Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

Veel gestelde vragen
Nigeria visum

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Algemene vragen

Wat is een visum Nigeria?

Als u naar Nigeria wilt voor een vakantie- of zakenreis, dient u een regulier visum aan te vragen voor u het land zult betreden. Het visum betreft een sticker, welke wordt uitgegeven door de Nigeriaanse overheid en wordt aangebracht in het paspoort. Met dit visum heeft u toestemming om het grondgebied van Nigeria te betreden. Dit visum wordt meestal uitgegeven door de ambassade van Nigeria in Den Haag.

Tijdens de paspoortcontrole in Nigeria zal het visum gecontroleerd worden. Indien u met het vliegtuig aankomt, zal de eerst check van het visum waarschijnlijk al op de luchthaven plaatsvinden.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Nigeria foutloos wordt aangeboden bij de Nigeriaanse ambassade, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Ben ik verplicht om een visum voor te leggen bij aankomst in Nigeria?

Ja, tenzij u in het bezit bent van een paspoort van een van de Economic Community of West African States (ECOWAS), dient u te beschikken over een visum. Voor sommige nationaliteiten zal een Visa on Arrival ook voldoen. Voor Nederlandse paspoort houders is dit echter niet het geval en dienen zij een regulier visum vooraf te regelen.

Kan ik ook bij familieleden of vrienden in Nigeria verblijven?

Als de visumaanvrager in Nigeria bij familie of vrienden verblijft in plaats van een hotel, dan is een uitnodigingsbrief vanuit Nigeria vereist in plaats van een garantiebrief. Deze brief moet:

-Het volledige adres van de uitnodigende partij en alle contactgegevens vermelden.

-De naam en functie van de uitnodiger vermelden.

-De reden en de duur van het verblijf vermelden.

-Vermelden dat de uitnodigende partij volledige financiële aansprakelijkheid op zich neemt. U dient     de volgende zin te gebruiken: “We accept full immigration and financial responsibility for …. “.

-Ondertekend zijn door de uitnodigende partij.

Van de uitnodigende persoon is ook een kopie van het paspoort nodig. Als de uitnodigende persoon niet de Nigeriaanse nationaliteit heeft, dan is ook een kopie van de verblijfsvergunning (CERPAC) nodig en een gewaarmerkte kopie of scan van het goedgekeurde expat quotum met een officieel stempel. Dit quotum wordt afgegeven door het ministerie van Binnenlandse Zaken in Nigeria. De functie van de ondertekenaar, zoals vermeld op de uitnodiging, moet ook vermeld zijn op het goedgekeurde expat quotum en de CERPAC.

Heb ik een ander soort visum nodig voor mijn vakantie of zakenreis naar Nigeria?

Toeristen met de Nederlandse nationaliteit hebben altijd een visum voor Nigeria nodig, dit visum is geschikt voor 1 inreis naar Nigeria en geldt voor maximaal 90 dagen.

Zakenvisums zijn er in verschillende varianten, deze kan aangevraagd worden voor 1 inreis (single-entry) of voor een onbeperkt aantal inreizen binnen een jaar (multiple-entry).

Welke soorten visa zijn er te verkrijgen voor Nigeria?

Voor Nigeria zijn diverse visa te verkrijgen. Het type visum hangt af van uw reisdoel. De meest voorkomende zijn een visum voor toeristische redenen of een visum voor zakendoeleinden. Echter heb je ook een Temporary Work (TWP) visum, Subject to Regulation (STR) visum en een privé visum.

Het doel van uw reis bepaald welk type visum u dient aan te vragen. Als u niet zeker weet welk visum het meest van toepassing is op uw situatie, schroomt u zich dan niet om contact met ons op te nemen, onze medewerkers kunnen u hierover adviseren.

Wat houdt de biometrics voor Nigeria in?

Per januari 2020 is het verplicht voor alle reizigers om vingerafdrukken af te staan om het visum voor Nigeria te kunnen verkrijgen. Dit geldt voor alle visa typen.

Zodra wij alle documenten van u hebben ontvangen en deze als volledig en conform voorwaarden naar u toe hebben bevestigd, kan Traveldocs – uiteraard in overleg met u – een afspraak inplannen. U dient hiervoor zelf naar Den Haag te reizen. Wel zal er begeleiding van ons aanwezig zijn, om u te helpen gedurende dit proces.

In feite hoeft u enkel vingerafdrukken en een gelaatsscan af te staan. Zodra dit is gedaan, gaat de door u gekozen verwerkingstijd lopen.

Moet ik bij elke reis of visumaanvraag voor Nigeria opnieuw vingerafdrukken afstaan?

Nee. De biometrische data zal gedurende 5 jaar aan uw huidige paspoort gekoppeld zijn. Indien u een nieuw visumaanvraag bij ons indient binnen 5 jaar na het afgeven van uw eerste biometrics, hoeft u hiervoor dus niet weer opnieuw naar Den Haag te gaan omdat de huidige gegevens geldig zijn.

Heeft u tussentijds een nieuw paspoort gekregen of is uw nieuwe aanvraag 5 jaar nadat u voor het eerst de biometrische data heeft afgegeven? Dan dient u hiervoor wel opnieuw naar Den Haag te reizen. Tevens kan het ook zijn dat de Nigeriaanse overheid eist dat u opnieuw de biometrische data afstaat. In dat geval bent u verplicht om dit (opnieuw) te doen.

Moeten kinderen ook een visum voor Nigeria aanvragen?

Ja, iedereen die meereist, ongeacht de leeftijd, dient een visum te kunnen voorleggen bij het inreizen van Nigeria. Dit betekend dat iedereen daarom ook dient te beschikken over een eigen paspoort (kinderen dus niet bijgeschreven in het paspoort van een ouder/voogd), waar het visum in komt te staan.

Moet ik op de exacte data naar Nigeria reizen die ik op mijn aanvraag heb aangegeven?

Nee, dat hoeft niet, Let wel : U mag alleen reizen binnen de geldigheidsdata vermeld op het visum voor Nigeria. Als u uw reis heeft gewijzigd en deze niet meer binnen de geldigheid van het visum valt, dient u een nieuw visum aan te vragen.

 

Wat kost een visum Nigeria en hoe lang duurt de procedure?

De kosten voor het visum variëren per visum en verwerkingsduur. Normaliter duurt een normale aanvraag 13 werkdagen. Een spoed procedure kan tevens in 3 werkdagen al gereed zijn.

Kijkt u op deze pagina voor de tarieven en de opbouw van de totaalprijs van het door u gewenste visumtype.

De ambassade behoudt echter wel ten alle tijden het recht om langer de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen, dan de opgegeven gemiddelde verwerkingsduur hiervoor.

Moet ik bij elke reis of visumaanvraag voor Nigeria opnieuw vingerafdrukken afstaan?

Nee. De biometrische data zal gedurende 5 jaar aan uw huidige paspoort gekoppeld zijn. Indien u een nieuw visumaanvraag bij ons indient binnen 5 jaar na het afgeven van uw eerste biometrics, hoeft u dus niet weer opnieuw naar Den Haag te gaan hiervoor, omdat de huidige gegevens geldig zijn.

Heeft u tussentijds een nieuw paspoort gekregen of is uw nieuwe aanvraag 5 jaar nadat u voor het eerste de biometrische data heeft afgegeven? Dan dient u wel opnieuw naar Den Haag te reizen hiervoor. Tevens kan het ook zijn dat de Nigeriaanse overheid eist dat u opnieuw de biometrische data zult afstaan. In dat geval bent u verplicht om dit (opnieuw) te doen.

Over het aanvragen van het visum voor Nigeria

Hoe vraag ik het visum voor Nigeria aan?

De procedure voor de aanvraag van het visum voor Nigeria begint online. Hiervoor opent u het online aanvraagformulier. Na alle gegevens van de betreffende reiziger(s) ingevuld te hebben kan de aanvraag, zeer eenvoudig, worden betaald. Dat is mogelijk met iDeal, Bancontact, Paypal of met Creditcard. Als de betaling is afgerond ontvangt u ( binnen maximaal 1 uur) een e-mail van ons met  instructies over het aanleveren van de benodigde documenten. Voor het aanleveren van deze documenten kunt u er voor kiezen om ze zelf af te komen geven op ons kantoor, ze te verzenden per aangetekende post of koerier, en tevens kunt u gebruik maken van onze veilige ophaalservice.

Na toekenning van het visum ontvangt u het paspoort met daarin het visum voor Nigeria weer retour van ons. De wijze van retourzending kunt u selecteren in het aanvraagformulier, te weten; Aangetekend per post, per DHL-koerier, persoonlijk afhalen bij ons kantoor of klaar laten leggen op Schiphol.

Wanneer en hoe moet ik het visum voor Nigeria betalen?

Na het indienen van het online aanvraagformulier dient u de betaling te voldoen. Dit kunt u doen met:  iDeal, Paypal, Bancontact of creditcard. Indien er een toeslag gerekend wordt voor de door u gekozen ophaal- en/of verzendmethode wordt deze direct bij het totaal bedrag opgeteld.

Als u gebruikt van een spoedkoerier op maat (voor het ophalen en/of retourneren) zullen de kosten achteraf worden gefactureerd.

Mijn visum voor Nigeria is aangevraagd maar ik heb geen e-mail ontvangen , wat nu?

Heeft u na het voldoen van de betaling van uw visum , niet binnen een uur een e-mail van ons ontvangen , check dan eerst de map ongewenste post (spambox). Ook daar geen e-mail ontvangen? Neemt u dan contact met ons op, telefonisch dan wel per e-mail, via de contactpagina.

Hoe ver voor de reis kan, mag ik het visum voor Nigeria aanvragen?

De aanvraag van het visum voor Nigeria is mogelijk tussen de 90 dagen en ongeveer een week voor het vertrek , dit is afhankelijk van het door u gekozen visumtype. Om er zeker van te zijn dat het visum tijdig wordt toegekend raden wij u aan de aanvraag enkele weken voor het vertrek in te dienen. Op de pagina met levertijden kunt u hierover meer informatie vinden.

Let op: Er kan maximaal 1 geldig visum voor Nigeria aanwezig zijn in uw paspoort, als u nog een lopend visum in uw paspoort hebt zitten vervalt de geldigheid van dit oude visum.

Overige voorwaarden van het visum voor Nigeria kunt u hier bekijken.

Is er ook een spoedprocedure?

Ja, het visum voor Nigeria kan ook met spoed aangevraagd worden. De gebruikelijke levertijd voor zowel het zakelijke als het toeristische visum bedraagt 13 werkdagen, indien u een spoedaanvraag doet bedraagt deze 11 of 3 werkdagen. . Meer informatie over de extra kosten en werking van deze procedures vind u op pagina met kosten en leveringstijden.

 

Is het mogelijk om een groepsaanvraag voor Nigeria in te dienen?

Ja, het is mogelijk om op één aanvraagformulier meerdere reizigers toe te voegen die samen naar Nigeria reizen. Doordat veel gegevens slechts eenmaal ingevuld hoeven te worden kan dit veel invulwerk besparen.

Hoe verzend ik mijn paspoort en documenten?

Er zijn een aantal aanlevermethoden , te weten;  zelf afleveren bij ons op kantoor in Hoofddorp, het zelf verzenden ( aangetekend per post dan wel per koerier), het door ons laten ophalen (de volgende dag of in geval van spoed nog de zelfde dag).

Soms kan onze ophaalservice nog de zelfde dag worden ingezet. De mogelijkheid en de kosten hiervan zijn afhankelijk van de ophaallocatie, het tijdstip en de drukte bij onze koeriersdienst. Ook zijn de kosten voor het ophalen voor de volgende dag afhankelijk van de ophaallocatie.

U kunt ons telefonisch benaderen voor de mogelijkheden van onze ophaaldienst.

Hoe krijg ik het paspoort met het visum voor Nigeria weer in mijn bezit?

Het weer retour ontvangen van het paspoort met daarin het visum Negeria kan op verscheidende manieren. In het aanvraagformulier dat u online invult kunt u aangeven welke optie voor u de voorkeur geniet : het zelf ophalen bij ons op kantoor in Hoofddorp, het zelf ophalen op Schiphol (toeslag: €44.95), verzending per koerier volgende werkdag (toeslag: €39.95), per aangetekende verzending(toeslag: €17.09), verzending per koerier op de dag van toekenning (toeslag op aanvraag)*

*Vraag telefonisch naar de mogelijkheden daar dit niet altijd mogelijk is.

De prijzen zijn per aanvraag en niet per visum. Als er met één aanvraagformulier meerdere visums worden aangevraagd, blijven de verzendkosten gelijk (met een maximum van 4 paspoorten per zending)

Wanneer en hoe moet ik het visum voor Nigeria betalen?

Na het indienen van het online aanvraagformulier dient u de betaling te voldoen. Dit kunt u doen met:  iDeal, Paypal, Bancontact of creditcard. Indien er een toeslag gerekend wordt voor de door u gekozen ophaal- en/of verzendmethode wordt deze direct bij het totaal bedrag opgeteld.

Als u gebruikt van een spoedkoerier op maat (voor het ophalen en/of retourneren) zullen de kosten achteraf worden gefactureerd.

Kan een bestaand visum voor Nigeria verlengd worden?

Nee, het is niet mogelijk een visum te verlengen. Houdt u er ook rekening mee dat bij iedere nieuwe visumaanvraag voor Nigeria een eventuele oude visum voor Nigeria per direct ongeldig wordt verklaard. Dus dien pas een nieuwe visumaanvraag in op het moment dat u geen gebruik meer wilt maken van eventueel eerder verstrekte visa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benodigde documenten en gegevens

Welke gegevens en documenten moet ik aanleveren voor de aanvraag?

Welke gegevens en documenten u moet aanleveren hangt af van uw reisdoel (toeristisch of zakelijk), het aantal benodigde inreizen in Nigeria en de door u gewenste geldigheidstermijn van het visum. Na dat u de online aanvraag van het visum voor Nigeria heeft ingediend ontvangt u van ons een persoonlijke e-mail met instructies voor het aanleveren van de benodigde documenten voor uw situatie.

Ook kunt u op deze pagina, zelf nagaan welke documenten dat zullen zijn.

 

Waar moet mijn paspoort aan voldoen?

Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd.

Het paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na iedere inreis. Het paspoort dient minstens twee lege pagina te bevatten.

Tevens moet het paspoort vrij zijn van hoesjes en/of omslagen, deze graag verwijderen alvorens naar ons op te sturen.

Ik heb de Belgische nationaliteit en ik heb geen Burgerservicenummer (BSN). Wat moet ik invullen?

U kunt bij het invulveld op het aanvraagformulier negen keer een nul invoeren (000000000).

Staat er een O(de letter) of een 0 (het cijfer) in mijn paspoort?

Documentnummers in Nederland bevatten nooit de letter “O”, maar kunnen wel het cijfer “0” bevatten. Ook al lijkt het er dus op dat er een letter O in uw paspoort staat , het zal gaan om het cijfer 0. Ook is het belangrijk te weten dat een documentnummers in Nederland 9 karakter lang zijn.

Belgische documentnummers kunnen wel de letter(s) “O” en/of het cijfer “0”. Belgische documentnummers zijn 8 karakters lang en beginnen altijd met 2 letters gevolgd door 6 cijfers.

Zijn er vereisten aan mijn pasfoto?

De pasfoto dient hardcopy (op papier en niet digitaal),in de afgelopen 3 maanden genomen zijn in het formaat 35x45mm. aangeleverd te worden. De pasfoto dient van hoge kwaliteit en in kleur met een witte achtergrond te zijn. Hoofdbedekking is op de pasfoto alleen toegestaan indien dit uit religieuze overweging is : Het zichtbaar zijn van het gehele gelaat is dan wel een vereiste.

De pasfoto dient los (dus op geen enkele manier aan het aanvraagformulier bevestigd) en vrij te zijn van eventuele lijm/nietjes restanten.

Hoe kom ik aan het gele koorts certificaat?

Voor het aanvragen voor het visum voor Nigeria moet u kunnen aantonen dat u bent ingeënt tegen gele koorts. Zo’n bewijs heet in het buitenland een Yellow Fever Certificate, een officieel certificaat dat u bent ingeënt. Het bekende gele vaccinatieboekje dat u meekrijgt van de GGD of een vaccinatiebureau is hiervoor voldoende.

Wat wordt bedoeld met een oprichtingsakte?

Bij de aanvraag van een zakelijk visum voor Negeria dient een Certificate of Incorporation aangeleverd te worden. Dit is een oprichtingsakte van het bedrijf in Nigeria, afgegeven op het moment van oprichting.

Wat wordt bedoeld met bewijs van financiële middelen?

Om het visum voor Nigeria aan te vragen dient u over voldoende financiële middelen te beschikken.

Hiervoor dient u een recente kopie van uw bankafschrift met een saldo van minimaal €1000 te kunnen overleggen.

Wat moet er in de uitnodigingsbrief staan?

Om een visum voor Nigeria te kunnen verkrijgen dient u een Engelstalige uitnodigingsbrief, op briefpapier van het uitnodigende bedrijf, aan te leveren. Hiervan wordt direct na het indienen van uw online aanvraag een voorbeeld toegestuurd per e-mail.

De uitnodigingsbrief, moet ten minste bevatten:

 • De uitnodigingsbrief dient de volgende zin te bevatten: “We…. Accept full immigration responsibility for Mr./ Mrs…(uw naam invullen).
 • Het volledige adres, met alle contactgegevens van de uitnodigende partij
 • Informatie over de reiziger(volledige naam, geslacht en geboortedatum, nationaliteit, functietitel, paspoortnummer, datum uitgifte van paspoort en verloopdatum van het paspoort)
 • De eerste reisdata
 • Omschrijving van welke bedrijfsactiviteiten
 • De benodigde geldigheidsduur alsmede het aantal benodigde inreizen
 • Moet ondertekend zijn met naam en functie van de uitnodigende partij

In alle gevallen kan Traveldocs u helpen met het verzorgen van een uitnodiging. Zowel toeristisch als zakelijk.

Wat moet er in de garantiebrief staan?

Om een zakelijk visum voor Nigeria te kunnen verkrijgen dient u een Engelstalige garantiebrief, op briefpapier van het Nederlandse bedrijf, aan te leveren. Hiervan wordt direct na het indienen van uw online aanvraag een voorbeeld toegestuurd per e-mail.

De garantiebrief, moet ten minste bevatten:

 • Het volledig adres en het kamer van koophandelnummer van het Nederlands bedrijf
 • De benodigde geldigheidsduur alsmede het aantal benodigde inreizen
 • Vermelden dat het bedrijf garant staat voor alle gemaakte onkosten
 • Volledige naam van de reiziger vermelden
 • Vermelden dat de reiziger verzekerd is
 • Verklaren dat de reiziger het land zal verlaten voordat het visum verloopt
 • De eerste reisdata
 • Omschrijving van welke bedrijfsactiviteiten

Moet ondertekend zijn door leidinggevende of personeelszaken

 

Hoe kom ik aan het ambassadeformulier?

Nadat u het online aanvraagformulier heeft ingediend en de betaling is voltooid ontvangt u per e-mail het ambassadeformulier. Dit formulier zal door een visumexpert voor u worden ingevuld met de door u, op het online formulier, ingevulde informatie. Het enige wat u nog dient te doen is het ondertekenen van dit formulier en deze samen met de overige documenten (pasfoto,paspoort ect.) bij ons aan te leveren.

Wat moet er in het reisschema staan?

Voor de aanvraag voor een visum Nigeria dient u een reisschema aan te leveren, in dit schema moet een dag tot dag beschrijving, in het Engels, van uw reis komen te staan en dient door u ondertekend te zijn.

Moeten er al overnachtingen en travelxl geboekt zijn alvorens ik het Visum Indonesië aanvraag?

Voor de aanvraag voor een visum Nigeria dient u een kopie van uw vluchtschema aan te leveren, op dit schema of e-ticket van uw vluchten moet zijn aangetoond dat de reiziger vanuit de EU naar Nigeria vertrekt en dat (en wanneer) de terugreis vanuit Nigeria plaatsvindt. Ook dient u een hotelbevestiging van uw gehele reis in Nigeria aan te leveren.

Het wijzigen of annuleren van een aanvraag

Ik heb iets fout ingevuld of aangeleverd, wat te doen?

In dit geval neemt u zo snel mogelijk contact met ons op om aan te geven wat er niet op orde is. Of uw visumaanvraag nog kan worden gecorrigeerd is afhankelijk van de aard van de fout en wat de status van uw aanvraag is.

Kan mijn aanvraag nog geannuleerd worden?

Na het ontvangen van uw paspoort-scan en de overige documenten nemen wij uw aanvraag in behandeling. Vanaf dat moment is het annuleren van de aanvraag niet meer mogelijk. Wilt u uw aanvraag annuleren alvorens u uw paspoort en documenten hebt aangeleverd neem dan contact met ons op telefonisch dan wel per e-mail.

Als mijn aanvraag is geweigerd, krijg ik dan de gemaakte kosten retour?

Nee. Het visum dienen wij vooraf te betalen. Als de Nigeriaanse overheid besluit dat u het land niet in mag om welke reden dan ook, kunnen wij deze kosten niet meer terug krijgen.

Overige vragen

Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?

Uw gegevens worden door ons alleen gebruikt voor de verwerking van uw visumaanvraag. Daarbij respecteren wij de privacy van elke gebruiker van onze site en zullen wij er zorg voor dragen dat alle persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk zal worden behandeld. Met klem laten wij u weten dat uw gegevens niet worden verkocht dan wel worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

Mocht u verder nog vragen hebben over uw privacy, bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

Waar kan ik hulp vinden als het niet lukt?

Probeert u altijd eerst uw vraag op deze pagina te vinden, in bijna alle gevallen vind u hier het antwoord op uw vraag omtrent uw aanvraag over het E-visum Suriname.

Mocht u onverhoopt geen of onvoldoende antwoord op uw vraag vinden dan helpen wij u uiteraard graag, klikt u hier om contact met ons op te nemen.

Back To Top