Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004
tanzania vlag

Veelgestelde vragen
Tanzania visum

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Algemene vragen

Wat is een eToeristenvisum Tanzania?

Het eToeristenvisum van Tanzania is een officieel document, dat elektronisch aan uw paspoort wordt gekoppeld, waarmee u in Tanzania mag reizen gedurende 90 dagen. Dit document vervangt het visum, er wordt geen visum of label in het paspoort geplaatst.

Kan ik ook bij familieleden of vrienden in Tanzania verblijven?

Visumaanvragers die naar familie of vrienden in Tanzania reizen dienen het volgende aan te Leveren:

  • Een kopie van het paspoort dan wel identiteitsbewijs van de uitnodiger indien deze een Tanzaniaanse staatsburger is óf
  • Een kopie van de verblijfsvergunning van de uitnodigende partij indien deze geen Tanzaniaans staatsburger is.

Visumaanvragers die naar een echtgeno(o)t(e) of kind in Tanzania wil reizen dienen het volgende aan te leveren:

  • Een kopie van het paspoort of identiteitsbewijs van de echtgeno(o)t(e) indien deze een Tanzaniaanse staatsburger is óf
  • Een kopie van de verblijfsvergunning van de echtgeno(o)t(e) indien deze geen Tanzaniaans staatsburger is.
  • Een kopie van de huwelijksakte of geboorteakte van het kind.

Welke soorten visa zijn er te verkrijgen voor Tanzania?

Voor Tanzanië zijn diverse visa te verkrijgen. Het type visum hangt af van uw reisdoel. De meest voorkomende zijn een visum voor toeristische redenen of een visum voor zakendoeleinden. Echter heb je ook een familiebezoek visum, een vrijwilligers visum, een werkvisum, een transit (overstap) visum, een conferentie visum, een studentenvisum en een visum op persoonlijke uitnodiging.

Het doel van uw reis bepaald welk type visum u dient aan te vragen. Als u niet zeker weet welk visum het meest van toepassing is op uw situatie, schroomt u zich dan niet om contact met ons op te nemen! Onze medewerkers kunnen u hierover adviseren.

Moet ik nog iets doen nadat ik het e-visum heb ontvangen?

Nadat u het e-visum hebt ontvangen dient u het tweemaal uit te printen en bij u te nemen tijdens het reizen naar Tanzania, 1 print levert u in bij het inreizen en 1 print levert u in bij het uitreizen van Tanzania. Controleert u tevens voor de zekerheid of de gegevens op het visum overeenkomen met de gegevens in uw paspoort.

Ben ik verplicht om een visum voor te leggen bij aankomst?

Ja. Op enkele Afrikaanse paspoorthouders na, dient iedereen die Tanzania wilt binnen komen vooraf te beschikken over een visum.

Het blijkt echter mogelijk te zijn om een visa on arrival (transit visum van max. 14 dagen verblijf) te verkrijgen op de volgende aankomstpunten:

Dar es Salaam International Airport

Zanzibar International Airport

Kilimanjaro International Airport

Namanga Entry Point (Tanzania-Kenia grens)

Voor alle overige grensovergangen, dient men vooraf te beschikken over een visum. Tevens is het zo dat niet alle nationaliteiten het land visum vrij mogen betreden en wordt men door de Tanzaniaanse overheid aangeraden om vooraf een visum te regelen.

Hoe lang mag ik blijven in Tanzania?

Het visum voor Tanzania is 90 dagen geldig na aankomst.

kan ik Tanzania meerdere keren te bezoeken?

Ja. Een multiple entry visum is echter alleen verkrijgbaar als de reis voor zakelijke, medische doeleinden is of als u vrijwilligerswerk gaat doen. Let wel, aan dit visum zijn strikte voorwaarden van toepassing, voor vragen omtrent dit visum kunt u het beste contact met ons opnemen.

Wat kost een visum voor Tanzania en hoe lang duurt de procedure?

De kosten voor het visum variëren per visum en verwerkingsduur. Normaliter duurt een normale aanvraag vaak maar 7 werkdagen. Een spoed procedure kan tevens in 3 werkdagen al gereed zijn.

Kijkt u hier voor de tarieven en prijsopbouw

De ambassade en het consulaat behouden echter wel ten alle tijden het recht om langer de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen dan de opgegeven gemiddelde verwerkingsduur.

Moeten kinderen ook een visum voor Tanzania aanvragen?

Ja, iedereen die meereist, ongeacht de leeftijd, dient een visum te kunnen voorleggen bij het inreizen van Tanzania. Dit betekend dat iedereen daarom ook dient te beschikken over een eigen paspoort (kinderen dus niet bijgeschreven in het paspoort van een ouder/voogd), waar het evisum aan gekoppeld wordt.

Ook dienen personen onder de 18 jaar die zonder of met maar 1 ouder/voogd reist een kopie van het geboorteregister en toestemming van ouders/voogd en een kopie van hun paspoorten aan te leveren.

 

Moet ik nog iets doen na het ontvangen van mijn visum voor Tanzania?

Na toekenning van het visum voor Tanzania ontvangt u direct een e-mail met een link waar u het visum kunt downloaden en uitprinten. Bewaar het uitgeprinte visum bij uw paspoort zodat u het kunt tonen bij paspoortcontrole in Tanzania.

Over het aanvragen van het visum Tanzania

Hoe vraag ik een visum voor Tanzania aan?

De procedure voor de aanvraag van het visum voor Tanzania begint bij ons eenvoudig online. Hiervoor opent u het online aanvraagformulier. Na alle gegevens van de betreffende reiziger(s) ingevuld te hebben kan de aanvraag, zeer eenvoudig, worden betaald. Dat is mogelijk met iDeal, Bancontact, Paypal of met Creditcard. Als de betaling is afgerond ontvangt u ( binnen maximaal 1 uur) een e-mail van ons met  instructies over het aanleveren van de benodigde documenten.

Hoe ver voor de reis kan/mag ik het visum voor Tanzania aanvragen?

Zodra u uw tenzingtravel heeft vastgelegd kunt u uw aanvraag indienen. Doe dit wel minimaal 7 werkdagen voor vertrek en indien mogelijk eerder, hoe eerder hoe beter. U kunt het visum voor Tanzania 24 uur per dag online bij ons aanvragen.

Kan ik een visum voor Tanzania aanvragen voor iemand anders?

Ja, in één aanvraag kunt u gelijk alle medereizigers invullen. Ook in het geval dat u zelf niet meereist kunt u een visum Tanzania voor een ander aanvragen. Vanzelfsprekend dient u dan wel over toestemming voor het gebruik van alle gegevens en documenten, benodigd voor het aanvragen van een visum, van desbetreffende reiziger(s) te beschikken.

Kan ik ook een groepsaanvraag voor het visum Tanzania doen?

Ja, het is mogelijk om op één aanvraagformulier meerdere reizigers toe te voegen die samen naar Tanzania reizen. Doordat veel gegevens slechts eenmaal ingevuld hoeven te worden kan dit veel invulwerk besparen.

Kan een bestaand visum voor Tanzania verlengd worden?

Ja, als u eenmaal in Tanzania bent kunt u uw visum tot maximaal 6 maanden verlengen.

Mijn visum is aangevraagd maar ik heb geen e-mail ontvangen, wat nu?

Heeft u na het voldoen van de betaling van uw visum , niet binnen een uur een e-mail van ons ontvangen , check dan eerst de map ongewenste post (spambox). Ook daar geen e-mail ontvangen? Neemt u dan contact met ons op, telefonisch dan wel per e-mail, via de contactpagina.

Wanneer en hoe moet ik het visum voor Tanzania betalen?

Na het indienen van het online aanvraagformulier dient u de betaling te voldoen. Dit kunt u doen met:  iDeal, Paypal, Bancontact of creditcard.

Benodigde documenten en gegevens

Welke gegevens en documenten moet ik aanleveren voor de aanvraag?

Welke gegevens en documenten u moet aanleveren hangt af van uw reisdoel (toeristisch of zakelijk), het aantal benodigde inreizen in Tanzania. Na dat u de online aanvraag van het visum voor Tanzania heeft ingediend ontvangt u van ons een persoonlijke e-mail met instructies voor het aanleveren van de benodigde documenten voor uw situatie.

Ook kunt u op deze pagina, zelf nagaan welke documenten dat zullen zijn.

Waar moet mijn paspoort aan voldoen?

Het paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na aankomst in Tanzania. Het paspoort dient minstens één lege pagina te bevatten.

Hoe lever ik mijn pasfoto en paspoortscan aan?

Nadat de betaling van het visum Tanzania is voldaan wordt u doorgestuurd naar de uploadpagina. Hier kunt u voor elke reiziger een pasfoto en paspoort uploaden, dit is zeer eenvoudig met de aangeleverde uploadtool op betreffende pagina. De meest gangbare bestandformats en bestandgroottes zijn te gebruiken. Na dat u de bestanden hebt ge-upload kunt u de afbeelding croppen/uitsnijden opdat het juiste deel van de afbeelding overblijft.

Staat er een O(de letter) of een 0 (het cijfer) in mijn paspoort?

Documentnummers in Nederland bevatten nooit de letter “O”, maar kunnen wel het cijfer “0” bevatten. Ook al lijkt het er dus op dat er een letter O in uw paspoort staat , het zal gaan om het cijfer 0. Ook is het belangrijk te weten dat een documentnummers in Nederland 9 karakter lang zijn.

Belgische documentnummers kunnen wel de letter(s) “O” en/of het cijfer “0”. Belgische documentnummers zijn 8 karakters lang en beginnen altijd met 2 letters gevolgd door 6 cijfers.

Zijn er vereisten aan mijn pasfoto?

De pasfotoscan dient van hoge kwaliteit en in kleur met een witte achtergrond te zijn. In de afgelopen 6 maanden genomen te zijn, zonder bril. Hoofdbedekking is op de pasfoto alleen toegestaan indien dit uit religieuze overweging is : Het zichtbaar zijn van het gehele gelaat is dan wel een vereiste.

Moeten er al overnachtingen en tenzingtravel geboekt zijn alvorens ik het visum voor Tanzania aanvraag?

Voor de aanvraag van het visum voor Tanzania dient u een kopie van uw vluchtschema, waarop de retourvlucht of doorreis staat vermeld aan te leveren.

Het wijzigen of annuleren van een aanvraag

Ik heb iets fout ingevuld of aangeleverd, wat te doen?

In dit geval neemt u zo snel mogelijk contact met ons op om aan te geven wat er niet op orde is. Of uw visumaanvraag nog kan worden gecorrigeerd is afhankelijk van de aard van de fout en wat de status van uw aanvraag is.

Kan mijn aanvraag nog geannuleerd worden?

Na het ontvangen van uw paspoort-scan en de overige documenten nemen wij uw aanvraag in behandeling. Vanaf dat moment is het annuleren van de aanvraag niet meer mogelijk. Wilt u uw aanvraag annuleren alvorens u uw paspoort en documenten hebt aangeleverd neem dan contact met ons op telefonisch dan wel per e-mail.

Als mijn aanvraag is geweigerd, krijg ik dan de gemaakte kosten retour?

Nee. Het visum dienen wij vooraf te betalen. Als de Tanzaniaanse overheid besluit dat u het land niet in mag om welke reden dan ook, kunnen wij deze kosten niet meer terug krijgen.

Tanzania Overige vragen

Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?

Uw gegevens worden door ons alleen gebruikt voor de verwerking van uw visumaanvraag. Daarbij respecteren wij de privacy van elke gebruiker van onze site en zullen wij er zorg voor dragen dat alle persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk zal worden behandeld. Met klem laten wij u weten dat uw gegevens niet worden verkocht dan wel worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

Mocht u verder nog vragen hebben over uw privacy, bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

Waar kan ik hulp vinden als het niet lukt?

Probeert u altijd eerst uw vraag op deze pagina te vinden, in bijna alle gevallen vind u hier het antwoord op uw vraag omtrent uw aanvraag over het visum voor Tanzania.

Mocht u onverhoopt geen of onvoldoende antwoord op uw vraag vinden dan helpen wij u uiteraard graag, klikt u hier om contact met ons op te nemen.

Back To Top