Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM SURINAME AANVRAGEN

Het visum voor Suriname

Een visum is benodigd voor Suriname. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 69,95.

Ontvang uw visum binnen 6 dag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Suriname duurt minimaal 2 dag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Suriname

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Pasfoto

Een officiële, kleuren pasfoto welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 3,5 x 4,5cm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto

Hotelbevestiging

 • Een duidelijke scan van uw hotelbevestiging.
 • De scan dient in .PDF of .JPEG formaat te zijn.
 • Het adres van uw verblijf moet er op staan
 • Het datum van in- en uitchecken dient er op vermeld te zijn

Vluchtbevestiging

 • Een kopie van uw e-ticket in .PDF of in .JPEG formaat
 • De volledige reis (heen en terug) dient hierop te zien zijn
 • Uw naam moet vermeld zijn

Ondertekend ambassadeformulier

Nadat u het online aanvraagformulier op deze website heeft ingevuld, ontvangt u een e-mail waarin staat welke documenten in uw geval nog meer benodigd zijn (u kunt dit zelf ook nagaan op deze pagina). Daarnaast vindt u in deze e-mail een ambassadeformulier. Dit ambassadeformulier is al digitaal ingevuld, maar moet nog worden uitgeprint (let op: enkelzijdig!) en ondertekend. Dit dient te gebeuren met een zwarte pen.

Visum Suriname aanvragen

Sinds 15 april 2019 is het voor burgers uit 53 verschillende landen mogelijk een elektronisch visum aan te vragen. Dit elektronisch visum vervangt vanaf 19 oktober 2019 definitief de fysieke visakaart voor Suriname en wordt ook wel e-tourist card of e-toeristenkaart genoemd. Voor zakelijke reizigers is er de E-visa Card variant. Reizigers met de Nederlandse- en Belgische nationaliteit kunnen voor een elektronisch visum snel en eenvoudig een aanvraag via onze website indienen.

De elektronische Suriname E-visakaart vervangt de fysieke toeristenkaart. Hierdoor hoeft u voor een verblijf van 90 dagen voor toeristische- of zakelijke doeleinden niet meer naar het consulaat van Suriname. Met de Suriname e-visakaart kunt u slechts 1 maal het land inreizen. Ook is het mogelijk een multiple entry toeristenvisum voor 2 of 12 maanden aan te vragen . Het e-visum Suriname kunt u via onze visum Suriname pagina aanvragen.

Wij kunnen een e-visakaart voor toeristische- en zakelijke doeleinden voor Suriname voor u aanvragen. Wanneer u voor maximaal 90 dagen in het land verblijft, kunt u een e-toeristenkaart aanvragen.

Hoelang is het Visum Suriname geldig?

Het elektronisch visum geeft u de mogelijkheid om 30 dagen in Suriname te verblijven. Daarnaast is het mogelijk om dit visum lokaal twee keer te verlengen met 30 dagen extra, waarmee u tot maximaal 90 dagen aaneengesloten in Suriname kunt verblijven.

Het verlengen van dit visum doet u op het volgend adres te Paramaribo:

De E-Toeristenkaart is onbeperkt geldig vanaf het moment van uitgifte. Bij aankomst krijgt u van de immigratiedienst een stempel voor 30 dagen in uw paspoort. Dit visum kunt u tot tweemaal met 30 dagen extra verlengen bij:

de Vreemdelingendienst in Suriname

Mr. J. Lachmonstraat no. 166-168

te Paramaribo. 

Bij verlenging is het mogelijk om tot 90 dagen in Suriname te verblijven.

Het zakelijke e-visa is geldig voor 2 of 24 maanden en is multiple entry visum. De maximale verblijfsperiode verschilt per visumtype.

Zodra uw e-visa gereed is ontvangt u deze per e-mail. U dient het e-visa afgedrukt bij u te dragen.

Het is niet mogelijkheid om de aanvraag in spoed in te dienen. Een E-Toeristenkaart of e-visa is gereed in 1 tot 3 werkdagen (maandag t/m vrijdag), vanaf het moment van indienen. Vanaf dan is het aan de Surinaamse overheid om te bepalen hoe snel zij een beslissing zullen maken over uw aanvraag. De Surinaamse overheid behoudt ten alle tijden het recht om langer te doen over het beoordelen van uw aanvraag dan de gebruikelijke 72 uur, indien zij dit nodig achten. Hierin blijven zij ten alle tijden vrij om geen reden te hoeven verschaffen bij eventuele vertraging in de aanvraag.

Soorten visa Suriname

Naast de E-Tourist Card en de E-Visa (Business) Card kunnen wij ook andere digitale visum Suriname aanvragen voor u geheel online aanvragen.

Wist u bijvoorbeeld al dat het in sommige gevallen ook mogelijk is om een jaarvisum voor het visum Suriname te verkrijgen? Hiermee kunt u binnen de 1 jaar van de visumgeldigheid meerdere keren Suriname inreizen, zonder hiervoor vooraf opnieuw een visum voor aan te vragen. Hier zitten wel voorwaarden aan vast. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Heeft u vragen? Wij zijn 7 dagen per week bereikbaar. Na het invullen van het aanvraagformulier kunt u zelf uw betaalmethode kiezen, iDeal, overboeking of Bancontact/Mister Cash.

Kosten en factuur

U hoeft voor de aanvraag van uw e-toeristenkaart voor visum Suriname aanvragen niet te beschikken over een creditcard. Hierdoor kunt u gemakkelijk een aanvraag indienen en betalen met Mister Cash of iDeal. Voor vragen en advies omtrent uw visumaanvraag zijn wij bereikbaar per e-mail of telefoon. De totale kosten voor een e-toeristenkaart bedragen €84,00 per persoon.

Verder verschilt het per visumtype welke kosten hieraan verbonden zijn. Let op dat deze kunnen verschillen! U kunt de prijzen hiervan inzien op onze visum Suriname pagina.

Met kinderen naar Suriname?

Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Back To Top