nationaliteit hebben en naar Cambodja willen reizen moet voor vertrek een visum aanvragen.

Wat is het verschil tussen de verschillende visa?

Regulier visum (in het paspoort)

  • Het regulier visum komt in uw paspoort te staan, welke u een ruime tijd vooraf dient aan te vragen.
  • Het voordeel hiervan is dat u een keuze kunt maken tot een single of multiple entry. Daarnaast heeft het visum een geldigheid van 3 maanden ipv. 30 dagen. Tevens kunt u uw aankomst- en vertrek datum veranderen, zolang het maar binnen de geldigheid van het visum valt. Het nadeel is dat dit 6 werkdagen duurt, de kosten iets hoger liggen en u de nodige documenten fysiek bij ons dient aan te leveren, in plaats van digitaal.

E-visum Cambodja

  • Het e-visum Cambodja is 90 dagen na afgifte geldig. Binnen deze periode mag u maximaal 30 dagen in het land verblijven. Zowel bij binnenkomst als bij vertrek moet u een kopie van het visum overhandigen aan de immigratieofficieren. U dient hier dus 2 prints van mee te nemen.
  • Nationaliteiten (buiten de EU bijvoorbeeld) die niet op een e-visum mogen reizen naar Cambodja kunnen aanspraak maken op een regulier visum.

Het doel van uw reis bepaalt welk type visum u dient aan te vragen. Als u niet zeker weet welk visum het meest van toepassing is op uw situatie, schroomt u zich dan niet om contact met ons op te nemen! Onze medewerkers kunnen u hierover adviseren.

Welk visum heb ik nodig voor mijn vakantie naar Cambodja?

Heeft u de Nederlandse of Belgische nationaliteit en wilt u minder dan 30 dagen in Cambodja verblijven? Dan kunt u het e-visum aanvragen. In alle andere gevallen dient u een paspoort-sticker-visum aan te vragen bij de ambassade.

Welke soorten visa zijn er te verkrijgen voor Cambodja?

Voor Cambodja bestaat zowel een elektronisch en een regulier visum. Deze zijn bedoeld voor zakelijke en toeristische doeleinden.

Moet ik nog iets doen nadat ik het e-visum heb ontvangen?

Nadat u het e-visum hebt ontvangen dient u het tweemaal uit te printen en bij u te nemen tijdens het reizen naar Cambodja, 1 print levert u in bij het inreizen en 1 print levert u in bij het uitreizen van Cambodja. Controleert u tevens voor de zekerheid of de gegevens op het visum overeenkomen met de gegevens in uw paspoort.

Moeten kinderen ook een visum voor Cambodja aanvragen?

Ja, iedereen die meereist, ongeacht de leeftijd, dient een visum te kunnen voorleggen bij het inreizen van het land. Dit betekent dat iedereen daarom ook dient te beschikken over een eigen paspoort, waar het visum in komt te staan.

Hoe lang mag ik blijven in Cambodja?

Het visum voor Cambodja is 90 dagen geldig na afgifte. Binnen deze periode dient u verblijfsperiode van maximaal 30 dagen te vallen. Uw verblijf in Cambodja mag de geldigheid van het visum dus niet overschrijden.

Hoe veel keer mag ik Vietnam inreizen met 1 visum?

Met het e-visum voor Cambodja kunt u slechts 1 maal het land inreizen. Mocht u meerdere malen Cambodja in willen reizen dan dient u een multiple-entry visum in de vorm van een paspoort-sticker bij ons aan te vragen. Hiervoor hanteren wij verschillende tarieven afhankelijk van het aantal inreizen/geldigheidsduur. Kijkt u op deze pagina voor de tarieven en hoe wij de totaalprijs opbouwen.

Moet ik op de exacte data naar Cambodja reizen die ik op mijn aanvraag heb aangegeven?

Nee, dat hoeft niet. Let wel: u mag alleen reizen binnen de geldigheidsdata die vermeld staan op het visum Cambodja. Als u uw reis heeft gewijzigd en deze niet meer binnen de geldigheid van het visum valt, dient u een nieuw visum aan te vragen.

Wat kost een visum voor Cambodja en hoe lang duurt de procedure?

De kosten voor het visum variëren per visum en verwerkingsduur. Kijkt u op deze pagina voor de tarieven en de opbouw van de totaalprijs van het door u gewenste visumtype.

Normaliter is de levertijd van zowel het zakelijk als toeristische visum 5 werkdagen. De spoedprocedure neemt normaliter 3 werkdagen in beslag.

De ambassade en het consulaat behouden echter wel ten alle tijden het recht om langer dan de opgegeven verwerkingsduur de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen.

Over het aanvragen van het visum voor Cambodja

Mijn visum is aangevraagd maar ik heb geen e-mail ontvangen, wat nu?

Als u uw betaling heeft voldaan en binnen een uur nog geen e-mail van ons heeft ontvangen, kijk dan in de map van ongewenste emails (spambox). Staat de e-mail daar ook niet in, neem dan telefonisch, danwel per email, contact met ons op via de contactpagina. Dan helpen wij u direct verder.

Hoe vraag ik het visum voor Cambodja aan?

De procedure voor de aanvraag van het visum voor Cambodja begint online. Hiervoor opent u het online aanvraagformulier. Na alle gegevens van de betreffende reiziger(s) ingevuld te hebben kan de aanvraag, zeer eenvoudig, worden betaald. Dat is mogelijk met iDeal, Bancontact, Paypal of met Creditcard. Als de betaling is afgerond ontvangt u (binnen maximaal 2 werkdagen) een e-mail van ons met instructies over het aanleveren van de benodigde documenten voor het visum Cambodja en de afhandeling.

Na toekenning van het visum ontvangt u deze per mail van ons. Deze dient u zelf in tweevoud en in kleur uit te printen en in het paspoort te stoppen. U mag deze papieren met een nietje aan een leeg visumpagina in het paspoort bevestigen, om te voorkomen dat u deze tijdens uw verblijf in Cambodja onverhoopt kwijt raakt.

Hoe ver voor de reis kan/mag ik het visum voor Cambodja aanvragen?

De aanvraag van het visum voor Cambodja is mogelijk tussen de minimaal 4 en maximaal 90 werkdagen voor het vertrek, dit is afhankelijk van het door u gekozen visumtype. Om er zeker van te zijn dat het visum tijdig wordt uitgegeven, raden wij u aan om de aanvraag enkele weken voor het vertrek in te dienen. Let er wel op dat de verblijfsperiode binnen 90 dagen geldigheid van het visum moet vallen. Het te vroeg indienen van de aanvraag kan er toe leiden dat het visum onvoldoende geldigheid bedraagt voor uw verblijf in Cambodja.

De ambassade behoudt echter wel te allen tijden het recht om langer de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen, dan de opgegeven gemiddelde verwerkingsduur hiervoor.

Is het mogelijk om een groepsaanvraag in te dienen?

Ja, het is mogelijk om op één aanvraagformulier meerdere reizigers toe te voegen die samen naar Cambodja reizen. Doordat veel gegevens slechts eenmaal ingevuld hoeven te worden kan dit veel invulwerk besparen.

Hoe verzend ik mijn paspoort en documenten?

U doet dit geheel online per email, of u kunt kopieën van de stukken per post aanleveren.

Hoe krijg ik het paspoort met het visum voor Cambodja weer in mijn bezit?

U hoeft uw paspoort niet af te geven wanneer u een e-visum Cambodja aanvraagt. Alleen een kopie hiervan is voldoende.

Wanneer en hoe moet ik betalen?

Na het indienen van het online aanvraagformulier dient u de betaling te voldoen. Dit kunt u doen met: iDeal, Bancontact, Paypal of per creditcard. Indien er een toeslag gerekend wordt voor de door u gekozen ophaal- en/of verzendmethode, dan wordt deze direct bij het totaal bedrag opgeteld.

Benodigde documenten en gegevens

Welke gegevens en documenten moet ik aanleveren voor de aanvraag?

Afhankelijk van uw reisdoel (toeristisch of zakelijk), het aantal inreizen dat u nodig heeft en de door u gewenste geldigheid van het visum Cambodja, bepaalt welke gegevens en documenten aangeleverd moeten worden. Nadat u online de aanvraag van het visum Cambodja heeft ingediend ontvangt u van ons een persoonlijke e-mail met instructies voor het aanleveren van de benodigde documenten voor uw reis.

Staat er een O (letter) of een 0 (cijfer) in mijn paspoort ?

Documentnummers in Nederland bevatten nooit de letter “O”, maar kunnen wel het cijfer “0” bevatten. Ook al lijkt het er dus op dat er een letter O in uw paspoort staat , het zal gaan om het cijfer 0. Ook is het belangrijk te weten dat een documentnummers in Nederland negen karakters lang zijn.

Belgische documentnummers kunnen wel de letter(s) “O” en/of het cijfer “0”. Belgische documentnummers zijn acht karakters lang en beginnen altijd met twee letters gevolgd door zes cijfers.

Waar moet mijn paspoort aan voldoen?

U dient in het bezit te zijn van een regulier paspoort dan wel een noodpaspoort. Een verblijfsvergunning, Laissez-passer of een vreemdelingendocument voldoen niet. Tevens moet uw paspoort, op de datum dat het visum verloopt, nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Het paspoort dient, voor het fysieke visumminstens, één lege pagina te bevatten.

Tevens moet het paspoort vrij zijn van hoesjes en/of omslagen, deze graag verwijderen alvorens naar ons op te sturen.

Hoe lever ik mijn pasfoto en paspoortscan aan?

Nadat de betaling van het visum Cambodja is voldaan wordt u doorgestuurd naar de uploadpagina. Hier kunt u voor elke reiziger een pasfoto en paspoort uploaden, dit is zeer eenvoudig met de aangeleverde uploadtool op betreffende pagina. De meest gangbare bestandformats en bestandgroottes zijn te gebruiken. Na dat u de bestanden hebt ge-upload kunt u de afbeelding croppen/uitsnijden opdat het juiste deel van de afbeelding overblijft.

Uiteraard is het ook mogelijk om de stukken achteraf per mail na te sturen.

Zijn er vereisten aan mijn pasfoto?

Voor het e-visum dient de scan scherp en leesbaar te zijn, de informatiepagina moet volledig in beeld zijn.

De pasfoto/scan voor zowel e-visum als fysiek visum dient van hoge kwaliteit en in kleur met een witte achtergrond te zijn. Hoofdbedekking is op de pasfoto alleen toegestaan indien dit uit religieuze overweging is : Het zichtbaar zijn van het gehele gelaat is dan wel een vereiste.

Voor het fysieke visum dient de pasfoto hardcopy (op papier en niet digitaal),in de afgelopen 3 maanden genomen zijn in het formaat 35x45mm. aangeleverd te worden.

De pasfoto dient los (dus op geen enkele manier aan het aanvraagformulier bevestigd) en vrij te zijn van eventuele lijm/nietjes restanten.

Moeten er al overnachtingen en travelnauts geboekt zijn alvorens ik het visum Cambodja aanvraag?

Ja, u moet wel beschikken over een bevestiging van de boeking of hotel. Daarnaast moet u weten op welke luchthaven, zeehaven of grenspost u aankomt en vanuit welke punt u Cambodja weer verlaat.

Aan welke eisen moet de verklaringsbrief voldoen?

De verzekeringsbrief van uw zorg- of reisverzekeraar moet aan onderstaande voorwaarden voldoen:

  • de brief is in het Engels opgemaakt en voorzien van de bedrijfsgegevens en handtekening en stempel van de verzekeringsmaatschappij
  • uw reisdata en naam, zoals deze in het paspoort staat, zijn in de brief vermeldt
  • er staat duidelijk in dat u dekking heeft in Cambodja of dat u wereldwijde dekking heeft, inclusief bij COVID-19.

Is het een probleem als ik niet precies weet wanneer ik in Cambodja arriveer?

Nee, mits u er wel rekening mee houdt dat u een bevestiging van de boeking moet voorleggen. Dit mag ook een fictieve bevestiging zijn van Booking.com bijvoorbeeld. Daarnaast moet het verblijf binnen de 90 dagen geldigheid vallen.

Vragen over annuleren, wijzigen en eventuele afwijzing voor het visum Cambodja

Ik heb iets fout ingevuld of aangeleverd,wat te doen?

In dit geval neemt u zo snel mogelijk contact met ons op om aan te geven wat er niet op orde is. Of uw visumaanvraag nog kan worden gecorrigeerd is afhankelijk van de aard van de fout en wat de status van uw aanvraag is.

Kan mijn aanvraag nog geannuleerd worden?

Na het ontvangen van uw paspoort en de overige documenten nemen wij uw aanvraag in behandeling. Vanaf dat moment is het annuleren van de aanvraag niet meer mogelijk. Wilt u uw aanvraag annuleren alvorens u uw paspoort en documenten hebt aangeleverd neem dan contact met ons op telefonisch dan wel per e-mail.

Overige vragen met betrekking tot het visum voor Cambodja

Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens ?

Uw gegevens worden door ons alleen gebruikt voor de verwerking van uw visumaanvraag. Daarbij respecteren wij de privacy van elke gebruiker van onze site en zullen wij er zorg voor dragen dat alle persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk zal worden behandeld. Met klem laten wij u weten dat uw gegevens niet worden verkocht dan wel worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

Mocht u verder nog vragen hebben over uw privacy, bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

Waar kan ik hulp vinden als het niet lukt?

Probeert u altijd eerst uw vraag op deze pagina te vinden, in bijna alle gevallen vind u hier het antwoord op uw vraag omtrent uw Visum Vietnam aanvraag.

Mocht u onverhoopt geen of onvoldoende antwoord op uw vraag vinden dan helpen wij u uiteraard graag, klikt u hier om contact met ons op te nemen.

Back To Top