Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

Legalisaties

Heeft u exportdocumenten die gelegaliseerd dient te worden? Traveldocs ontzorgt u graag met het legaliseren van uw documenten.

Een legalisatie is een procedure waarin de handtekening op een document geverifieerd wordt door een officiële instantie. Het document kan dan legaal gebruikt worden in een ander land dan het land waar het document is afgegeven.

De legalisatie procedure is afhankelijk van het type document en het land waarin het document gebruikt gaat worden. De juiste route achterhalen kan ingewikkeld en tijdrovend zijn.

Voorbeelden van documenten welke vaak gelegaliseerd worden door bedrijven of particulieren:

 • Diploma’s
 • Medische verklaringen
 • Geboorte akten en huwelijksakten
 • Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG)
 • Certificaat van Oorsprong
 • Facturen
 • Volmachten
 • Statuten
 • Gezondheidscertificaten
 • GMP- certificaten
 • Oprichtingsaktes
 • CPP- certificaten

Voorbeelden van onze aangeboden diensten zijn de verzorging van o.a.: legalisaties, apostilles, vertalingen en notarisaties.

Apostille

Bij de Conventie van Den Haag op 5 oktober 1961 is bepaald dat een consulaire legalisatie niet nodig is wanneer het document voorzien is van een Apostille. klik hier voor meer informatie
Een Apostille wordt afgegeven door de bevoegde autoriteit van het land waar het document vandaan komt – in Nederland zijn dat de Arrondissementsrechtbanken – en is van toepassing op de openbare akten. Volgens de Conventie van Den Haag (Convention de La Haye du 5 octobre 1961) wordt onder openbare akten verstaan:
 • Documenten die zijn afgegeven door een autoriteit of ambtenaar behorende tot enig rechterlijk orgaan van de staat, waaronder documenten van het Openbaar Ministerie, griffiers of gerechtsdeurwaarders.
 • Administratieve documenten.
 • Notariële akten.
 • Op onderhandse stukken geplaatste officiële verklaringen, zoals verklaringen omtrent registratie, het bestaan van een document op een bepaalde datum en de echtheid van een handtekening.
De Conventie van Den Haag is niet van toepassing op:
 • Documenten die zijn opgesteld door diplomatieke of consulaire ambtenaren.
 • Administratieve documenten die rechtstreeks betrekking hebben op handelstransacties of douaneformaliteiten.

Onder de landeninformatie is vermeld welke landen zijn aangesloten bij het Apostilleverdrag. Traveldocs verzorgt de legalisatie van deze documenten bij ministeries, consulaten en ambassades.

Indien uw organisatie advies wil verzoeken wij u om contact met ons op te nemen of hieronder uw legalisatie opdracht te plaatsen.

Legalisatie aanvragen

Vult u onderstaand formulier in om een legalisatieverzoek in te dienen. Om de procedure vervolgens te starten stuurt u de te legaliseren documenten samen met uw aanvraagbevestiging naar ons toe.

  Indien gewenst kunt u kosteloos een offerte opvragen voor het laten legaliseren van uw document(en) Upload hieronder uw document(en) en ontvang vrijblijvend een kostenoverzicht.

  Bestand toevoegen (Max. 4MB)

   

  Factuuradres

  PO nummer (Indien van toepassing)

  *Aanhef

  Mevr.Dhr.

  *Naam

  Bedrijfsnaam

  *Adres


  Ophaaldienst

  [group ophaaldienst2]

  Koerier Ophaalservice voor 17.00u (Voor 08.45u besteld) - € 45,00Spoedkoerier Ophaalservice - Prijs op aanvraagKoerier Ophaalservice Zeeuws-Vlaanderen voor 17.00u (Voor 08.45u besteld) - € 65,00

   

  * Geldt alleen binnen Nederland en exclusief Zeeuws Vlaanderen en de Waddeneilanden

   

   

  Het ophaaladres is hetzelfde als het opgegeven adres bovenaan deze pagina

   

  [group ophaaldienst3]

  *Aanhef

  Mevr.Dhr.

  *Naam

  Bedrijfsnaam

  *Adres

  [/group]
  [/group]


  Verzendmethode

  [group verzendmethode2]

  Koerier aflevering NL- Volgende werkdag voor 17.00u * - € 37,50Koerier aflevering NL- Binnen 2 werkdagen * - € 17,50Koerier aflevering NL- Volgende werkdag voor 12.00 * - € 47,00Koerier aflevering Zeeuws- Vlaanderen- Volgende werkdag voor 17.00 - € 65,00Koerier aflevering Waddeneilanden - Prijs op aanvraagSpoedkoerier- Aflevering dezelfde werkdag - Prijs op aanvraagSchiphol aflevering - Dezelfde werkdag voor 15.00u - € 50,00Schiphol aflevering - Dezelfde werkdag voor 20:00u - € 35,00Schiphol - Spoedkoerier - € 90,00Internationale aflevering (Alleen voor leveringen buiten NL) - Prijs op aanvraag

   

  * Geldt alleen binnen Nederland en exclusief Zeeuws Vlaanderen en de Waddeneilanden

   

  Het ophaaladres is hetzelfde als het opgegeven adres bovenaan deze pagina

   

  [group verzendmethode3]

  *Aanhef

  Mevr.Dhr.

  *Naam

  Bedrijfsnaam

  *Adres

  [/group]
  [/group]


  *Ik ga akkoord met de Visa Service Desk ALGEMENE VOORWAARDEN

  *Ik ga akkoord met de PRIVACYVERKLARING

  Ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

   

  Velden aangegeven met een * (sterretje) zijn verplichte invulvelden.

  Populaire bestemmingen

  Waarom voor TravelDocs kiezen?

  Bespaar tot wel 35%

  Wij hanteren de scherpste prijzen op het gebied van online visums bestellen.

  Meer dan 500,000 Visums afgehandeld

  We voorzien klanten altijd op tijd van hun visum!

  24/7 Klantenservice

  Wij zijn altijd beschikbaar om u te helpen met uw overdracht.

  Traveldocs helpt bedrijven en particulieren bij de aanvraag van een visum of legalisatie. Als erkend legalisatiebureau assisteren wij u administratief en verzorgen wij de complete afhandeling bij de relevante ambassade/ het consulaat. Voor deze dienstverlening berekenen wij bemiddelingskosten. Wij zijn geen overheidsinstantie of daaraan gelieerd. Alle door u te betalen kosten zijn duidelijk zichtbaar en volledig transparant en Traveldocs hanteert scherpe prijzen, een professionele service met een adequate knowhow binnen de wereld van legalisaties. Uiteraard heeft U ook de mogelijkheid om uw aanvraag rechtstreeks in te dienen bij de betreffende overheidsinstantie. Wanneer u een aanvraag via partner.visum-legalisatie.nl  doet, betaalt u nooit meer voor de consulaire kosten dan bij de ambassade/ het consulaat.

  Back To Top