Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004

VISUM INDIA AANVRAGEN

Het visum voor India

Een visum is benodigd voor India. U kunt een toeristenvisum aanvragen vanaf €59,95.

Ontvang uw visum binnen 3 dag(en)!

De procedure van het aanvragen van uw visum India duurt minimaal 3 werkdag(en).

Bespaar tot 35%!

Bij het online bestellen van visa hanteren wij de scherpste prijzen.

Trustpilot
Bank betalingen

Hoe werkt het?

1. Aanvragen

Eenvouding een visum, ESTA of eTA aanvragen door de benodigde gegevens online in te vullen.

2. Online afrekenen

U kunt op een veilige manier online afrekenen met iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

3. Officieel document

U ontvangt het officiële visum, ESTA of eTA per e-mail (vaak binnen 15 minuten). Zo kunt u met een gerust hart op reis.

Visumbenodigdheden

India

Paspoort

Uw originele paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden na de vervaldatum van uw visum.

Ook is het belangrijk dat uw paspoort nog minimaal 2 lege visumpagina’s bevat die tegenover elkaar liggen.

Pasfoto

Er zijn een aantal visum India pasfoto eisen waar u rekening mee moet houden, alvorens u een visum India kunt aanvragen:

 • E-visumaanvragers moeten één digitale foto aanleveren, in .JPG/.JPEG of .PDF formaat.
 • Reguliere visumaanvragers moeten twee fysieke pasfoto’s van 50x50cm overleggen.

De pasfoto’s moeten zowel digitaal als fysiek voldoen aan de onderstaande eisen:

 • De foto is minder dan 3 maanden oud
 • Het betreft een officiële kleurenpasfoto (vraag deze, naast hardcopy, ook digitaal op bij uw fotograaf en geef vooraf aan dat het voor een visum India aanvraag is!)
 • De achtergrond is wit of lichtgrijs van kleur
 • De afmetingen zijn 50x50mm
 • Er zijn geen beschadigingen aan de pasfoto
 • De pasfoto is niet vastgeniet aan het visumaanvraagformulier
 • De persoon op de foto kijkt recht in de camera
 • Er wordt geen bril gedragen op de foto of een bril met een zeer licht montuur

Aanvullende Documenten

E-visum aanvragers dienen de volgende documenten bij ons aan te leveren:

 • Een duidelijke scan van de informatiepagina van het paspoort waarmee gereisd zal worden. De foto of scan dient in een hoge kwaliteit aangeleverd te worden in .JPG/.JPEG of .PDF formaat. De scan dient een grootte te hebben tussen 30 en 300 KB.
 • Een digitale pasfoto in hoge kwaliteit. De foto dient recentelijk genomen te zijn en moet in .JPG/.JPEG of .PDF formaat aangeleverd te worden. De foto dient minimaal 350 pixels te bevatten.
 • Zakelijke reizigers dienen een scan aan te leveren van het visitekaartje (business card) van het bedrijf waarvoor zij werkzaam zijn. Zonder een visite kaartje is het daarom niet mogelijk om een zakelijk e-visum aan te vragen.

Reguliere visumaanvragers dienen aanvullende documenten fysiek bij ons aan te leveren. Welke documenten dit precies zijn verschilt per visumtype.

Zodra uw aanvraag in ons systeem is verwerkt, ontvangt u een e-mail met daarin precies vermeld welke documenten u dient aan te leveren om het door u gekozen visumtype te kunnen aanvragen.

Geldigheid

De visum India geldigheid varieert per visumtype.

 • Het reguliere visum India heeft een geldigheid tussen 1-5 jaar
 • Het e-visum India is geldig tussen de 30 dagen en 1 jaar

Wanneer u een zakelijk e-visum India wilt aanvragen (1 jaar meerdere inreizen) moet u met onderstaand rekening houden:

 • Aaneengesloten verblijf tijdens elk bezoek mag niet langer bedragen dan 180 dagen
 • Als het de wens van de reiziger is om langer dan 180 dagen aaneengesloten in India te verblijven, dan moet de reiziger zich binnen twee weken na het verstrijken van 180 dagen bij de FRRO / FRO in India laten registreren.

Wanneer u een toeristisch e-visum India wilt aanvragen (30 dagen dubbele inreis of 1 jaar meerdere inreizen) moet u op onderstaande letten:

 • Aaneengesloten verblijf per inreis mag niet langer zijn dan 90 dagen voor alle in aanmerking komende nationaliteiten behalve paspoorthouders van de volgende landen: de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Japan.
 • Voor paspoorthouders van de VS, het VK, Canada en Japan mag het aaneengesloten verblijf per inreis niet langer zijn dan 180 dagen.

Belangrijke informatie

 • Wij adviseren dat u een print van uw e-Visum samenvoegt met uw paspoort alvorens af te reizen naar uw bestemming.
 • Bewaar de aanvraag (of de email) van uw e-Visum. Zo hoef u deze niet opnieuw in te vullen als u nogmaals naar dezelfde bestemming zou reizen.

Biometrische Data

Aanvragers van het regulier visum India met de geldigheid van 5 jaar dienen biometrische data af te staan bij de ambassade van India in Den Haag.

Aanvragers van het regulier visum India met de geldigheid van 1 jaar hoeven per januari 2020 geen biometrische data meer af te staan, tenzij de Indiase overheid hier specifiek om vraagt.

Traveldocs zal – uiteraard te allen tijde in overleg met u – een afspraak voor u maken bij het consulaat hiervoor. Let er wel op dat wij dit pas mogen doen nadat wij alle documenten van u hebben mogen ontvangen en deze tevens als compleet en conform voorwaarden zijn aangenomen door het consulaat. In de praktijk kunt u vaak al binnen 2 werkdagen na het aanleveren van uw visumaanvraag bij de ambassade van India op afspraak komen voor de biometrics.

Tijdens deze afspraak zal er altijd een visumspecialist van Visa4Travel aanwezig zijn om u door het proces heen te begeleiden. Wilt u meer weten hierover? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Visum India aanvragen

Wilt u naar India reizen voor een vakantie- of zakenreis, dan moet u voor vertrek een visum India aanvragen. Hiermee heeft u toegang om het land te betreden. Dit visum India wordt uitgegeven door de Indiase overheid en wordt zowel digitaal als regulier verstrekt. In alle gevallen kunt u er dus vanuit gaan dat u voor vertrek een visum nodig heeft voor India.

Weet u niet zeker of u met uw nationaliteit – indien deze anders is dan Nederlands of Belgisch – een visum nodig heeft voor India of weet u niet zeker of u een e-visum India kunt aanvragen? Neem dan vooraf contact met ons op. Onze medewerkers adviseren u hier graag over.

Welk type visum India kan ik aanvragen?

India kent diverse soorten visums die u kunt aanvragen. Zo is er een digitaal e-visum India beschikbaar, welke u geheel online kunt aanvragen. Echter gelden er wel de volgende voorwaarden:

 • Een e-visum (het elektronisch visum India) mag u slechts 2 keer per jaar aanvragen
 • Uw aankomst in India mag niet over land zijn
 • Daarnaast is het visum India slechts geldig bij aankomst op de volgende luchthavens: Ahmedabad, Amritsar, Bagdogra, Bengaluru, Calicut, Chennai, Chandigarh, Cochin, Coimbatore, Delhi, Gaya, Goa, Guwahati, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Madurai, Mengalore, Mumbai, Nagpur, Pune, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi en Vishakhapatnam.
 • Tenslotte is het e-visum India voor toeristen met een enkele inreis 30 dagen na moment van afgifte. Binnen deze periode moet je het land inreizen. Eenmaal binnen krijg je wederom 30 dagen om het land te verblijven, waarbij je de grens één keer tussentijds mag verlaten en opnieuw betreden zonder de visumgeldigheid te verliezen.

E-visum India voor toeristen

Reis je als toerist naar India? Dan heb je 2 opties, namelijk:

 1. Je vraagt een e-visum India aan met een enkele inreis; OF
 2. Je vraagt een e-visum India aan met meerdere inreizen

E-visum met single entry (enkele inreis)

Het e-visum met een enkele inreis is op moment van afgifte 30 dagen geldig. Binnen deze 30 dagen moet je het land binnenkomen. Eenmaal binnen krijg je weer 30 dagen om in het land te verblijven, met een dubbele inreis. Dat wil zeggen dat je tussentijds het land één keer mag verlaten opnieuw mag betreden, zonder dat het visum komt te vervallen. De volledige verblijfsperiode (inclusief eventuele 2e inreis) dient te vallen binnen de periode van 30 dagen na eerste inreis.

Het e-visum met een single entry kan tevens niet eerder dan 30 dagen voor vertrek worden aangevraagd. Houd hier rekening mee wanneer je de aanvraag in gang zet. Plaats je deze te vroeg op onze website? Dan verwerken wij deze op de eerst mogelijke datum, 30 dagen voor aankomst. Wil je een beetje speling behouden voor eventuele verzetting van de vlucht of uitval? Geef dit dan tijd aan ons door of vraag het visum na 30 dagen voor vertrek aan, maar niet later dan 2 weken voor aankomst. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om een visum met meerdere inreizen aan te vragen, als je het toch ruim vooraf (dwz eerder dan 30 dagen voor vertrek) het visum in huis wilt hebben.

E-visum met meerdere inreizen

Vraag je een e-visum aan met meerdere inreizen? Dan krijg je een visum met één jaar geldigheid, waarbij je meerdere keren het land in- en uit mag reizen op hetzelfde visum. Per verblijf krijg je 90 dagen ipv 30.

Het voordeel is dat je het visum meerdere keren kunt gebruiken. Vooral voor zakenreizigers die vaker heen en weer moeten is dit vaak de goedkopere oplossing dan steeds opnieuw een visum moeten aanvragen. Ook als je denkt langer dan 30 dagen in het land te zullen blijven is het jaarvisum de oplossing.

Het jaarvisum kan tot 1 jaar voor vertrek worden aangevraagd, mits de paspoortgegevens gelijk aan de gegevens van de visumaanvraag zijn tegen de tijd dat je op reis gaat.

 

Twijfel je over het type visum dat je het beste voor jou reis kunt bestellen, of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Wij geven u graag passend advies.

 

Regulier visum India aanvragen

Gaat u een regulier visum India aanvragen? Dan komt dit visum in uw paspoort te staan. Dit visum bestaat voor zowel toeristen als zakenreizigers en is 5 jaar geldig. Binnen deze periode mag u meerdere malen India inreizen.

 • Het is mogelijk om een 1 jaar visum India aan te vragen, hiervoor moet u wel de reden vermelden waarom het visum India slechts 1 jaar geldig moet zijn, in plaats van 5 jaar. Standaard geldigheid is in bijna alle gevallen 5 jaar, tenzij anders aangegeven in de aangeleverde documenten, zoals garantiebrief of uitnodigingsbrief.
 • Reizigers tussen de 12 en de 70 jaar oud zijn verplicht om biometrische gegevens af te geven bij de ambassade in Den Haag. U dient hiervoor dus ook op afspraak te komen. Wij zullen u hier uiteraard begeleiding in bieden en de afspraak, in overeenstemming met u, voor u inplannen.

Wilt u dat wij aanwezig zijn bij de afspraak? Geef dan aan dat u gebruik wenst te maken van onze VIP-service. Tegen een tarief van 100 EUR excl. BTW per afspraak zal er begeleiding van ons aanwezig zijn bij uw biometrics afspraak en zal één van onze visumexperts u begeleiden gedurende uw afspraak. Het is uiteraard prettig wanneer er iemand samen met u naar de afspraak gaat, die weet hoe de procedure werkt en waar u zoal rekening mee dient te houden. Kiest u voor deze VIP service? Dan handelen wij alles voor u af. U hoeft alleen op de afspraak te verschijnen, de rest doen wij voor u!

Elektronisch visum India

Om te beginnen dient u het formulier op onze website in te vullen om een e-visum India te kunnen aanvragen. Hierin geeft u alle gegevens op en dient u deze in ons systeem te plaatsen, samen met een duidelijke scan van uw paspoort en pasfoto. Indien u zakelijk reist moet er ook een kopie van uw visite kaartje bij. Nadat de elektronische visum India aanvraag is ingediend, krijgen wij binnen 72 uur bericht. Is uw aanvraag visum India goedgekeurd? Dan kunt u met de Electronic Travel Authorization (ETA) naar India afreizen. Is uw aanvraag geweigerd? Dan kunt u proberen om een regulier visum aan te vragen. Visa4Travel helpt u waar mogelijk met het aanleveren van de nodige documenten en controleert of deze voldoen aan de voorwaarden en eisen. Ook helpen wij u bij het invullen van de nodige gegevens voor uw visum India.  De beoordeling van uw aanvraag is echter uitsluitend aan de Indische overheid.

Reizen met een regulier visum India

Wilt u een regulier visum India aanvragen? Dan dient u het online formulier in te vullen en de nodige documenten, samen met uw paspoort en pasfoto (50x50mm), per aangetekende post of per koerier naar ons toe te sturen. U krijgt van ons per mail een overzicht en uitleg toegestuurd, waarin u kunt vinden welke documenten u benodigd heeft om het regulier visum India te kunnen aanvragen. Ook kunt u deze terug vinden op onze website. Zodra alles in goede orde door ons is ontvangen geldt het volgende:

 • Wij maken aan de hand van het door u ingevulde formulier een consulair formulier voor u op. Zodra u deze van ons heeft ontvangen, dient u deze te ondertekenen en nogmaals naar ons toe te sturen, samen met de aanvullende documenten;
 • Zodra het consulair formulier en documenten ondertekend door ons zijn ontvangen, dienen wij uw aanvraag visum India in bij de Visa Application Center in Den Haag;
 • Vanaf de eerstvolgende werkdag na het indienen is het voor u mogelijk om op afspraak langs de ambassade te gaan. Zodra de mogelijkheid er is, plannen wij de tijd en datum voor u in;
 • Tijdens deze afspraak geeft u uw vingerafdrukken en een irisscan af. Tevens kan het zo zijn dat u een aantal vragen moet beantwoorden omtrent uw reis;
 • Vanaf de eerstvolgende werkdag na uw afspraak gaat de verwerkingsduur van 5 werkdagen lopen. Na 5 werkdagen ontvangen wij uiteindelijk uw paspoort retour met daarin het visum voor India.

VIP service visum India

Wilt u dat er begeleiding van één van onze visumexperts aanwezig is gedurende uw biometrics afspraak? Kies dan voor onze VIP-service! Dit kunt u per mail doorgeven of bij het aanleveren van uw documenten. Voor 100 EUR excl. BTW zal er begeleiding van ons aanwezig zijn tijdens uw afspraak.

Zo zullen wij u ontvangen op het opgegeven moment van de afspraak en helpen wij u op weg. Zo hoeft u zelf niet te zoeken of onnodig zorgen te maken. Onze visumexperts nemen alles voor u uit handen. Het enige wat u hoeft te doen is het afgeven van de vingerafdrukken en/of gelaatsscan. Daarna kunt u weer gaan en handelen wij de rest voor u af bij de ambassade.

Overige Voordelen VIP Service Visum India En Hulp Bij Invullen Van Het Visum India

Naast het bieden van begeleiding bij uw biometrics afspraak heeft u met de VIP service ook hulp van ons bij het invullen van uw visum India formulier.

Verwerkingsduur, visumgeldigheid en visum India kosten

De kosten voor het visum India en de verwerkingsduur hangen af van het visumtype dat u kiest.

 • De kosten voor het e-visum voor India bedragen voor het toeristisch visum 30 dagen geldig € 59,95
 • Voor het toeristisch e-visum met 1 jaar geldigheid en multiple-entry betaald u € 72,95
 • De kosten voor het zakelijk e-visum India met 1 jaar geldig multiple-entries zijn  € 106,95

Dit is inclusief verwerkingskosten, consulaire kosten, transactiekosten en BTW.

Wilt u gegevens en/of documenten laten ophalen of thuisbezorgen, dan betaalt u hiervoor aanvullende verzendkosten. Ook kunt u gebruik maken van een spoedprocedure waarbij ook een toeslag berekend zal worden. De hoogte van deze toeslagen is afhankelijk van de gewenste levertijd en visumtype.

Informatie over de toeslagen en tarieven kunt u vinden op de pagina Tarieven.

Waarom uw visum India aanvragen bij Visa4Travel?

Bij Visa4Travel staan wij garant voor professionele, correcte, vlotte en tevens zeer betrouwbare service. Zo ook voor al uw visum India aanvragen.

Onze ervaren deskundigen controleren de aanvraag alvorens deze wordt ingediend bij het consulaat van India. Slechts op deze manier bent u 100% zeker dat uw aanvraag correct en veilig wordt aangevraagd.

Visa4Travel maakt de procedure makkelijker voor u, dus geen ingewikkelde website procedures meer.

U wordt tevens op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag via e-mail dan wel telefoon. Daarnaast kunt u te allen tijde uw aanvraag volgen via de Tracking functie op onze website.

Visa4Travel is een Nederlands bedrijf met jarenlange ervaring en de juiste connecties om uw documenten correct te behandelen. Wij werken samen met diverse touroperators, topclubs, grote (internationale) bedrijven en NGO’s. Uw documenten zijn te allen tijde in veilige handen bij ons.

Bent U Van Plan Om Naast India Ook Andere Landen Te Bezoeken?

Neem een kijkje op onderstaande visum landen, zodat u goed voorbereid en voorzien van juiste documenten op reis kunt gaan.

Visum India nu aanvragen

Wilt u direct het visum India aanvragen? Ga dan nu door naar het online aanvraagformulier. Wilt u eerst meer weten over het visum en de procedure? Lees dan onze FAQ India pagina, of neem dan contact met ons op via het online contactformulier.

Back To Top