Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM SURINAME AANVRAGEN

Het visum voor Suriname

Een visum is benodigd voor Suriname. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 74,95.

Ontvang uw visum binnen 6 dag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum Suriname duurt minimaal 2 dag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Suriname

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Pasfotoscan

Een officiële, kleuren pasfotoscan welke aan onderstaande voorwaarden voldoet:

  • De pasfotoscan dient van hoge kwaliteit en in kleur met een witte achtergrond te zijn. In de afgelopen 6 maanden genomen te zijn, zonder bril. Hoofdbedekking is op de pasfoto alleen toegestaan indien dit uit religieuze overweging is : Het zichtbaar zijn van het gehele gelaat is dan wel een vereiste.

Reisarrangement Kopiëren

Een kopie van uw vluchtschema en geregistreerde hotelbevestiging.

Dit moet de volgende informatie bevatten:

  • Volledige naam van de reiziger
  • Aankomst- en vertrekdata van uw vlucht en de in- en uitcheckdata van uw hotel
  • Adres- en contactgegevens van uw hotel moeten op de bevestiging worden vermeld

Zakelijke Reizigers

Zakelijke reizigers naar Suriname moeten het volgende verstrekken om in aanmerking te komen voor een e-Visa Card:

  • Een uitnodigingsbrief van het te bezoeken bedrijf in Suriname
  • Een kopie van de identiteitskaart van de ondertekenaar van de uitnodigingsbrief in Suriname
  • Een kopie van The Certificate of Commerce & Industry (Kamer van Koophandel) van het bedrijf in Suriname

Spoed Visum Naar Suriname

Houdt er rekening mee dat het niet mogelijk is om uw visum Suriname met spoed in te dienen. Suriname kent namelijk geen urgente procedures. Alle visum Suriname aanvragen worden standaard binnen ongeveer 72 uur na indienen beoordeeld.

Wel kunnen wij uw visum Suriname met spoed verwerken. Dit houdt dan in dat wij uw aanvraag binnen enkele uren, hooguit 1 werkdag na ontvangst, uw visumaanvraag in het systeem van Suriname klaarzetten, mits de aanvraag voldoen aan alle voorwaarden en alle nodige documenten, zoals kopie paspoort, pasfoto en ticket, zijn geüpload. Zonder deze documenten kan de aanvraag niet verwerkt worden!

Wat is een visum Suriname?

Gaat u op vakantie naar Suriname? Of moet u voor zaken in Suriname zijn? Wanneer u op vakantie of zakenreis naar Suriname wilt, dan heeft u een visum nodig en dan moet u voor vertrek een juist visum voor Suriname aanvragen. Dit is een digitale autorisatiebrief, waarmee u toestemming verkrijgt om de Surinaamse grenzen te mogen betreden.

Visum Suriname aanvragen

Sinds 15 april 2019 is het voor burgers uit 52 verschillende landen mogelijk een elektronisch visum voor Suriname aan te vragen. Dit elektronisch visum vervangt definitief de fysieke visumkaart voor Suriname en wordt ook wel e-tourist card of e-toeristenkaart genoemd. Voor zakelijke reizigers en reizigers uit alle overige landen is er de E-visum Card Suriname variant. Dit betekent dat iedereen met een geldig paspoort (al dan niet met de Nederlandse- of Belgische nationaliteit) snel, eenvoudig en geheel online een elektronisch visum Suriname kan aanvragen via onze website.

Het elektronisch e-visum Suriname vervangt de fysieke toeristenkaart. Hierdoor hoeft u voor een verblijf van 90 dagen voor toeristische- of zakelijke doeleinden niet meer naar het consulaat van Suriname. Met de Suriname e-visum kaart kunt u slechts 1 maal het land inreizen. Ook is het mogelijk een multiple entry toeristenvisum voor 2 of 12 maanden aan te vragen. Het e-visum Suriname kunt u hier aanvragen.

Verschillende visum typen voor Suriname aanvragen

Naast de E-Tourist Card en de E-Visum (Business) Card kunnen wij ook andere visums voor Suriname voor u aanvragen.

Wist u bijvoorbeeld al dat het ook mogelijk is om een jaarvisum voor Suriname aan te vragen? Hiermee kunt u binnen de 1 jarige visumgeldigheid meerdere keren Suriname inreizen, zonder hiervoor vooraf opnieuw een visum aan te vragen. Wel zitten hier voorwaarden aan vast. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Heeft u vragen? Wij zijn op werkdagen tussen 09.00 en 17.30 uur zowel  telefonisch als per mail bereikbaar. Na het invullen van het aanvraagformulier kunt u zelf uw betaalmethode kiezen, iDeal, overboeking of Bancontact/Creditcard.

Met kinderen naar Suriname reizen?

Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Reist u met een kind naar Suriname waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u géén gezag heeft? Dan kunt u dit formulier gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en visum Suriname kosten

De kosten en de verwerkingsduur voor het visum hangen af van het visumtype dat u kiest.

  • Het e-visum voor Suriname bedraagt voor een toeristisch single-entry visum ( 90 dagen geldig ) € 84,95.
  • Een multiple-entry (60 dagen geldig) e-visum Suriname voor zakelijke reizigers kost € 104,95.

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten (bij iDeal/bancontact betaling) en btw.

Het zakelijk e-visum Suriname is geldig voor 2 of 24 maanden en is een multiple entry visum Suriname, waardoor u meerdere malen op één visum kunt reizen. De maximale verblijfsperiode verschilt per visumtype.

Zodra uw e-visum Suriname gereed is ontvangt u deze per e-mail. U dient het Suriname visum afgedrukt bij u te dragen.

Het is niet mogelijkheid om uw visum Suriname aanvraag met spoed in te dienen. Ondanks dat een spoed visum naar Suriname niet mogelijk is, kunt u wel snel en eenvoudig een E-Toeristenkaart of e-visum Suriname aanvragen. Deze is meestal binnen in 1 tot 3 werkdagen vanaf het moment van indienen gereed. Na het indienen van uw visum Suriname aanvraag is het aan de Surinaamse overheid om te bepalen hoe snel zij een beslissing zullen maken over de aanvraag. De Surinaamse overheid behoudt, indien zij dit nodig achten, te allen tijde het recht om langer te doen over het beoordelen van de aanvraag dan de gebruikelijke 72 uur. Hierin blijven zij ook vrij om geen reden te verschaffen bij eventuele vertraging in de aanvraag.

Waarom uw visum Suriname aanvragen bij Visa4Travel?

Bij wilt u visum Suriname aanvragen? Dan kunt u bij Visa4Travel rekenen op professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de overheid van Suriname. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw visum Suriname correct en veilig wordt aangevraagd.

Visa4Travel maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail danwel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Visa4Travel is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent u van plan om naast Suriname andere landen te bezoeken?

Zorg er voor dat u goed voorbereid op reis gaat en beschikt over alle nodige documenten en visa. Neem een kijkje op onderstaande pagina’s als u deze landen ook van plan bent te bezoeken.

Direct uw visum Suriname aanvragen

Wilt u direct uw visum aanvragen voor Suriname? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het Suriname visum en de procedure? Lees dan onze FAQ Suriname pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

Back To Top