Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM INDONESIË AANVRAGEN

Het visum voor Indonesië

Een visum is benodigd voor Indonesië. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 89,95.

Ontvang uw visum binnen 6 dag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Indonesië duurt minimaal 6 dag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Indonesië

Paspoort

 • Tenminste zes maanden geldig zijn na vervaldatum van het aangevraagde visum.
 • Tenminste twee tegenover elkaar liggende lege pagina bevatten.
 • Hoesjes dienen van het paspoort te worden verwijderd.

Pasfoto

Een officiële, kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5cm
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Reisgegevens

Een vluchtbevestiging.

Machtigingsbrief

De reiziger dient een brief op te stellen, waarin staat dat Traveldocs gemachtigd is om namens u de visumaanvraag in te mogen dienen bij de Indonesische ambassade te Den Haag.

 • De brief dient Engelstalig te zijn.
 • De brief moet ondertekend zijn door de reiziger.

Wat is een visum Indonesië?

Als u naar Indonesië wilt voor een vakantie- of zakenreis, dient u een regulier visum aan te vragen voor u het land zult betreden. Het visum betreft een sticker, welke wordt uitgegeven door de Indonesische overheid en wordt aangebracht in het paspoort. Als u het visum Indonesië aanvraagt heeft u toestemming om het grondgebied van Indonesië te betreden. Dit visum wordt meestal uitgegeven door de ambassade van Indonesië in Den Haag.

Tijdens de paspoortcontrole in Indonesië zal het visum gecontroleerd worden. Indien u met het vliegtuig aankomt, zal de eerst check van het visum waarschijnlijk al op de luchthaven plaatsvinden.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Indonesië foutloos wordt aangeboden bij de Indonesische ambassade, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Moet ik een visum Indonesië aanvragen?

Dit hangt af van het aantal dagen dat u in het land zult verblijven. Indonesië kent een gratis stempel, welke staat voor een visum vrije entree met een maximale verblijfsduur van 30 dagen. Niet altijd is er dus vooraf een visum Indonesië nodig. Daarnaast bestaat er een Visa on Arrival, welke de reiziger op het vliegveld van aankomst kan kopen. Dit is een kleine sticker dat in het paspoort komt te staan. Belangrijk om te weten is dat u enkel een Visa on Arrival kunt verlengen, indien het verblijf onverhoopt toch langer duurt dan u vooraf had gepland. Als u slechts een stempel heeft verkregen bij binnenkomst, dient u het land na 29 dagen te verlaten en mag u Indonesië pas na 24 uur weer visum vrij betreden.

 • Hoewel je een Visa on Arrival met 30 dagen kunt verlengen, zal deze niet worden afgegeven als u bij voorbaat aangeeft langer dan 30 dagen te willen verblijven in Indonesië. Hiervoor dient u een regulier visum voor vertrek te hebben verkregen.
 • Ook wanneer u niet kunt aantonen het land binnen 30 dagen te zullen verlaten, dient u voor vertrek een regulier visum aan te vragen.

Visumvrije regeling geldt dus alleen bij een verblijf dat korter is dan 30 dagen.

Tevens kunnen wij geen toegang zonder visum garanderen, daar de Indonesische overheid en de lokale Immigratie Officieren ten alle tijden het recht behouden om u toegang tot het land te weigeren.

Om het visum vooraf aan te vragen, bespaart u uzelf veel moeite en lange wachtrijen.

Welke soorten visa zijn er te verkrijgen voor Indonesië?

Je kan verschillende soorten visum Indonesië aanvragen. Het type visum hangt af van uw reisdoel. De meest voorkomende zijn een visum voor toeristische redenen of een visum voor zakendoeleinden. Echter heb je ook een visum voor journalisten, een visum voor studenten, een werkvisum, een transit (overstap) visum en een visum op persoonlijke uitnodiging (Sociaal Cultureel). Met een sociaal cultureel visum kunt u bijvoorbeeld stage lopen in Indonesië. Hiervoor dient u wel uitgenodigd te worden door iemand in Indonesië die garant voor u kan staan gedurende uw verblijf. Deze uitnodiging dient geautoriseerd te zijn door de Indonesische overheid.

Het doel van uw reis bepaald welk type visum u dient aan te vragen. Als u niet zeker weet welk visum het meest van toepassing is op uw situatie, schroomt u zich dan niet om contact met ons op te nemen! Onze medewerkers kunnen u adviseren hierover.

Hoe lang duurt de verwerking en wat zijn de kosten van het visum voor Indonesië?

De verwerkingstijd duurt normaliter slechts 6 werkdagen vanaf het moment van indienen. In drukke (vakantie)periodes kan het echter oplopen naar 8 a 10 werkdagen. Vraag daarom altijd ongeveer 6 weken voor vertrek uw visum aan, om er zeker van te zijn dat u op tijd alles in orde heeft. Het visum voor Indonesië kent geen spoedprocedure.

De kosten van het toeristenvisum bedragen €96,95 euro voor een visum met een geldigheid van 60 dagen en een enkele inreis.

Voor zakelijke visa is dit vanaf €91,95 euro voor een single entry visum met een geldigheid van 60 dagen. Echter komen zakelijke reizigers ook in aanmerking voor een jaarvisum voor Indonesië. Zie de voorwaarden en tarieven hiervan op onze visum Indonesië pagina.

 

Waarom uw visum bestellen bij Traveldocs?

Bij Traveldocs staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de ambassade van Indonesië. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Traveldocs maakt de procedure juist makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via de mail, dan wel via de telefoon. Tevens kunt u ten alle tijden uw aanvraag volgen via de track en trace functie op onze website.

Traveldocs is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring in de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse tour operators, topclubs, grote bedrijven, vele KMO’s en vele anderen. Uw documenten zijn ten alle tijden in veilige handen bij ons.

Back To Top