Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

Veel gestelde vragen
Thailand visum

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Algemene vragen

Wat is een visum voor Thailand precies?

Als u naar Thailand wilt voor een vakantie- of zakenreis, dient u een regulier visum aan te vragen. Het visum betreft een sticker, welke wordt uitgegeven door de Thaise overheid en wordt aangebracht in het paspoort. Met dit visum heeft u toestemming om het grondgebied van Thailand te betreden. Dit visum wordt meestal uitgegeven door de ambassade van Thailand in Den Haag of het consulaat generaal van Thailand in Amsterdam.

Tijdens de paspoortcontrole in Thailand zal het visum gecontroleerd worden. Indien u met het vliegtuig aankomt, zal de eerste check van het visum waarschijnlijk al op de luchthaven plaatsvinden.

Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Thailand foutloos wordt aangeboden bij de Thaise ambassade, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Heb ik een visum nodig voor Thailand?

Toeristen die de Nederlandse nationaliteit bezitten hebben alleen bij een verblijf langer dan 30 dagen een visum Thailand nodig. Zakelijke reizigers die de Nederlandse nationaliteit bezitten hebben altijd een visum Thailand nodig, ook bij een kort verblijf in Thailand.

Welke soorten visa zijn er te verkrijgen voor Thailand?

Toeristen die de Nederlandse nationaliteit bezitten hebben, alleen bij een verblijf langer dan 30 dagen, een visum Thailand nodig. Zakelijke reizigers die de Nederlandse nationaliteit bezitten hebben altijd een visum Thailand nodig, ook bij een kort verblijf in Thailand.

Verder zijn er diverse visa te verkrijgen. Het type visum hangt af van uw reisdoel. Echter heb je ook een Sociaal cultureel visum, een long-stay visum, een werkvisum, een transit (overstap) visum en een visum op persoonlijke uitnodiging.

Het doel van uw reis bepaald welk type visum u dient aan te vragen. Als u niet zeker weet welk visum het meest van toepassing is op uw situatie, schroomt u zich dan niet om contact met ons op te nemen! Onze medewerkers kunnen u hier verder over adviseren.

Moeten kinderen ook een visum voor Thailand aanvragen?

Ja, iedereen die meereist, ongeacht de leeftijd, dient een visum te kunnen voorleggen bij het inreizen van Thailand. Dit betekend dat iedereen daarom ook dient te beschikken over een eigen paspoort (kinderen dus niet bijgeschreven in het paspoort van een ouder/voogd), waar het visum in komt te staan.

Hoe lang mag ik blijven in Thailand?

Zowel Toeristische als zakelijke reizigers mogen maximaal 60 aaneengesloten dagen verblijven in Thailand.

Wanneer ik van plan ben Thailand meerdere keren te bezoeken, dien ik dan telkens weer alle gegevens in te vullen?

Nee. Na het verkrijgen van uw eerste visum is het mogelijk om een multiple entry visum aan te vragen, waarmee u meerdere keren het land in- en uit kunt reizen. Hier geldt wel het vereiste dat u een werkgeversverklaring kunt aanleveren, een bankstatement met een minimaal bedrag van €5500,- en een kopie van een hotelbevestiging.

Hoe veel keer mag ik Thailand inreizen met 1 visum?

Het single-entry visum is geschikt om éénmaal Thailand in te reizen.

Met het multiple-entry visum (met een geldigheidsduur van één jaar), mag men maximaal drie maanden aaneengesloten in Thailand verblijven. Na drie maanden vanaf inreizen dient u het land te verlaten, door opnieuw, vanuit een ander land in te reizen gaan de volgende drie maanden in.

Moet ik op de exacte data naar Thailand reizen die ik op mijn aanvraag heb aangegeven?

Nee, dat hoeft niet, Let wel : U mag alleen reizen binnen de geldigheidsdata vermeld op het visum voor Thailand. Als u uw reis heeft gewijzigd en deze niet meer binnen de geldigheid van het visum valt, dient u een nieuw visum aan te vragen.

Wat kost een visum voor Thailand en hoe lang duurt de procedure?

De kosten voor het visum variëren per visum en verwerkingsduur. Kijkt u op deze pagina voor de tarieven en de opbouw van de totaalprijs van het door u gewenste visumtype.

Normaliter is de levertijd van zowel het zakelijk als toeristische visum 9 werkdagen. De spoedprocedure neemt normaliter 4 werkdagen in beslag.

De ambassade en het consulaat behouden echter wel ten alle tijden het recht om langer dan de opgegeven verwerkingsduur de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen.

Wat is een e-visum Thailand?

Onlangs heeft de Thaise overheid een nieuw elektronisch visum geïntroduceerd, genaamd het e-visum Thailand. Vooralsnog kunnen Nederlanders hier geen gebruik van maken.

Via ons online aanvraagformulier op deze website kunt u het ‘fysieke’ visum aanvragen, deze kunnen alleen op de ambassade van Thailand in Den Haag of bij het consulaat van Thailand te Amsterdam aangebracht worden. Door uw aanvraag door Traveldocs.nl te laten verzorgen hoeft u niet tweemaal zelf naar de ambassade dan wel het consulaat af te reizen met uw paspoort en overig benodigde documenten.

Wanneer en hoe moet ik betalen?

Na het indienen van het online aanvraagformulier dient u de betaling te voldoen. Dit kunt u doen met:  iDeal, Paypal, Bancontact of creditcard. Indien er een toeslag gerekend wordt voor de door u gekozen ophaal- en/of verzendmethode wordt deze direct bij het totaal bedrag opgeteld.

Als u gebruikt van een spoedkoerier op maat (voor het ophalen en/of retourneren) zullen de kosten achteraf worden gefactureerd.

Over het aanvragen van het visum

Hoe vraag ik het visum voor Thailand aan?

De procedure voor de aanvraag van het visum voor Thailand begint online. Hiervoor opent u het online aanvraagformulier. Na alle gegevens van de betreffende reiziger(s) ingevuld te hebben kan de aanvraag, zeer eenvoudig, worden betaald. Dat is mogelijk met iDeal, Bancontact, Paypal of met Creditcard. Als de betaling is afgerond ontvangt u ( binnen maximaal 1 uur) een e-mail van ons met  instructies over het aanleveren van de benodigde documenten. Voor het aanleveren van deze documenten kunt u er voor kiezen om ze zelf af te komen geven op ons kantoor, ze te verzenden per aangetekende post of koerier, en tevens kunt u gebruik maken van onze veilige ophaalservice.

Zodra de documenten binnen zijn bij ons in Hoofddorp, zullen wij het pakket grondig nakijken voor u. De gegevens, die wij zelf kunnen, zullen wij waar nodig aanpassen. Indien wij gegevens missen, zullen wij u telefonisch dan wel per mail hierover benaderen.

Zodra het pakket gereed is en conform de voorwaarden, zullen wij met de aanvraag naar Den Haag gaan. Bij het indienen van de documenten krijgen wij te horen of er nog gevraagd wordt om aanvullende documenten. Ook dan zullen wij direct contact met u opnemen.

Na toekenning van het visum ontvangt u het paspoort met daarin het visum voor Thailand weer retour van ons. De wijze van retourzending kunt u selecteren in het aanvraagformulier, te weten; Aangetekend per post, per DHL-koerier, persoonlijk afhalen bij ons kantoor of klaar laten leggen op Schiphol.

Mijn visum is aangevraagd maar ik heb geen e-mail ontvangen , wat nu?

Heeft u na het voldoen van de betaling van uw visum , niet binnen een uur een e-mail van ons ontvangen , check dan eerst de map ongewenste post (spambox). Ook daar geen e-mail ontvangen? Neemt u dan contact met ons op, telefonisch dan wel per e-mail, via de contactpagina.

Hoe ver voor de reis kan_mag ik het visum voor Thailand aanvragen?

De aanvraag van het visum voor Thailand is mogelijk tussen de minimaal 4 en maximaal 90 werkdagen voor het vertrek , dit is afhankelijk van het door u gekozen visumtype. Om er zeker van te zijn dat het visum tijdig wordt toegekend raden wij u aan de aanvraag enkele weken voor het vertrek in te dienen. Op de pagina met tarieven en levertijden kunt u hierover meer informatie vinden.

De ambassade behoudt echter wel ten alle tijden het recht om langer de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen, dan de opgegeven gemiddelde verwerkingsduur hiervoor.

Let op: Er kan maximaal 1 geldig visum voor Thailand aanwezig zijn in uw paspoort, als u nog een lopend visum in uw paspoort hebt zitten vervalt de geldigheid van dit oude visum.

Overige voorwaarden van het visum voor Thailand kunt u hier bekijken.

Is er ook een spoedprocedure?

Ja, het visum voor Thailand kan ook met spoed aangevraagd worden. De gebruikelijke levertijd voor zowel het zakelijke als het toeristische visum bedraagt 9 werkdagen, indien u een spoedaanvraag doet bedraagt deze 4 dagen. Voor deze spoedprocedure geldt een toeslag van €39.95 voor het zakelijke en €17.50 voor het toeristische visum.

Is het mogelijk om een groepsaanvraag in te dienen?

Ja, het is mogelijk om op één aanvraagformulier meerdere reizigers toe te voegen die samen naar Thailand reizen. Doordat veel gegevens slechts eenmaal ingevuld hoeven te worden kan dit veel invulwerk besparen.

Hoe verzend ik mijn paspoort en documenten?

Er zijn een aantal aanlevermethoden , te weten;  zelf afleveren bij ons op kantoor in Hoofddorp, het zelf verzenden ( aangetekend per post dan wel per koerier), het door ons laten ophalen (de volgende dag of in geval van spoed nog de zelfde dag).

Soms kan onze ophaalservice nog de zelfde dag worden ingezet. De mogelijkheid en de kosten hiervan zijn afhankelijk van de ophaallocatie, het tijdstip en de drukte bij onze koeriersdienst. Ook zijn de kosten voor het ophalen voor de volgende dag afhankelijk van de ophaallocatie.

U kunt ons telefonisch benaderen voor de mogelijkheden van onze ophaaldienst.

Hoe krijg ik het paspoort met het visum voor Thailand weer in mijn bezit?

Het weer retour ontvangen van het paspoort met daarin het visum Thailand kan op verscheidende manieren. In het aanvraagformulier dat u online invult kunt u aangeven welke optie voor u de voorkeur geniet : het zelf ophalen bij ons op kantoor in Hoofddorp, het zelf ophalen op Schiphol (toeslag: €44.95), verzending per koerier volgende werkdag (toeslag: €39.95), per aangetekende verzending(toeslag: €17.09), verzending per koerier op de dag van toekenning (toeslag op aanvraag)*

*Vraag telefonisch naar de mogelijkheden daar dit niet altijd mogelijk is.

De prijzen zijn per aanvraag en niet per visum. Als er met één aanvraagformulier meerdere visums worden aangevraagd, blijven de verzendkosten gelijk (met een maximum van 4 paspoorten per zending).

Kan een bestaand visum Thailand verlengd worden?

Nee, het is niet mogelijk een visum te verlengen. Houdt u er ook rekening mee dat bij iedere nieuwe visumaanvraag voor Thailand een eventuele oude visum voor Thailand per direct ongeldig wordt verklaard. Dus dien pas een nieuwe visumaanvraag in op het moment dat u geen gebruik meer wilt maken van eventueel eerder verstrekte visa.

Benodigde documenten en gegevens

Welke gegevens en documenten moet ik aanleveren voor de aanvraag?

Welke gegevens en documenten u moet aanleveren hangt af van uw reisdoel (toeristisch of zakelijk), het aantal benodigde inreizen in Thailand en de door u gewenste geldigheidstermijn van het visum. Na dat u de online aanvraag van het visum voor Thailand heeft ingediend ontvangt u van ons een persoonlijke e-mail met instructies voor het aanleveren van de benodigde documenten voor uw situatie.

Ook kunt u op deze pagina, zelf nagaan welke documenten dat zullen zijn.

Waar moet mijn paspoort aan voldoen?

Een noodpaspoort wordt niet geaccepteerd.

Het paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn na iedere inreis. Bij een lang verblijf in Thailand moet het paspoort geldig zijn de gehele periode van het verblijf. Het paspoort dient minstens één lege pagina te bevatten.

Tevens moet het paspoort vrij zijn van hoesjes en/of omslagen, deze graag verwijderen alvorens naar ons op te sturen.

Staat er een O(de letter) of een 0 (het cijfer) in mijn paspoort?

Documentnummers in Nederland bevatten nooit de letter “O”, maar kunnen wel het cijfer “0” bevatten. Ook al lijkt het er dus op dat er een letter O in uw paspoort staat , het zal gaan om het cijfer 0. Ook is het belangrijk te weten dat een documentnummers in Nederland 9 karakter lang zijn.

Belgische documentnummers kunnen wel de letter(s) “O” en/of het cijfer “0”. Belgische documentnummers zijn 8 karakters lang en beginnen altijd met 2 letters gevolgd door 6 cijfers.

Zijn er vereisten aan mijn pasfoto?

De pasfoto dient hardcopy (op papier en niet digitaal),in de afgelopen 3 maanden genomen zijn in het formaat 35x45mm. aangeleverd te worden. De pasfoto dient van hoge kwaliteit en in kleur met een witte achtergrond te zijn. Hoofdbedekking is op de pasfoto alleen toegestaan indien dit uit religieuze overweging is : Het zichtbaar zijn van het gehele gelaat is dan wel een vereiste.

De pasfoto dient los (dus op geen enkele manier aan het aanvraagformulier bevestigd) en vrij te zijn van eventuele lijm/nietjes restanten.

Welke documenten moet ik Extra aanleveren als ik jonger dan 21 jaar ben?

Alle aanvragers voor een visum Thailand die alleen of met één van de ouders reizen moeten een, in het Engels geschreven, toestemmingsbrief ondertekend door de ouder(s)/voogd en een kopie van het paspoort van de ouder(s)/voogd aanleveren.

Ook moeten zij een kopie van een bankafschrift op hun naam aanleveren, met minimaal €100 saldo per dag verblijf in Thailand

Aanvragers die jonger zijn dan 18 jaar dienen tevens een kopie van de geboorteakte aan te leveren.

Welke documenten moet ik Extra aanleveren als ik gepensioneerd ben?

Als u gepensioneerd bent en langer dan 60 dagen in Thailand wilt verblijven raden wij aan om een Non-Immigrant O visum aan te vragen , Traveldocs kan u hierbij assisteren , neem u hiervoor contact met ons op.

Welke documenten moet ik Extra aanleveren als ik Werkloos ben?

Bent u werkeloos en wilt u een visum Thailand aanvragen dan is een bewijs van voldoende financiële middelen noodzakelijk, deze dient aangeleverd te worden in de vorm van een kopie van een recent bankafschrift met daarop een storting van het inkomen (bijvoorbeeld uw uitkering) van ten minste €550. De rekening dient op naam van de reiziger te staan, mocht het een gezamenlijke rekening betreffen dan dient ook een huwelijksakte aangeleverd te worden.

Moeten er al overnachtingen en wtc geboekt zijn alvorens ik het Visum Thailand aanvraag?

Voor de aanvraag voor een visum Thailand dient u een kopie van uw vluchtschema aan te leveren, op dit schema of e-ticket van uw vluchten moet zijn aangetoond dat de reiziger vanuit de EU naar Thailand vertrekt en dat( en wanneer) de terugreis vanuit Thailand plaatsvindt.

Ook dient u het adres van uw eerste verblijf ( bewijs van dit verblijf hoeft niet aangeleverd te worden) in Thailand in te vullen op het aanvraagformulier.

Aan welke eisen moet een uitnodigingsbrief voldoen?

Een uitnodigingsbrief is een vereiste als u zakelijk naar Thailand reist, deze brief moet op bedrijfspapier geschreven zijn(een kopie is toegestaan), de naam van de aanvrager bevatten, de reden van de reis specificeren, het aantal gewenste inreizen aangeven, en de benodigde duur van het visum bevatten.

De ondertekenaar van deze brief dient ook een kopie van zijn/haar identiteitsbewijs aan te leveren, als deze ondertekenaar niet de Thaise nationaliteit bezit, dan is ook een kopie van diegene zijn/haar werkvergunning nodig.

Aan welke eisen moet een bedrijfsregistratie voldoen?

Een bewijs van bedrijfsregistratie is een vereiste als u zakelijk naar Thailand reist, deze documenten zijn;

-een complete en recente registratie van het uitnodigende bedrijf in Thailand (deze moet in de laatste 6 maanden afgegeven zijn, houdt er rekening mee dat de Thaise en westerse jaartelling van elkaar afwijken, het jaar 2020 is in Thailand het jaar 2563).

-Een bewijs van belastingbetaling

-En een financieel jaaroverzicht zoals opgegeven aan de Thaise belasting.

Het wijzigen of annuleren van een aanvraag

Ik heb iets fout ingevuld of aangeleverd, wat te doen?

In dit geval neemt u zo snel mogelijk contact met ons op om aan te geven wat er niet op orde is. Of uw visumaanvraag nog kan worden gecorrigeerd is afhankelijk van de aard van de fout en wat de status van uw aanvraag is.

Kan mijn aanvraag nog geannuleerd worden?

Na het ontvangen van uw paspoort en de overige documenten nemen wij uw aanvraag in behandeling. Vanaf dat moment is het annuleren van de aanvraag niet meer mogelijk. Wilt u uw aanvraag annuleren alvorens u uw paspoort en documenten hebt aangeleverd neem dan contact met ons op telefonisch dan wel per e-mail.

Overige vragen

Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?

Uw gegevens worden door ons alleen gebruikt voor de verwerking van uw visumaanvraag. Daarbij respecteren wij de privacy van elke gebruiker van onze site en zullen wij er zorg voor dragen dat alle persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk zal worden behandeld. Met klem laten wij u weten dat uw gegevens niet worden verkocht dan wel worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

Mocht u verder nog vragen hebben over uw privacy, bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

Waar kan ik hulp vinden als het niet lukt?

Probeert u altijd eerst uw vraag op deze pagina te vinden, in bijna alle gevallen vind u hier het antwoord op uw vraag omtrent uw aanvraag over het visum Thailand.

Mocht u onverhoopt geen of onvoldoende antwoord op uw vraag vinden dan helpen wij u uiteraard graag, klikt u hier om contact met ons op te nemen.

Back To Top