Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM AUSTRALIË AANVRAGEN

Het visum voor Australië

Een visum is benodigd voor Australië. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 9,95.

Ontvang uw visum binnen 3 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Australië duurt maximaal 3 dagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum Australië aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het visum Australië, per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Australië

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na aankomst in Australië.

Pasfoto

  • voor het visum Australië hoeft u geen pasfoto aan te leveren.

Aanvullende documenten

Reizigers naar Australië dienen het volgende aan te leveren:

  • WHM visa aanvragers dienen een kopie van een bankstatement aan te leveren op naam, waarin staat dat de reiziger over voldoende financiële middelen beschikt om zichzelf financieel te kunnen onderhouden gedurende het gehele verblijf. Dit afschrift mag niet ouder dan zijn 3 weken en moet een volledige datum vermelden (dd/mm/jjjj)!
  • eVisitor visa aanvragers hoeven verder niets aan te leveren

Geldigheid

  • Het eVisitor (subclass 651) voor Australië is geldig voor meerdere inreizen voor maximum 12 maanden geldigheid en een verblijf van 3 maanden.
  • Het eVisitor (subclass 600) geeft toegang tot Australië voor drie, zes of 12 maanden.

Belangrijke informatie

  • Wij adviseren dat u een print van uw e-Visum samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
  • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-Visum. Zo hoef u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming zou reizen.

Wat is het visum Australië?

Het Visum Australië aanvragen betreft voor bijna alle nationaliteiten tegenwoordig een elektronisch visum. Dit wordt ook wel een Electronic Travel Authorization (ETA) genoemd.

Daarnaast kunnen alle aanvragen voor Australië op onze website geheel digitaal aangevraagd en verwerkt worden. U hoeft dus niks meer fysiek aan papierwerk bij ons aan te leveren.

Doordat het visum digitaal verstuurd wordt en vaak een lange geldigheid heeft, is het mogelijk om deze makkelijker te bewaren en u kunt u de visumaanvraag in de meeste gevallen tot bijna 1 jaar voor uw daadwerkelijke vertrekdatum aanvragen.

 

Welke varianten voor het visum Australië zijn er?

Het meest voorkomend visum is het eVisitor visum, deze is bedoeld voor toeristische en zakelijke reizigers. Daarnaast is er ook het Working Holiday Maker visum, dit visum is bedoelt voor Nederlandse en Belgische paspoorthouders welke van plan zijn om een periode in Australië te werken, vrijwilligerswerk te doen of om stage te lopen, al dan niet in loondienst.

Australië heeft ruim 120 verschillende visa soorten te bieden, daarom is het in bijna alle gevallen wel mogelijk een passend visumtype voor uw reis te regelen.

Op onze website bieden wij enkel de Working Holiday Maker visa (alle typen) aan en het eVisitor visum. De tarieven hiervan verschillen.

Beide visa zijn 1 jaar geldig en bieden meerdere inreizen aan. Met het Working Holiday visum kunt u echter tot 3 maanden (in uitzonderlijke gevallen tot 6 of 12 maanden – vraag ons naar de voorwaarden) in loondienst zijn bij één werkgever in Australië. Na die 3 maanden dient u een andere werkgever te zoeken. Echter kunt u er ook voor kiezen om vakantie te houden met dit visum, zonder gebruik te maken van de mogelijkheid tot arbeid.

Uiteraard houden wij u gedurende het proces op de hoogte van de voortgang.

 

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten.

De kosten en de verwerkingsduur voor het visum hangen van af van het visumtype dat u kiest.

Voor een overzicht hiervan kunt u kijken op onze Tarieven pagina.

Een eVisitor (subclass 651) kost slechts €9,95 euro, inclusief BTW per persoon. Met dit visum kunt u zowel voor toeristische- als zakelijke doeleinden naar Australië reizen.

Dit visum is 12 maanden geldig vanaf het moment van afgifte. Binnen die 12 maanden dient u Australië in te reizen, dan krijgt u nogmaals tot 12 maanden de tijd om Australië meerdere malen in en uit te reizen, zolang het verblijf, per inreis, niet langer dan 3 maanden aaneengesloten bedraagt.

Aanvullende informatie over het Visum Australië aanvragen.

In verband met de recente bosbranden in Australië heeft het Department of Home Affairs (DHA) de aanbeveling van het Migration Institute of Australia (MIA) aanvaard om de voorwaarden te versoepelen en te verruimen voor houders van een Working Holiday Maker (WHM) visum (subklasse 417 en 462) om hen de mogelijkheid te geven om te helpen bij de herstelinspanningen omtrent de bosbranden, zonder daarbij de visumvoorwaarden te overtreden.

De verwerkingstijd duurt doorgaans maar een paar dagen. Wel kan dit bij sommige visumtypen uitlopen naar 36 dagen. Vraag uw visum daarom altijd ruim vooraf aan.

Wilt u weten hoe lang het precies duurt alvorens wij na het indienen van uw aanvraag bericht krijgen van de Australische overheid? Check dan het visum Australië pagina. Hier kunt u per visumtype zien aan welke voorwaarden u dient te voldoen, welke documenten wij van u nodig zullen hebben en hoe lang de verwerkingstijd van de door u gekozen visumtype bedraagt.

Kunt u geen visum vinden welke geschikt is voor uw reis? Neem dan contact met ons op! Onze medewerkers helpen u graag bij het vinden van de juiste visa. Doordat de Australische overheid ruim 120 typen visa kent, is het bijna altijd mogelijk om een visum te vinden welke passend is voor uw reissituatie.

Back To Top