Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM AUSTRALIË AANVRAGEN

Het visum voor Australië

Een visum is benodigd voor Australië. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf € 24,95.

Ontvang uw visum binnen 3 dagen!

De procedure van het aanvragen van uw visum Australië duurt maximaal 3 dagen.

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum Australië aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het visum Australië, per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

Australië

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na aankomst in Australië.

Pasfoto

  • voor het visum Australië hoeft u geen pasfoto aan te leveren.

Aanvullende documenten

Reizigers naar Australië dienen het volgende aan te leveren:

  • WHM visa aanvragers dienen een kopie van een bankstatement aan te leveren op naam, waarin staat dat de reiziger over voldoende financiële middelen beschikt om zichzelf financieel te kunnen onderhouden gedurende het gehele verblijf. Dit afschrift mag niet ouder dan zijn 3 weken en moet een volledige datum vermelden (dd/mm/jjjj)!
  • eVisitor visa aanvragers hoeven verder niets aan te leveren

Geldigheid

  • Het eVisitor (subclass 651) voor Australië is geldig voor meerdere inreizen voor maximum 12 maanden geldigheid en een verblijf van 3 maanden.
  • Het eVisitor (subclass 600) geeft toegang tot Australië voor drie, zes of 12 maanden.

Belangrijke informatie

  • Wij adviseren dat u een print van uw e-Visum samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
  • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-Visum. Zo hoef u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming zou reizen.

Wat is het visum Australië en hoe kan ik deze aanvragen?

Een visum Australië aanvragen kan tegenwoordig voor bijna alle nationaliteiten (o.a. Nederland en België). Meestal kunt u reizen op een elektronisch visum. Dit visum wordt ook wel een Electronic Travel Authorization (eTA) of eVisitor visum voor Australië genoemd. Doordat het aanvragen van het visum Australië digitaal verloopt hoeft u hierdoor niks meer aan fysieke papierwerk bij ons aan te leveren.

Zodra u het visum Australië heeft aangevraagd en deze is goedgekeurd door de Australische overheid, wordt het e-Visitor visum Australië digitaal naar u toegestuurd. Dit online visum Australië heeft vaak een lange geldigheid (3 tot 12 maanden). Hierdoor is het mogelijk om het visum Australië makkelijk te bewaren en kunt u uw eTA in de meeste gevallen tot bijna 1 jaar voor uw daadwerkelijke vertrekdatum aanvragen.

Welke varianten van het visum Australië kan ik aanvragen?

Australië heeft ruim 120 verschillende visum soorten te bieden, daarom is het in bijna alle gevallen wel mogelijk een passend visumtype voor uw reis te regelen.

Het meest voorkomend visum voor Australië is het eVisitor visum, welke is bedoeld voor toeristische en zakelijke reizigers. Daarnaast is er ook het Working Holiday visum. Dit visum is bedoelt voor Nederlandse en Belgische paspoorthouders die van plan zijn om een periode in Australië te werken, vrijwilligerswerk te doen of om stage te lopen, al dan niet in loondienst. U kunt voor alle visumtypen bij ons terecht, ook als de door u gewenste visum Australië aanvraag niet op de website staat vermeldt. Neem in dat geval contact met ons op.

De kosten van uw visum Australië aanvraag kan verschillen, omdat dit afhankelijk is van de door u gekozen visumtype. Dit geldt ook voor de verwerkingstijd.

Geldigheid

Beide visums voor Australië zijn 1 jaar geldig en bieden meerdere inreizen aan. Met het Working Holiday visum kunt u tot 3 maanden (in uitzonderlijke gevallen tot 6 of 12 maanden – vraag ons naar de voorwaarden) in loondienst zijn bij één werkgever in Australië. Na die 3 maanden dient u een andere werkgever te zoeken. Ook kunt u er ook voor kiezen om op vakantie te gaan met dit visum, zonder gebruik te maken van de mogelijkheid tot arbeid/vrijwilligerswerk. Let er wel dat u zonder werkgever en de aantal benodigde gewerkte maanden niet in aanmerking komt voor het tweede of derde Working Holiday visum voor Australië.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en kosten van uw visum Australië

De kosten en de verwerkingsduur voor het visum Australië hangen af van het visumtype dat u aanvraagt.

e-Visitor visum Australië aanvragen | Toeristisch en zakelijk reizen

  • De meest aangevraagde variant, het eVisitor visum, dat zowel voor toeristische als zakelijke reizen kan worden gebruikt wordt gemiddeld na 3 dagen toegekend en kost slechts € 24,95.

Dit visum is 12 maanden geldig vanaf het moment van afgifte. Binnen die 12 maanden dient u Australië in te reizen, vanaf dan krijgt 12 maanden de tijd om Australië meerdere malen in en uit te reizen, zolang het verblijf per inreis, niet langer dan 3 maanden aaneengesloten bedraagt.

Working Holiday visum Australië aanvragen | Werk en vakantievisum Australië

  • Het Working Holiday visum wordt gemiddeld tussen de 15 en 35 dagen toegekend, vraag deze dus tijdig aan. Voor dit werk vakantie visum Australië bedragen de kosten € 341,95.

Het werk visum voor Australië is 12 maanden geldig vanaf het moment van afgifte. Binnen die 12 maanden dient u Australië in te reizen, vanaf dan krijgt u 12 maanden de tijd om Australië meerdere malen in en uit te reizen voor uw werk en/of vakantie.

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en btw. Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij een toeslag berekend zal worden, kijkt u hiervoor op ons tarieven pagina. Neem contact met ons op wanneer u gebruik wenst te maken van het werk- of vrijwilligers visum voor Australië of hulp nodig heeft bij het aanvragen van het online visum Australië, zodat wij u alle nodige informatie hieromtrent kunnen toesturen.

Aanvullende informatie over uw visum Australië aanvraag

Kunt u geen online visum Australië vinden welke geschikt is voor uw reis? Neem dan contact met ons op! Onze medewerkers helpen u graag bij het aanvragen van het juiste visum Australië. Doordat de Australische overheid ruim 120 visum typen kent, is het bijna altijd mogelijk om een visum te vinden welke passend is voor uw reissituatie.

Mijn online visum Australië aanvraag is geweigerd. Wat nu?

Is uw visumaanvraag voor Australië om welke reden dan ook geweigerd? Dan kan het zijn dat u het verkeerde visumtype heeft gekozen of dat de Australische overheid om welke reden dan ook van mening is dat u niet in aanmerking komt voor het eVisitor visum. Het betekent echter niet per definitie dat u Australië niet meer in mag reizen. Doordat Australië zo veel verschillende elektronische (lees: online) visums kent zit er bijna altijd wel het juiste type voor uw reisdoel bij. Het eVisitor visum is bedoelt voor toeristische en zakelijke reizen. Reist u met een ander doel naar Australië? Neem dan vooraf contact met ons op.

Regulier visum Australië aanvragen en alternatieven

Bij het aanvragen van uw visum Australië gaat de Australische overheid er vanuit dat u een persoon van ‘goed gedrag’ bent. Lichte straffen waar u met een boete of een korte gevangenisstraf vanaf bent gekomen zullen naar alle waarschijnlijkheid geen verschil maken voor uw visumaanvraag, tenzij de totale opgelegde gevangenisstraf (ongeacht hoe vaak u veroordeelt bent) bij elkaar langer is dan 12 maanden of als u nog steeds wordt gezien als een ‘mogelijke dreiging’ tijdens uw bezoek aan Australië. Zware aantijgingen en straffen zoals veroordeling tot een gevangenisstraf van 12 maanden of langer (ongeacht of u deze volledige tijd heeft uitgezeten), deelnemen aan criminele of terroristische organisaties etc. kunnen uw visumaanvraag wel beïnvloeden en kunnen mogelijk leiden tot afwijzing/weigering van uw visumaanvraag voor Australië. De Australische overheid zal, indien zij dit nodig acht, uw crimineel verleden natrekken alvorens een beslissing te verstrekken over uw aanvraag, ook verouderde zaken kunnen hier mogelijk in meegenomen worden bij de beoordeling van uw visumaanvraag.

Hoe nu verder?

Wilt u een visum Australië aanvragen, maar is deze geweigerd wegens een crimineel verleden? Dan betekent het niet per definitie dat u Australië nooit meer in zult mogen reizen. Indien u niet in aanmerking komt voor één van de vele elektronische visum soorten voor Australië, kunt u een reguliere visumaanvraag voor Australië starten. Dit zult u zelf in persoon moeten doen bij de Australische ambassade, waarbij u biometrische data zult moeten afstaan, zoals vingerafdrukken en een gelaatsscan. Ook zult u een certificaat van de politie nodig hebben, waarin staat dat zij u niet (meer) als een dreiging zien, u uw straf heeft uitgezeten/voldaan en weer van ‘goed gedrag’ bent verklaard. Daarnaast is het aangeraden om alle mogelijke bewijsstukken te overleggen, waarin u aangeeft wat er is gebeurd, wat u heeft gedaan sinds de veroordeling en hoe u de Australische overheid nu wel kunt verzekeren niet meer een gevaar te vormen voor de maatschappij. Wanneer uw reguliere visumaanvraag voor Australië alsnog afgewezen wordt, kunt u hiertegen in beroep gaan. Wel moet u dit binnen 28 dagen na de beslissing doen bij de Administrative Appeals Tribunal van Australië.

 

Als u twijfelt of u Australië in mag reizen met een eTA/e-Visitor (online) visum adviseren wij u om vooraf contact op te nemen met ons of met de ambassade van Australië.

 

Waarom uw visum Australië aanvragen bij Visa4Travel?

Bij Visa4Travel staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en betrouwbare service.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij de overheid van Australië. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw online visum Australië aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Visa4Travel maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail danwel telefoon. Tevens kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Visa4Travel is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale)bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Online visum Australië nu aanvragen

Wilt u het visum Australië aanvragen? Ga dan direct door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het online visum Australië en de procedure? Lees dan onze FAQ Australië pagina, of neem contact met ons op via het online contactformulier.

 

Gaat u voor uw werk of vakantie een visum Australië aanvragen, maar bent u ook van plan om andere landen te bezoeken? Regelen uw visumaanvraag dan ook voor deze landen op tijd.

 

Back To Top