Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

Veel gestelde vragen
Vietnam visum

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Algemene vragen over het visum Vietnam

Wat is een visum Vietnam?

Als u naar Vietnam wilt voor een vakantie- of zakenreis, dient u een regulier visum aan te vragen voor u het land zult betreden. Het visum betreft een sticker, welke wordt uitgegeven door de Vietnamese overheid en wordt aangebracht in het paspoort. Met dit visum heeft u toestemming om het grondgebied van Vietnam te betreden. Dit visum wordt meestal uitgegeven door de Ambassade van de Socialistische Republiek Vietnam in Den Haag.

 

Tijdens de paspoortcontrole in Vietnam zal het visum gecontroleerd worden. Indien u met het vliegtuig aankomt, zal de eerst check van het visum waarschijnlijk al op de luchthaven plaatsvinden.

 

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Vietnam foutloos wordt aangeboden bij de Vietnamese ambassade, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Heb ik een visum nodig voor Vietnam?

Ja, Reizigers die niet de Vietnamese Nationaliteit hebben en naar Vietnam willen reizen moet voor vertrek een visum aanvragen.

Wat is het verschil tussen de verschillende visa?

De verschillen en voor- en nadelen van de visa zijn als volgt:

Visa on Arrival

  • Hier betaald u bij Traveldocs voor het aanvragen van een goedkeuring. Deze goedkeuring laat u zien bij aankomst in Vietnam. Dit houdt in dat het Vietnamese overheid u toestemming geeft om bij aankomst een visum aan te schaffen. Dit visum bij aankomst kost ongeveer $25 US dollar.
  • Het voordeel hiervan is dat u geen paspoortscan en geen pasfoto hoeft op te sturen en zich geen zorgen hoeft te maken over het vooraf regelen van een visum en de kosten. Het nadeel is dat u bij aankomst weer moet betalen en te maken kan krijgen met lange wachttijden en rijen op het vliegveld.

Elektronisch visum (e-visa)

  • Het elektronisch visum is een visum, welke wij geheel digitaal kunnen verzorgen voor u. Hiervoor dienen wij wel het eea. per mail te ontvangen van u.
  • Het voordeel is dat u bij aankomst in Vietnam meteen de stad in kan en niet hoeft te wachten en niet meer te maken krijgt met bijkomende latere kosten. Het nadeel is dat dit elektronisch visum slechts één inreis mag bevatten en maar 30 dagen geldig is. Het e-visum is ook niet bij alle grensovergangen geldig, dit dient u vooraf te checken.

Regulier visum (in het paspoort)

  • Het regulier visum komt in uw paspoort te staan, welke u een ruime tijd vooraf dient aan te vragen.
  • Het voordeel hiervan is dat u een keuze kunt maken tot een single of multiple entry. Daarnaast heeft het visum een geldigheid van 3 maanden ipv. 30 dagen. Tevens kunt u uw aankomst- en vertrek datum veranderen, zolang het maar binnen de geldigheid van het visum valt. Het nadeel is dat dit 6 werkdagen duurt, de kosten iets hoger liggen en u de nodige documenten fysiek bij ons dient aan te leveren, in plaats van digitaal.

Het doel van uw reis bepaald welk type visum u dient aan te vragen. Als u niet zeker weet welk visum het meest van toepassing is op uw situatie, schroomt u zich dan niet om contact met ons op te nemen! Onze medewerkers kunnen u hierover adviseren.

Welk visum heb ik nodig voor mijn vakantie naar Vietnam?

Heeft u de Nederlandse of Belgische nationaliteit en wilt u minder dan 30 dagen in Vietnam verblijven dan kunt u het e-visum aanvragen. In alle andere gevallen dient u een paspoort-sticker-visum aan te vragen bij de ambassade. Op internet is veel te lezen over het visum on arrival doch raadt de ambassade sterk af deze variant te gebruiken.

Welke soorten visa zijn er te verkrijgen voor Vietnam?

Voor Vietnam bestaat zowel een visum bij aankomst (waar vooraf een goedkeuring voor gekocht moet worden), als een elektronisch en een regulier visum. Deze zijn bedoelt voor zakelijke en toeristische doeleinden.

Moet ik nog iets doen nadat ik het e-visum heb ontvangen?

Nadat u het e-visum hebt ontvangen dient u het tweemaal uit te printen en bij u te nemen tijdens het reizen naar Vietnam, 1 print levert u in bij het inreizen en 1 print levert u in bij het uitreizen van Vietnam. Controleert u tevens voor de zekerheid of de gegevens op het visum overeenkomen met de gegevens in uw paspoort.

Moeten kinderen ook een visum voor Vietnam aanvragen?

Ja, iedereen die meereist, ongeacht de leeftijd, dient een visum te kunnen voorleggen bij het inreizen van het land. Dit betekend dat iedereen daarom ook dient te beschikken over een eigen paspoort, waar het visum in komt te staan.

Hoe lang mag ik blijven in Vietnam?

Het visum voor Vietnam is 30 dagen geldig, let wel: u mag alleen de volle 30 dagen in Vietnam verblijven als u daadwerkelijk de eerste dag dat de geldigheidstermijn ingaat aankomt. Komt u later aan dan wordt dit afgetrokken van de maximale verblijfsduur van 30 dagen.

Hoe veel keer mag ik Vietnam inreizen met 1 visum?

Met het e-visum voor Vietnam kunt u slechts 1 maal het land inreizen. Mocht u meerdere malen Vietnam in willen reizen dan dient u een multiple-entry visum in de vorm van een paspoort-sticker bij ons aan te vragen. Hiervoor hanteren wij verschillende tarieven afhankelijk van het aantal inreizen/geldigheidsduur. Kijkt u op deze pagina voor de tarieven en hoe wij de totaalprijs opbouwen.

Moet ik op de exacte data naar Vietnam reizen die ik op mijn aanvraag heb aangegeven?

Nee, dat hoeft niet, Let wel : U mag alleen reizen binnen de geldigheidsdata vermeld op het visum voor Vietnam. Als u uw reis heeft gewijzigd en deze niet meer binnen de geldigheid van het visum valt, dient u een nieuw visum aan te vragen.

 

Wat kost een visum voor Vietnam en hoe lang duurt de procedure?

De kosten voor het visum variëren per visum en verwerkingsduur. Kijkt u op deze pagina voor de tarieven en de opbouw van de totaalprijs van het door u gewenste visumtype.

Normaliter is de levertijd van zowel het zakelijk als toeristische visum 9 werkdagen. De spoedprocedure neemt normaliter 4 werkdagen in beslag.

De ambassade en het consulaat behouden echter wel ten alle tijden het recht om langer dan de opgegeven verwerkingsduur de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen.

Over het aanvragen van het visum voor Vietnam

Mijn visum is aangevraagd maar ik heb geen e-mail ontvangen, wat nu?

Heeft u na het voldoen van de betaling van uw visum , niet binnen een uur een e-mail van ons ontvangen , check dan eerst de map ongewenste post (spambox). Ook daar geen e-mail ontvangen? Neemt u dan contact met ons op, telefonisch dan wel per e-mail, via de contactpagina.

Hoe vraag ik het visum voor Vietnam aan?

De procedure voor de aanvraag van het visum voor Vietnam begint online. Hiervoor opent u het online aanvraagformulier. Na alle gegevens van de betreffende reiziger(s) ingevuld te hebben kan de aanvraag, zeer eenvoudig, worden betaald. Dat is mogelijk met iDeal, Bancontact, Paypal of met Creditcard. Als de betaling is afgerond ontvangt u ( binnen maximaal 1 uur) een e-mail van ons met  instructies over het aanleveren van de benodigde documenten. Voor het aanleveren van deze documenten kunt u er voor kiezen om ze zelf af te komen geven op ons kantoor, ze te verzenden per aangetekende post of koerier, en tevens kunt u gebruik maken van onze veilige ophaalservice.

Zodra de documenten binnen zijn bij ons in Hoofddorp, zullen wij het pakket grondig nakijken voor u. De gegevens, die wij zelf kunnen, zullen wij waar nodig aanpassen. Indien wij gegevens missen, zullen wij u telefonisch dan wel per mail hierover benaderen.

Zodra het pakket gereed is en conform voorwaarden, zullen wij met de aanvraag naar Den Haag gaan. Bij het indienen van de documenten krijgen wij te horen of er nog gevraagd wordt om aanvullende documenten. Ook dan zullen wij direct contact met u opnemen.

Na toekenning van het visum ontvangt u het paspoort met daarin het visum voor Vietnam weer retour van ons. De wijze van retourzending kunt u selecteren in het aanvraagformulier, te weten; Aangetekend per post, per DHL-koerier, persoonlijk afhalen bij ons kantoor of klaar laten leggen op Schiphol.

Wat kost een visum voor Vietnam en hoe lang duurt de procedure?

De kosten voor het visum variëren per visum en verwerkingsduur. Normaliter duurt een normale aanvraag ongeveer 6 werkdagen. Een elektronisch visum of een aanvraag voor een Visa on Arrival kan tevens in 3 werkdagen al gereed zijn.

De ambassade behoudt echter wel ten alle tijden het recht om langer de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen, dan de opgegeven gemiddelde verwerkingsduur hiervoor.

 

Overige voorwaarden van het visum voor Vietnam kunt u hier bekijken.

Hoe ver voor de reis kan_mag ik het visum voor Vietnam aanvragen?

De aanvraag van het visum voor Vietnam is mogelijk tussen de minimaal 4 en maximaal 90 werkdagen voor het vertrek , dit is afhankelijk van het door u gekozen visumtype. Om er zeker van te zijn dat het visum tijdig wordt toegekend raden wij u aan de aanvraag enkele weken voor het vertrek in te dienen. Op de pagina met levertijden kunt u hierover meer informatie vinden.

De ambassade behoudt echter wel ten alle tijden het recht om langer de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen, dan de opgegeven gemiddelde verwerkingsduur hiervoor.

 

Overige voorwaarden van het visum voor Vietnam kunt u hier bekijken.

Is het mogelijk om een groepsaanvraag in te dienen?

Ja, het is mogelijk om op één aanvraagformulier meerdere reizigers toe te voegen die samen naar Vietnam reizen. Doordat veel gegevens slechts eenmaal ingevuld hoeven te worden kan dit veel invulwerk besparen.

Hoe verzend ik mijn paspoort en documenten?

Er zijn een aantal aanlevermethoden , te weten;  zelf afleveren bij ons op kantoor in Hoofddorp, het zelf verzenden ( aangetekend per post dan wel per koerier), het door ons laten ophalen (de volgende dag of in geval van spoed nog de zelfde dag).

Soms kan onze ophaalservice nog de zelfde dag worden ingezet. De mogelijkheid en de kosten hiervan zijn afhankelijk van de ophaallocatie, het tijdstip en de drukte bij onze koeriersdienst. Ook zijn de kosten voor het ophalen voor de volgende dag afhankelijk van de ophaallocatie.

U kunt ons telefonisch benaderen voor de mogelijkheden van onze ophaaldienst.

Hoe krijg ik het paspoort met het visum voor Vietnam weer in mijn bezit?

Het weer retour ontvangen van het paspoort met daarin het visum Vietnam kan op verscheidende manieren. In het aanvraagformulier dat u online invult kunt u aangeven welke optie voor u de voorkeur geniet : het zelf ophalen bij ons op kantoor in Hoofddorp, het zelf ophalen op Schiphol (toeslag: €44.95), verzending per koerier volgende werkdag (toeslag: €39.95), per aangetekende verzending(toeslag: €17.09), verzending per koerier op de dag van toekenning (toeslag op aanvraag)*

*Vraag telefonisch naar de mogelijkheden daar dit niet altijd mogelijk is.

De prijzen zijn per aanvraag en niet per visum. Als er met één aanvraagformulier meerdere visums worden aangevraagd, blijven de verzendkosten gelijk (met een maximum van 4 paspoorten per zending)

Wanneer en hoe moet ik betalen?

Na het indienen van het online aanvraagformulier dient u de betaling te voldoen. Dit kunt u doen met:  iDeal, Paypal, Bancontact of creditcard. Indien er een toeslag gerekend wordt voor de door u gekozen ophaal- en/of verzendmethode wordt deze direct bij het totaal bedrag opgeteld.

Als u gebruikt van een spoedkoerier op maat (voor het ophalen en/of retourneren) zullen de kosten achteraf worden gefactureerd.

Benodigde documenten en gegevens

Welke gegevens en documenten moet ik aanleveren voor de aanvraag?

Welke gegevens en documenten u moet aanleveren hangt af van uw reisdoel (toeristisch of zakelijk), het aantal benodigde inreizen in Vietnam en de door u gewenste geldigheidstermijn van het visum. Na dat u de online aanvraag van het visum voor Vietnam heeft ingediend ontvangt u van ons een persoonlijke e-mail met instructies voor het aanleveren van de benodigde documenten voor uw situatie.

Ook kunt u op deze pagina, zelf nagaan welke documenten dat zullen zijn.

Staat er een O (letter) of een 0 (cijfer) in mijn paspoort ?

Documentnummers in Nederland bevatten nooit de letter “O”, maar kunnen wel het cijfer “0” bevatten. Ook al lijkt het er dus op dat er een letter O in uw paspoort staat , het zal gaan om het cijfer 0. Ook is het belangrijk te weten dat een documentnummers in Nederland negen karakters lang zijn.

Belgische documentnummers kunnen wel de letter(s) “O” en/of het cijfer “0”. Belgische documentnummers zijn acht karakters lang en beginnen altijd met twee letters gevolgd door zes cijfers.

Waar moet mijn paspoort aan voldoen?

U dient in het bezit te zijn van een regulier paspoort dan wel een noodpaspoort. Een verblijfsvergunning, Laissez-passer of een vreemdelingendocument voldoen niet. Tevens moet uw paspoort, op de datum dat het visum verloopt, nog minimaal 30 dagen geldig zijn.

Het paspoort dient, voor het fysieke visumminstens, één lege pagina te bevatten.

Tevens moet het paspoort vrij zijn van hoesjes en/of omslagen, deze graag verwijderen alvorens naar ons op te sturen.

Hoe lever ik mijn pasfoto en paspoortscan aan?

Nadat de betaling van het visum Vietnam is voldaan wordt u doorgestuurd naar de uploadpagina. Hier kunt u voor elke reiziger een pasfoto en paspoort uploaden, dit is zeer eenvoudig met de aangeleverde uploadtool op betreffende pagina. De meest gangbare bestandformats en bestandgroottes zijn te gebruiken. Na dat u de bestanden hebt ge-upload kunt u de afbeelding croppen/uitsnijden opdat het juiste deel van de afbeelding overblijft.

Zijn er vereisten aan mijn pasfoto?

Voor het e-visum dient de scan scherp en leesbaar te zijn, de informatiepagina moet volledig in beeld zijn.

De pasfoto/scan voor zowel e-visum als fysiek visum dient van hoge kwaliteit en in kleur met een witte achtergrond te zijn. Hoofdbedekking is op de pasfoto alleen toegestaan indien dit uit religieuze overweging is : Het zichtbaar zijn van het gehele gelaat is dan wel een vereiste.

Voor het fysieke visum dient de pasfoto hardcopy (op papier en niet digitaal),in de afgelopen 3 maanden genomen zijn in het formaat 35x45mm. aangeleverd te worden.

De pasfoto dient los (dus op geen enkele manier aan het aanvraagformulier bevestigd) en vrij te zijn van eventuele lijm/nietjes restanten.

Moeten er al overnachtingen en yourway2go geboekt zijn alvorens ik het visum Vietnam aanvraag?

Nee, dit is niet nodig, Wel moet u weten op welke luchthaven, zeehaven of grenspost u aankomt en vanuit welke u Vietnam weer verlaat en waar u de eerste dag overnacht, dit hoeft nog niet officieel geboekt te zijn.

Aan welke eisen moet een uitnodigingsbrief voldoen?

Een uitnodigingsbrief is een vereiste als u zakelijk naar Vietnam reist, deze brief moet op bedrijfspapier geschreven zijn(een kopie is toegestaan), geadresseerd zijn aan de ambassade in Den Haag, paspoortnummer en vervaldatum van het paspoort van de aanvrager bevatten, de reden van de reis specificeren, het aantal gewenste inreizen aangeven, de datum van de in- en uitreis en de benodigde duur van het visum bevatten.

Moet er altijd een werkgeversverklaring aangeleverd worden?

Alleen als een zakelijk visum voor Vietnam aanvraagt is een werkgeversverklaring nodig. Wat er in deze werkgeversverklaring behoort te staan kunt u op deze pagina vinden. Na het invullen van het online formulier ontvangt u ook een voorbeeld per e-mail, deze hoeft alleen ingevuld en ondertekend te worden door uw werkgever.

Is het een probleem als ik niet precies weet wanneer ik in Vietnam arriveer?

Nee, wel moet u bij het aanvragen aangeven wanneer de geldigheidstermijn van 30 dagen in moet gaan. Verandering van uw reisplan is geen probleem, als uw verblijf maar binnen deze 30 dagen blijft.

Vragen over annuleren, wijzigen en eventuele afwijzing voor het visum Vietnam

Ik heb iets fout ingevuld of aangeleverd,wat te doen?

In dit geval neemt u zo snel mogelijk contact met ons op om aan te geven wat er niet op orde is. Of uw visumaanvraag nog kan worden gecorrigeerd is afhankelijk van de aard van de fout en wat de status van uw aanvraag is.

Kan mijn aanvraag nog geannuleerd worden?

Na het ontvangen van uw paspoort en de overige documenten nemen wij uw aanvraag in behandeling. Vanaf dat moment is het annuleren van de aanvraag niet meer mogelijk. Wilt u uw aanvraag annuleren alvorens u uw paspoort en documenten hebt aangeleverd neem dan contact met ons op telefonisch dan wel per e-mail.

Overige vragen met betrekking tot het visum voor Vietnam

Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens ?

Uw gegevens worden door ons alleen gebruikt voor de verwerking van uw visumaanvraag. Daarbij respecteren wij de privacy van elke gebruiker van onze site en zullen wij er zorg voor dragen dat alle persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk zal worden behandeld. Met klem laten wij u weten dat uw gegevens niet worden verkocht dan wel worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

Mocht u verder nog vragen hebben over uw privacy, bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

Waar kan ik hulp vinden als het niet lukt?

Probeert u altijd eerst uw vraag op deze pagina te vinden, in bijna alle gevallen vind u hier het antwoord op uw vraag omtrent uw Visum Vietnam aanvraag.

Mocht u onverhoopt geen of onvoldoende antwoord op uw vraag vinden dan helpen wij u uiteraard graag, klikt u hier om contact met ons op te nemen.

Back To Top