Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM THAILAND AANVRAGEN

Het visum voor Thailand

Een visum is benodigd voor Thailand. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 69,95.

Ontvang uw visum vanaf 3 dag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Thailand duurt minimaal 3 dag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Thailand

Paspoort

 • Tenminste zes maanden geldig zijn na de vervaldatum van het uit te vaardigen visum.
 • Twee lege, tegenover elkaar liggende pagina’s bevatten.
 • Hoesjes dienen van het paspoort te worden verwijderd.

Visum aanvraagformulier voor Thailand en pasfoto’s

 • Een volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier.
 • Een officiële, recentelijk genomen pasfoto (35mm x 45mm) wordt aan het formulier vastgehecht met een paperclip.
 • Het formulier dient te worden ingevuld in BLOKLETTERS.

Bewijs van ticket

Een kopie van het vluchtschema of een print van uw e-ticket uitgegeven door een reisorganisatie of een luchtvaartmaatschappij.

Reisplan

Een persoonlijk reisplan per dag. Deze is enkel van toepassing indien u uw retourvlucht in Thailand zelf wilt boeken.

Een kopie hiervan is opgenomen in ons documentenpakket.

 

Wenst u langer dan 60 dagen in Thailand te verblijven en bent u nog niet in het bezit van een ticket terug naar NL? Dan dient u in uw reisplan te vermelden wanneer en waar u van plan bent het visum te verlengen en wanneer u van plan bent om uw retourticket aan te schaffen.

Kopie van het paspoort

Een kopie van de informatiepagina van het paspoort van de reiziger.

Multiple entry aanvragen

  Aanvragers van een multiple entry visum moeten het volgende aanleveren:

  • Een kopie van een recent bankafschrift met een saldo van minimaal €5500
  • Een Engelstalige werkgeversverklaring, deze moet ondertekend zijn door de werkgever en op bedrijfspapier geschreven zijn. De verklaring moet de persoonsgegevens, functie en taakomschrijving van de visumaanvrager vermelden.
  • Een kopie van de hotelbevestiging, waaruit blijkt dat de aanvrager een verblijfplaats heeft voor op zijn minst de eerste inreis.

Bent u 21 jaar of jonger?

Houdt dan rekening mee dat de overheid vooralsnog zal vragen naar een bankstatement op naam, met daarop een recente, positieve saldo te zien van minimaal 100 euro per dag.

Terugkerende bezoekers

Aanvragers die Thailand meerdere keren per jaar bezoeken, moeten bij de tweede en daarop volgende visumaanvragen ook bewijs van voldoende financiële middelen aanleveren. Dit moet worden aangeleverd als het meest recente bankafschrift. Het bankafschrift moet:

 • De naam en saldo van de aanvrager vermelden.
 • Op zijn minst één overboeking/storting vermelden (bijv. salaris/uitkering) waaruit bewijs van inkomen blijkt.
 • Alle bij- en afschrijvingen tonen. Deze mogen niet doorgestreept, gewist of op enige andere manier verborgen worden.

Werkloze aanvragers

Bewijs van voldoende financiële middelen moet worden aangeleverd in de vorm van een kopie van een recent bankafschrift met daarop een overboeking/storting van het inkomen (bijv. uitkering) met een minimum van €550,-. De bankrekening moet onder de naam van de aanvrager staan. Mocht het een gezamenlijke rekening zijn dan moet de aanvrager ook een huwelijksakte aanleveren.

Aanvragers onder de 20 jaar

Alle aanvragers onder de 20 jaar, die zonder hun ouders reizen, moeten tevens de volgende documenten aanleveren:

 • Een in het Engels geschreven toestemmingsbrief, ondertekend door de ouder(s)/voogd.
 • Kopie van het paspoort van de ouder(s)/voogd.
 • Minderjarige reizigers dienen een kopie geboorteakte aan te leveren.

Moet ik een visum aanvragen voor Thailand?

Nederlandse paspoorthouders die van plan zijn om naar Thailand te reizen en langer dan 30 dagen in het land zullen verblijven,  moeten een visum Thailand aanvragen. Dit geldt voor zowel toeristische- als zakelijke reizigers. Ook kinderen en baby’s hebben een eigen visum nodig, welke voorafgaand aan de reis in het paspoort aangebracht moet worden door een medewerker van de Thaise ambassade.

Indien het verblijf korter is dan 30 dagen, kan men bij aankomst een visum verkrijgen. Echter kunt u dan te maken krijgen met lange wachtrijen en lastige procedures. Om vooraf een visum te bestellen bij Traveldocs, bespaart u uzelf al die moeite. Wij zullen dan voor u met uw paspoort en documenten naar de Thaise ambassade gaan en de visumprocedure voor u verzorgen.

 

Wat is een visum voor Thailand nou precies?

Als u naar Thailand wilt voor een vakantie- of zakenreis, dient u een regulier visum aan te vragen voor u het land zult betreden. Het visum betreft een sticker, welke wordt uitgegeven door de Thaise overheid en wordt aangebracht in het paspoort. Met dit visum heeft u toestemming om het grondgebied van Thailand te betreden. Dit visum wordt meestal uitgegeven door de ambassade van Thailand in Den Haag of het consulaat generaal van Thailand in Amsterdam.

Tijdens de paspoortcontrole in Thailand zal het visum gecontroleerd worden. Indien u met het vliegtuig aankomt, zal de eerst check van het visum waarschijnlijk al op de luchthaven plaatsvinden.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor China foutloos wordt aangeboden bij de Thaise ambassade, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

 

Visum Thailand aanvragen | Soorten visa

De meest bekende visumtypen zijn de toeristische- en de zakelijke visa voor Thailand. Echter is er bij een langdurig verblijf of immigratie (de zgn Non-Immigrant of Long Stay visa) ook mogelijk om Traveldocs in te zetten als uw visumbemiddelaar.

Bij aankomst in Thailand kunt u de Visa on Arrival verkrijgen. Dit visum geeft u de mogelijkheid om tot 30 dagen in het land te mogen verblijven. Doorgaans vragen de meeste toeristen vooral een toeristenvisum voor Thailand aan, om lange wachtrijen te vermijden bij het aanvragen en/of het verlengen van een visa on arrival. Dit toeristenvisum biedt u de mogelijkheid om 60 dagen in het land te verblijven en indien gewenst, deze lokaal met nogmaals 30 extra dagen te verlengen. Dit geldt ook voor de zakelijke visa.

 

Bestaat er een e-visum voor Thailand?

Thailand kent ook een elektronisch visum, je kan online het visum Thailand aanvragen. Voor Nederlandse paspoorthouders is dit echter vooralsnog tot op heden niet mogelijk. Deze dienen vooraf een visum te verkrijgen bij de ambassade in Den Haag of in persoon bij het consulaat in Amsterdam.

Op onze website kunt u de aanvraag in gang zetten voor een regulier toeristen- of zakelijkvisum voor Thailand. Wij zullen dit proces voor u uit handen nemen en de aanvraag verzorgen via de ambassade in Den Haag.

 

Wat moet ik doen om een visum voor Thailand te verkrijgen?

Om een visum te verkrijgen dient u een dossier aan te leveren met de juiste documenten, dit samen met uw paspoort en een officiële pasfoto. Vaak kan dit nog wel eens fout gaan, omdat de Thaise overheid wenst dat het dossier tot in de puntjes in orde is. Als dit niet het geval is, dan kan het visum geweigerd worden. Daarom is het van belang dat u uw aanvraag de eerste keer correct indient. Op onze website kunt u per visum inzien wat de benodigdheden zijn en aan welke voorwaarden deze dienen te voldoen. Tevens wordt er ook uitgelegd waar u extra op dient te letten. U kunt tevens ook de documenten downloaden in .pdf formaat.

Houd er wel rekening mee dat het consulaat en ambassade ten alle tijden vrij zijn om extra documenten van u te vragen voor uw aanvraag, zonder daar enige uitleg over te verschaffen.

 

Wat kost een visum voor Thailand en hoe lang duurt de procedure?

De kosten voor het visum variëren per visum en verwerkingsduur. Normaliter duurt een normale aanvraag vaak maar 8 werkdagen. Een spoed procedure kan tevens in 4 werkdagen al gereed zijn.

De ambassade behoudt echter wel ten alle tijden het recht om langer de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen, dan de opgegeven gemiddelde verwerkingsduur hiervoor.

De kosten van het visum bedragen per persoon vanaf 81,95 euro, inclusief BTW. Dit betreft een single entry toeristen- of zakenvisum met een geldigheid van 60 dagen van een aaneengesloten verblijf.

 

Hoe lang is het visum Thailand geldig?

Het visum is 3 maanden geldig vanaf het moment van afgifte. Vanaf dat moment heeft u 3 maanden de tijd om Thailand in te reizen. Zodra u het land binnenkomt, gaat de 60 daags periode van start. Indien u van plan bent langer in het land te verblijven, dient u dit visum lokaal in Thailand te verlengen of het land uit te reizen en opnieuw (al dan niet bij de nieuwe aankomst in Thailand) een visum te verkrijgen.

 

Waarom uw visum bestellen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat of de ambassade. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure juist makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via de mail, dan wel via de telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de track en trace functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring in de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse tour operators, topclubs, grote bedrijven, vele KMO’s en vele anderen. Uw documenten zijn ten alle tijden in veilige handen bij ons.

Back To Top