Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM NEPAL AANVRAGEN

Het visum voor Nepal

Een visum is benodigd voor Nepal. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 109,95.

Ontvang uw visum binnen 2 dag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Nepal duurt minimaal 2 dag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Nepal

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Pasfoto

Een officiële, kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Aanvullende documenten

Reizigers naar Nepal dienen naast paspoort en pasfoto het volgende nog aan te leveren:

 • Per persoon één eigen ondertekende ambassade formulier (deze ontvangt u volledig ingevuld van ons na het invullen van ons online aanvraagformulier, dit ter ondertekening), de pasfoto mag hier niet aan bevestigd worden!
 • Kopie koningaap heen en terug op naam. Hiermee dient u aan te kunnen tonen wanneer u Nepal zult in- en uitreizen.

Geldigheid

Alle visa typen die worden aangeboden op onze website hebben de geldigheid van 3 maanden vanaf het moment van afgifte.

Hieruit kun u het volgende kiezen:

 • 15 dagen verblijf
 • 30 dagen verblijf
 • 90 dagen verblijf

Wat is een visum voor Nepal?

Nepal kent enkel een regulier visum voor toeristen reizigers. Dit houdt in dat dit visum nog ouderwets in het paspoort aangebracht moet worden door een medewerker van het Nepalees consulaat te Amsterdam. 

Alle reizigers dienen alle documenten, inclusief paspoort en pasfoto, fysiek bij ons aan te leveren. Nepal kent vooralsnog geen elektronische visa.

In sommige gevallen is het mogelijk om bij aankomst in Kathmandu een visum te verkrijgen (Visa on Arrival), maar de Nepalese overheid raadt dit sterk af, daar de lokale immigratie officieren altijd het recht behouden om u toegang te weigeren, zonder hiervoor een reden te hoeven opgeven. Traveldocs kan uw reguliere visa aanvragen uiteraard voor u verzorgen, zodat u zelf niet langs de ambassade of het consulaat hoeft te reizen. Dit bespaart u niet alleen tijd maar ook veel geld, daar wij de scherpste tarieven hiervoor hanteren. Daarnaast controleren wij alle documenten op volledigheid en compleetheid, zodat u zeker weet dat uw aanvraag correct en foutloos wordt aangeboden bij de Nepalese overheid.

Zakelijke reizigers en studenten

Zakelijke reizigers en studenten dienen hun visum bij het Ministerie van Industrie in Kathmandu omzetten. Dit betekend dat wij een toeristenvisum aanvragen voor zakelijke reizigers en/of studenten en dient men dit visum zelf ter plaatse in Nepal te wijzigen naar het juiste visum type. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag door naar de website van het consulaat van Nepal.

Wat voor soorten visa zijn er voor Nepal?

Nepal kent meerdere soorten visa. Zowel toeristische als zakelijke reizigers dienen vooraf een regulier toeristenvisum aan te vragen, welke in het paspoort aangebracht zal worden. Dit visum is 3 maanden geldig vanaf het moment van afgifte en biedt u de mogelijkheid om 15, 30 of 90 dagen aaneengesloten in Nepal te verblijven. Eventueel is het mogelijk om dit visum lokaal te verlengen. Echter kunnen wij geen garantie bieden dat de verlenging van het visum gehonoreerd zal worden. Daarom raden wij sterk aan om vooraf een visum aan te vragen met voldoende dagen aan verblijf, zodat u in Nepal niet meer met lange wachttijden en extra kosten komt te zitten tijdens het verlengen van uw visum. De kosten verschillen tussen het aantal dagen dat u in Nepal wenst te verblijven.

Alle visa typen bieden u de mogelijkheid om meerdere keren Nepal in en uit te reizen. Dit betekend dat u voor korte tripjes naar bijvoorbeeld India weer gerust Nepal in kunt reizen op hetzelfde visum, mits dit binnen de geldigheid valt en u het maximaal aantal dagen van verblijf niet heeft overschreden.

Hoe lang duurt het om een visum voor Nepal te krijgen en wat zijn de kosten?

In de meeste gevallen wordt het visum Nepal dezelfde dag van aanvragen nog afgegeven. Heel zelden kan het paspoort pas de eerstvolgende werkdag na het indienen worden afgehaald. In de meeste gevallen heeft u uw paspoort met daarin het visum dus al binnen 3 werkdagen na aanleveren bij ons in Hoofddorp weer terug in uw bezit.

Indien wij het paspoort en documenten op werkdagen vóór 10:00 uur hebben ontvangen, kan het meestal dezelfde dag nog worden aangeboden bij het consulaat. Dit houdt dus in dat wij het paspoort met daarin het visum vaak diezelfde dag nog terug hebben. 

 

De kosten zijn per visum type als volgt:

15 dagen verblijf € 109,95 euro incl. BTW 

30 dagen verblijf € 129,95 euro incl. BTW

90 dagen verblijf € 194,95 euro incl. BTW

 

Visum Nepal nu aanvragen

Wilt u het visum Nepal direct aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ visum Nepal pagina, of neem contact op met ons via de online contact formulier.

Back To Top