Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM INDIA AANVRAGEN

Het visum voor India

Een visum is benodigd voor India. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf €59,95.

Ontvang uw visum binnen 3 dag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum India duurt minimaal 3 werkdag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

India

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Pasfoto

Een officiële, kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 50x50mm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Ondertekend ambassadeformulier

Nadat u het online aanvraagformulier op deze website heeft ingevuld, ontvangt u een e-mail waarin staat welke documenten in uw geval nog meer benodigd zijn (u kunt dit zelf ook nagaan op deze pagina). Daarnaast vindt u in deze e-mail een ambassadeformulier. Dit ambassadeformulier is al digitaal ingevuld, maar moet nog worden uitgeprint (let op: enkelzijdig!) en ondertekend. Dit dient te gebeuren met een zwarte pen.

Geldigheid

De geldigheid varieert per visumtype.

 • De reguliere visa bedragen een geldigheid tussen 1-5 jaar
 • Het e-visum is geldig tussen de 30 dagen en 1 jaar

Belangrijke informatie

 • Wij adviseren dat u een print van uw e-Visum samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
 • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-Visum. Zo hoef u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming zou reizen.

Wat is een visum voor India precies?

  Als u naar India wilt reizen voor een vakantie- of zakenreis, dient u te beschikken over een visum. Hiermee heeft u toegang om het land te betreden. Dit visum wordt uitgegeven door de Indische overheid en wordt zowel digitaal als regulier verstrekt.

Welke soorten visa zijn er te verkrijgen voor India?

  India kent diverse soorten visa. Zo is er een digitaal visum beschikbaar, welke u geheel online kunt aanvragen. Echter gelden er wel de volgende voorwaarden:

 • Een e-visum mag u slechts 2 keer per jaar aanvragen
 • Uw aankomst mag niet over land zijn
 • Het visum is slechts geldig op de volgende luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mengalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Veranasi en Vishakhapatnam. Daarnaast is de e-visa slechts 120 dagen geldig vanaf het moment van afgifte, waarvan het verblijf niet langer dan 60 dagen mag zijn. Een e-visum is een double entry visum, maar dienen de beiden inreizen plaats te vinden binnen de 60 dagen na binnenkomst

Visum India aanvragen

Een regulier visum komt in uw paspoort te staan. Dit visum bestaat voor zowel toeristen als zakenlui en is 5 jaar geldig. Binnen deze periode mag u meerdere malen India inreizen.

 • Het is mogelijk om een 1 jaar visum aan te vragen, hiervoor moet u wel de reden vermelden waarom het visum slechts 1 jaar moet zijn, in plaats van 5 jaar.
 • Reizigers tussen de 12 en de 70 jaar oud zijn verplicht om biometrische gegevens af te geven bij de ambassade in Den Haag. U dient hiervoor dus ook op afspraak te komen.

Hoe werkt een aanvraagprocedure voor een visum India?

Reist u op een e-visum?

   Dan dient u het formulier op onze website in te vullen en deze naar ons toe te mailen, samen met een duidelijke scan van uw paspoort en een pasfoto. Na het indienen krijgen wij binnen 72 uur bericht. Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan kunt u met de Electronic Travel Authorization (ETA) naar India afreizen. Is uw aanvraag geweigerd? Dan kunt u proberen om een regulier visum aan te vragen.

Reist u met een regulier visum?

   Dan dient u het online formulier in te vullen en samen met uw paspoort en pasfoto (50x50mm) per aangetekende post naar ons toe te sturen. Tevens hebben wij dan ook aanvullende ondertekende documenten van u nodig. Deze kunt u vinden op onze website. Zodra alles in goede orde door ons is ontvangen geldt het volgende:

 • Wij maken aan de hand van de door u ingevuld formulier een consulair formulier voor u op. Deze ontvangt u van ons per mail en dient u ondertekend nogmaals naar ons toe te sturen, dit samen met de aanvullende documenten.
 • Zodra het consulair formulier en documenten ondertekend door ons zijn ontvangen, dienen wij uw aanvraag in bij de Visa Application Center in Den Haag.
 • Vanaf de eerst volgende werkdag na het indienen is het mogelijk voor u om op afspraak langs de ambassade te gaan. De tijd en datum plannen wij voor u in.
 • Tijdens deze afspraak geeft u uw vingerafdrukken en een irisscan af. Tevens kan het ook zo zijn dat u een aantal vragen moet beantwoorden omtrent uw reis.
 • Vanaf de eerst volgende werkdag na uw afspraak gaat de verwerkingsduur van 5 werkdagen lopen. Na 5 werkdagen ontvangen wij uw paspoort retour met daarin het visum voor India
Back To Top