Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM TURKIJE AANVRAGEN

Visum Turkije aanvragen

Wanner u op vakantie of zakenreis naar Turkije wilt, moet u een visum Turkije aanvragen. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 49,95 euro per persoon.

Ontvang uw visum binnen 2 dag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Turkije duurt minimaal 2 dag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Let op! Wanneer u alleen reist met een reisdocument/vluchtelingenpaspoort, mag u GEEN e-visum Turkije aanvragen. U bent verplicht om een afspraak te maken bij de ambassade/het consulaat van Turkije om een regulier visum aan te vragen. Wilt u hier hulp bij? Visa4Travel kan u ook hiermee op weg helpen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Beschikt u over een buitenlands paspoort en een verblijfsvergunning? Dan mag u wel op een e-visum reizen.

Lees onderstaande informatie goed door voordat u de aanvraag indient op onze website. Bij het doorzetten van een aanvraag gaan wij er vanuit dat u geschikt bent voor het elektronisch visum Turkije.

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Turkije

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Aanvullende documenten

Buitenlandse paspoorthouders dienen het volgende aan te leveren:

  • kopie verblijfsvergunning beiden zijden voor Nederland of België. Dit mag een tijdelijk of permanent verblijfsvergunning zijn
  • indien u niet beschikt over een verblijfsvergunning, mag u ook een geldig visum voor Nederland of België aanleveren

Geldigheid

  • Het e-visum Turkije heeft een wisselende geldigheid. Meestal is dit 4 maanden vanaf het moment van afgifte.
  • Uw standaard verblijfsperiode met een e-visum Turkije is 30 dagen. U kunt dit visum verlengen tot maximaal 180 dagen aaneengesloten verblijf.

Belangrijke informatie

  • Wij adviseren dat u een print van uw e-Visum samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
  • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-Visum. Zo hoef u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming zou reizen.

Wat is het visum Turkije?

Als u naar Turkije wilt reizen, moet u een reisdocument en visum Turkije bezitten en deze meenemen op reis. Het reisdocument kan een paspoort of een ID kaart zijn.

Hieraan zijn een aantal eisen, die op deze pagina worden toegelicht, gesteld. De eisen hangen af van het land van uitgifte van het reisdocument. Zo is het voor inwoners van bepaalde landen mogelijk met een ID kaart te reizen, terwijl het voor inwoners van andere landen alleen is toegestaan te reizen met een paspoort met voldoende resterende geldigheid.

Ook het soort visum dat moet worden aangevraagd is niet voor alle nationaliteiten gelijk. Meestal voldoet het e-visum Turkije, welke online kan worden aangevraagd. Maar soms is het toch nodig om een regulier visum aan te vragen. Dit reguliere visum kunnen wij ook voor u aanvragen. Neemt u dan gerust contact met ons op als u niet zeker weet welk visum voor u van toepassing is.

Visum Turkije aanvragen

Het visum voor Turkije betreft voor bijna alle nationaliteiten tegenwoordig een elektronisch visum. Al vanaf 2014 geldt er een visumplicht voor Turkije voor zowel Nederlandse als Belgische nationaliteiten, welke van plan zijn om met een ID-kaart te reizen. Reist u met een Nederlands paspoort? Dan hoeft u geen visum voor vertrek meer aan te vragen.

Alle visum Turkije aanvragen kunnen op onze website geheel digitaal aangevraagd en verwerkt worden. U hoeft dus niks meer fysiek aan papierwerk bij ons aan te leveren.

Doordat het visum Turkije digitaal verstuurd wordt en vaak een lange geldigheid heeft, is het mogelijk om deze makkelijker te bewaren en u kunt u de visumaanvraag in de meeste gevallen tot bijna 1 jaar voor uw daadwerkelijke vertrekdatum aanvragen.

Welke varianten voor het visum Turkije zijn er?

Het meest voorkomende visum is het elektronisch visum (e-visum), deze is bedoeld voor toeristische en zakelijke reizigers. Daarnaast is er ook het reguliere visum. Dit reguliere visum Turkije is bedoeld voor personen die in Turkije willen werken, studeren, vrachtwagenchauffeurs en media personeel.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten

De kosten en de verwerkingsduur voor het visum hangen van af van het visumtype dat u kiest.

Ondanks de lange visum geldigheidstermijn van 180 dagen, mag u met het Turkse visum slechts 90 dagen in Turkije verblijven. Dat mag een aaneengesloten periode zijn, maar u mag deze periode van maximaal 90 dagen ook opknippen. U mag namelijk een onbeperkt aantal keer in Turkije arriveren met uw visum Turkije. U mag dus eenmaal 90 dagen in Turkije blijven, of 90 maal één dag, en alles ertussenin. Al deze reizen moeten wel gemaakt worden binnen de geldigheidstermijn van 180 dagen. De geldigheidstermijn geldt voor de gehele reis, dus niet alleen elke aankomst moet voor de 180e dag plaatsvinden, maar ook het laatste vertrek uit Turkije.

Wilt u langer in Turkije verblijven dan het e-visum toelaat? Dan dient u zich te melden bij de dichtstbijzijnde Provinciale Directoraat voor Migratiebeheer in Turkije. Wanneer u dit niet doet en toch langer dan uw visumgeldigheid in Turkije verblijft, kan het zijn dat u een boete, uitzetting of een toegangsverbod opgelegd krijgt.

Het elektronisch visum Turkije kost slechts € 49,95, inclusief BTW per persoon. Met dit visum kunt u zowel voor toeristische- als zakelijke doeleinden naar Turkije reizen.

De verwerkingstijd duurt doorgaans maar een paar dagen. Echter adviseren wij u om uw visum altijd ruim voor dat u gaat reizen aan te vragen. Vraagt u uw e-visum Turkije met spoed aan? Dan is het visum vaak binnen enkele uren al gereed.

Waarom uw Visum Turkije aanvragen bij Visa4Travel?

Bij Visa4Travel staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van Turkije. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Visa4Travel maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Visa4Travel is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Turkije ook andere landen te bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Direct het visum Turkije aanvragen

Wilt u gelijk het visum Turkije aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ Turkije pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Back To Top