Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM CHINA AANVRAGEN

Het visum voor China

Een visum is benodigd voor China. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 154,95.

bla bla

De procedure van het aanvragen van uw visum China duurt minimaal 3 dagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvoudig een visum China aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Paspoort opsturen

U ontvangt van Traveldocs een e-mail met instructies over het verzenden van uw paspoort en vereiste documenten.

3. Officieel document

U kunt uw paspoort met officieel visum ophalen of aangetekend per koerier retour laten zenden.

Visumbenodigdheden

China

Paspoort

Allereerst moet elke reiziger een paspoort aanleveren. Een noodpaspoort voldoet niet. Het paspoort moet nog minimaal drie aaneengesloten lege pagina’s bevatten. Het paspoort moet samen met enkele andere documenten (zie de rest van deze pagina) worden aangeleverd. Lever het paspoort aan zonder hoes of omslag. Het paspoort moet nog een bepaald aantal maanden geldig zijn, de minimale termijn hangt af van het type visum China dat u aanvraagt.

Pasfoto

Er dient een recente pasfoto aangeleverd te worden, in hoge kwaliteit, geprint op fotopapier, met een formaat van 48x33mm en een witte achtergrond. Let op: dit formaat wijkt af van de standaard afmetingen van Nederlandse pasfoto’s. Geef dit door aan uw pasfotograaf. Er mogen geen bril, juwelen, tanden of geheel witte kleding in beeld zijn. De pasfoto moet los worden aangeleverd, dus niet vastgelijmd aan een ander document.

Ondertekend ambassadeformulier

Nadat u het online aanvraagformulier op deze website heeft ingevuld, ontvangt u een e-mail waarin staat welke documenten in uw geval nog meer benodigd zijn (u kunt dit zelf ook nagaan op deze pagina). Daarnaast vindt u in deze e-mail een ambassadeformulier. Dit ambassadeformulier is al digitaal ingevuld, maar moet nog worden uitgeprint (let op: enkelzijdig!) en ondertekend. Dit dient te gebeuren met een zwarte pen.

Persoonlijk reisschema

Er dient een reisschema aangeleverd te worden met daarop de datums van alle reizen van en naar China, alsmede alle binnenlandse vluchten in China. Dient u een aanvraag in voor een double entry of multiple entry visum China? Dan moet uit het reisschema blijken dat u deze ook daadwerkelijk nodig heeft. Alle te bezoeken plaatsen in China moeten worden opgenomen in het reisschema, inclusief datums van aankomst en vertrek. Voor elke reis naar China moet daarnaast concreet worden aangegeven wat het doel van de reis is, zoals bijvoorbeeld: “fabriek X bekijken” of “vergaderen met de directie van bedrijf Y”. Het reisschema moet worden ondertekend. Dient u meerdere visumaanvragen tegelijk in voor reizigers die hetzelfde reisschema gebruiken? Dan moeten al deze reizigers dit reisschema ondertekenen.

Boekingsbevestigingen van de vluchten

Alle vluchten die staan vermeld in uw reisschema, moeten ook daadwerkelijk geboekt zijn. Ook de boekingsbevestigingen van al deze vluchten moeten worden aangeleverd.

Boekingsbevestiging van overnachtingsplaatsen

Behalve de bevestiging van de geboekte vluchten moeten ook bevestigingen van alle geboekte overnachtingsplaatsen worden aangeleverd; voor alle personen en alle nachten in het persoonlijke reisschema.

Bent u van plan om binnenkort naar China te reizen?

Nederlandse paspoorthouders zijn veprlicht om vooraf een visum te verkrijgen, op enkele uitzonderingen na, zoals bijvoorbeeld een bij een overstap. Indien u voor toerisitsche- of zakelijkedoeleinden naar China zult reizen, moet u een visum kunnen overleggen bij aankomst in China.

Tevens verzorgen wij naast toeristische en zakelijke visa ook visa voor studenten, vrijwilligers, stagiaires en werkers.

 

Wat is een visum China?

Het visum betreft een sticker, welke wordt uitgegeven door de Chinese overheid en wordt aangebracht in het paspoort. Dit geldt als toestemming, waarmee u de Chinese grenzen en daarmee het grondgebied van China te betreden. Dit visum wordt meestal uitgegeven door de ambassade van China of het consulaat generaal van China in Den Haag.

Tijdens de paspoortcontrole in China zal het visum gecontroleerd worden. Indien u met het vliegtuig aankomt, zal de eerst check van het visum waarschijnlijk al op de luchthaven plaatsvinden.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor China foutloos wordt aangeboden bij het Chinese consulaat of ambassade, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

 

Ben ik verplicht om een Visum China aan te vragen?

In de meeste gevallen is dit wel verplicht. Echter gelden er enkele uitzonderingen. Over het algemeen geldt in de grote airports van China geen visumplicht bij een overstap van max. 24 uur. Daarbij geldt dan ook het volgende vrijstelling bij een overstap naar een derde land:

  • 6 dagen (144 uur) in Bejing, Shanghai, Hangzhou en Nanjing
  • 3 dagen (72 uur) in Changsha, Chengdu, Chongqing, Dalian, Guangzhou, Guilin, Harbin, Kunming, Shenyang, Tianjin, Wuhan, Xiamen en Xi’an
  • 1 dag (24 uur) in alle overige steden met een internationaal vliegveld.
  • Je mag de provincies Zhejiang en Jiangsu bezoeken als je landt in Shanghai, Hangzhou of Nanjing. Vanaf deze luchthavens ben je dus vrij om daar te reizen. Ook mag je Hunan, Guangdong en Fujian verkennen als je landt in Changsha, Guangzhou en Xiamen. Op alle andere vluchthavens mag je de stad niet verlaten. Wel is het zo dat de stadsgrenzen vaak velen kilometers buiten de stad eindigen, waardoor een bezoek aan de Chinese Muur vanaf Bejing airport geen probleem is, als u valt onder de visum vrije regeling.

Visumvrije regeling geldt dus alleen bij een overstap naar een derde land. Dit mag op de heen- of op de terugreis zijn. Heeft u een vlucht rechtstreeks vanuit Nederland naar China, of bent u van plan om meerdere steden te bezoeken? Dan bent u wel verplicht om een visum vooraf aan te vragen. Weet u niet zeker of u in de visumvrije regeling valt? Raadpleeg dan een van onze medewerkers voor advies.

 

Andere (reis)stempels in uw paspoort

 De Chinese overheid is sinds augustus 2016 erg strikt geworden als het aankomt op het uitgeven van visa aan reizigers met stempels in hun paspoort van landen zoals het midden Oosten, Egypte en Turkije. Indien u vanaf 2015 meerdere stempels in uw paspoort heeft verkregen voor een van deze “risico” landen, raden wij aan om een begeleidende brief in het Engels bij te voegen, met daarin:

  • Vermeld wanneer en waarom u het land heeft bezocht
  • Vermelden wat uw doel van de reis is geweest
  • Zo gedetailleerd mogelijk beschrijven wat u daar heeft gedaan
  • Indien mogelijk, lever dan ook bewijs aan. Denk hierbij aan betalingen/inkoopfacturen, referenties opgeven zoals vrienden/familie die u daar heeft bezocht, eventuele uitnodigingsbrieven etc.

Er bestaat een grote kans dat u vooralsnog wordt opgeroepen om op gesprek te komen. Houdt hier dus rekening mee.

Waarom uw Visum China aanvragen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat of de ambassade. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure juist makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via de mail, dan wel via de telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de track en trace functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring in de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse tour operators, topclubs, grote bedrijven, vele KMO’s en vele anderen. Uw documenten zijn ten alle tijden in veilige handen bij ons.

Back To Top