Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM RUSLAND AANVRAGEN

Het visum voor Rusland

Reizigers naar Rusland (zowel zakelijk als toeristisch) zijn verplicht voor vertrek over een geldig visum Rusland te beschikken. Het visum Rusland aanvragen kan vanaf € 39,95. , inclusief consulaire kosten.

Ontvang uw visum binnen 15 minuten!

Wij hanteren de scherpste prijzen op het gebied van online visums bestellen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

gegevens invullen

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

visum ontvangen

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

betalen

3. Officieel document

U ontvangt het officiele visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Rusland

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Pasfoto

Een officiële, kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Uitnodiging

Een Tourist Voucher van de uitnodigende organisatie in Rusland. Deze wordt meestal verzorgd door het hotel of een lokale touroperator.

De Tourist Voucher bestaat uit 2 onderdelen: een voucher en een confirmation.

Indien u wilt dat wij uw Tourist Voucher verzorgen dan kunt u de dienst Rusland Uitnodiging selecteren tijdens het plaatsen van uw online aanvraag op onze website.

Inreizen per auto of motor

Als u overland Rusland inreist dan zijn de volgende extra documenten nodig:

 •   Kentekenbewijs
 •   Verzekeringsbewijs auto/ motor
 •   Kopie rijbewijs van de chauffeur
 •   Een reisplan met de geplande route
 •   De Tourist Voucher dient “Auto Tourism” te vermelden

Verzekeringsbewijs

Een verzekeringsverklaring op briefpapier van de verzekeraar.

Deze dient de volgende gegevens te vermelden:

 • De volledige naam van de reiziger
 • De ingangs- en vervaldatum van de verzekering (Deze data moeten de gehele reisperiode dekken)
 • Aangeven dat de verzekering geldig is in Rusland of de hele wereld
 • Een handtekening van de verzekeraar

Geboren in de voormalig Sovjet- Unie voor 1991

Als u voor 1991 geboren bent in Rusland, Armenië, Azerbeidzjan, Belarus, Estland, Georgië, Kazachstan, Kirgizië, Letland, Litouwen, Moldavië, Tadzjikistan, Turkmenistan, Oekraïne of Oezbekistan dan zijn de volgende extra documenten nodig:

 • Een officiële afstandsverklaring van uw toenmalige staatsburgerschap
 • Als u geen officiële afstandsverklaring heeft dan is een ingevuld vragenformulier nodig (Deze ontvangt u op uw persoonlijke pagina)
 • Een kopie van uw toenmalige paspoort
 • Een kopie van uw geboorte akte

Uitleg visum Rusland

Gaat u in 2020 of 2021 op zakenreis of vakantie naar Rusland? Dan dient u zich tijdig voor te bereiden op de visumplicht van Rusland. Een visum Rusland aanvragen is noodzakelijk voor alle reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort, ongeacht het reisdoel en de leeftijd. Het aanvragen van het visum voor Rusland gaat via deze website eenvoudiger en sneller dan veel mensen vooraf verwachten.

Wat is het visum voor Rusland? Het visum voor Rusland is een vergunning van het consulaat om Rusland in te mogen reizen. Er bestaan verschillende varianten van het visum. U kunt op de overzichtspagina nagaan welke u moet aanvragen. De aanvraagprocedure start met het invullen van het online aanvraagformulier. Aan de hand van de door u ingevulde gegevens ontvangt u een persoonlijke e-mail met daarin een overzicht van de door u aan te leveren documenten, waaronder uw paspoort en een pasfoto. Wanneer uw aanvraag compleet is wordt deze gecontroleerd door een visumspecialist. Missen er nog gegevens? Dan wordt direct contact met u opgenomen. Is alles in orde? Dan wordt het visum Rusland door een consulair medewerker in uw paspoort aangebracht.

Aanvragen zonder bezoek aan het consulaat. Heeft u geen tijd om tweemaal naar het consulaat te reizen? Geef dan in het aanvraagformulier aan dat u gebruik wilt maken van de ophaal- en/of verzendservice (aangetekend of per koerier). Uw paspoort wordt dan bij u thuis of op kantoor opgehaald en weer teruggebracht nadat het visum is toegekend.

>Visum Rusland aanvragen zonder uitnodigingsbrief

Visum Rusland aanvragen zonder uitnodigingsbrief
Zakelijke reizigers moeten bij de aanvraag een uitnodigingsbrief aanleveren van de Russische organisatie die bezocht gaat worden. Toeristen kunnen een uitnodigingsbrief aanleveren van hun reisbureau of overnachtingsplaats in Rusland. Heeft u geen contacten in Rusland? Voor een meerprijs kunt u het regelen van de uitnodigingsbrief uitbesteden door ons. Indien u hiervan gebruik wilt maken hoeft u dit enkel aan te geven in het online visumaanvraagformulier. De uitnodigingsbrief wordt dan automatisch aan uw dossier toegevoegd en u hoeft hier verder niets meer voor te doen.

 

Varianten van het visum voor Rusland

Welke variant van het visum Rusland u moet aanvragen hangt af van uw reisplannen. U moet vier keuzes maken bij het uitzoeken van het meest geschikte variant voor uw reis:

 • Reisdoel: zakelijk of toeristisch
 • Aantal aankomsten in Rusland: eenmaal, tweemaal of onbeperkt
 • Benodigde geldigheidsduur: 30 dagen, 90 dagen, 6 maanden of 12 maanden
 • Gewenste levertijd: 4 tot 10 werkdagen

Niet alle denkbare combinaties van de bovenstaande keuzemogelijkheden bestaan. Zo zijn bijvoorbeeld niet alle varianten van het visum voor Rusland in vier werkdagen te leveren. Ook kan alleen onder bepaalde voorwaarden gebruik worden gemaakt van het visum met een geldigheid van 6 of 12 maanden. Een uitgebreide toelichting van alle mogelijke combinaties vindt u op de overzichtspagina met alle visums voor Rusland. Alle varianten van het visum voor Rusland zijn aan te vragen met hetzelfde aanvraagformulier. Arriveert u in St. Petersburg? Lees dan ook over het e-visum Rusland.

 

Visumvoorwaarden en aan te leveren documenten

U moet rekening houden met een aantal voorwaarden en benodigde documenten om een visum Rusland aan te kunnen vragen. Na het invullen van het online aanvraagformulier ontvangt u per e-mail een instructie over het aanleveren van de vereiste documenten. Houdt hier alvast rekening mee:

 • Zorg dat u een pasfoto kunt aanleveren in kleur, 34mm x 45mm.
 • Zorg dat u een verklaring van uw reisverzekering kunt aanleveren, waarin staat dat u verzekerd bent tijdens uw reis naar Rusland.
 • Reist u zakelijk? Dan moet u ook een werkgeversverklaring indienen.
 • Heeft u ooit in Rusland gewoond? Dan staat u hoogstwaarschijnlijk nog in het Russische bevolkingsregister. U moet u eerst volledig uitschrijven, voordat u een visum kunt aanvragen.
 • U mag maximaal 1 visum voor Rusland tegelijkertijd in uw paspoort hebben. Heeft u al een visum voor Rusland en wilt u alvast een nieuw visum aanvragen? Dan vervalt de geldigheid van het huidige visum.

 

Visum Rusland aanvragen

Dien uw aanvraag voor het visum Rusland in via het aanvraagformulier op deze website. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week. Het visum Rusland aanvragen staat onterecht bekend als een vrij ingewikkelde procedure; middels het aanvraagformulier op deze website wordt u stap voor stap begeleid.

De kosten van het visum Rusland. De kosten van het visum zijn niet afhankelijk van het reisdoel, de gewenste geldigheidsduur of het aantal inreizen. Het visum voor Rusland kost altijd €104,95 per persoon, inclusief consulaire kosten, servicekosten en BTW. Indien u een spoedaanvraag wilt indienen betaalt u een toeslag afhankelijk van het visumtype en de gewenste levertijd. Indien u wilt dat uw paspoort na het inplakken van uw visum voor Rusland aangetekend retour wordt gezonden, dan betaalt u daarvoor een meerprijs van €17,09. Directe verzending per koerier is ook mogelijk, de kosten daarvan bedragen €39,95.

Nu aanvragen. Wilt u direct starten met het indienen van uw aanvraag voor het visum Rusland? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Heeft u nog vragen? Lees dan de pagina met veelgestelde vragen over het visum Rusland, of neem contact op met een visumspecialist, via onze contactpagina. Ook worden veel vragen beantwoord in de tips die tijdens het invullen van het aanvraagformulier in beeld verschijnen.

Visa Service Desk assists companies and private travellers with applying for a visa, or legalisation. We assist our clients by taking care of both the administrative part of an application and the relevant procedure at an embassy or consulate. For this service we charge a fee. We are not part of the government or affiliated with them. All fees for your application are visible and transparant when you place your order on our website. You also have the option to submit your application directly to the relevant government entity yourself. When you place an order on our website we will never charge you a higher fee than the fee charged by the embassy or consulate.

Back To Top