Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004
Vlag Egypte

Veel gestelde vragen
Egypte visum

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Algemene informatie

Wat is een visum voor Egypte nou precies?

  Als u naar Egypte wilt voor een vakantie- of zakenreis, dient u een regulier of E-visum aan te vragen voor u het land zult betreden. Het visum betreft een sticker, welke wordt uitgegeven door de overheid van Egypte en wordt aangebracht in het paspoort. Voor Toeristische doeleinden kunt u het e-visum voor Egypte aanvragen. Met dit visum heeft u toestemming om het grondgebied van Egypte te betreden. Dit visum wordt meestal uitgegeven door de ambassade van Egypte in Den Haag.
  Tijdens de paspoortcontrole in Egypte zal het visum gecontroleerd worden. Indien u met het vliegtuig aankomt, zal de eerst check van het visum waarschijnlijk al op de luchthaven plaatsvinden.
  Onze medewerkers gaan professioneel te werk om er zeker van te zijn dat uw visumaanvraag voor Egypte foutloos wordt aangeboden bij de ambassade en/of overheid van Egypte, zodat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Welke soorten visa zijn er te verkrijgen voor Egypte?

  Voor Egypte zijn diverse visa te verkrijgen. Het type visum hangt af van uw reisdoel. De meest voorkomende zijn een E-visum voor toeristische redenen of een regulier visum voor zakendoeleinden.
  Het doel van uw reis bepaald welk type visum u dient aan te vragen. Als u niet zeker weet welk visum het meest van toepassing is op uw situatie, schroomt u zich dan niet om contact met ons op te nemen! Onze medewerkers kunnen u adviseren hierover.

Waar kan ik een visum voor Egypte verkrijgen?

  In Nederland wordt het visum voor Egypte meestal verkregen bij de Ambassade van Egypte in Den Haag.
  Hieronder vindt u het adres van deze instantie.

 • Ambassade van Egypte bevindt zich aan de Badhuisweg 92, 2587 CL te Den Haag.

Via onze website kunt u het online (e)visum voor Egypte verkrijgen. Uw visumaanvraag kan in gang gezet worden door onze online aanvraagformulier in te vullen. Heeft u een regulier visum nodig voor Egypte? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden en de tarieven.

Mijn visum is aangevraagd maar ik heb geen e-mail ontvangen, wat nu?

Heeft u na het voldoen van de betaling van uw visum , niet binnen een uur een e-mail van ons ontvangen , check dan eerst de map ongewenste post (spambox). Ook daar geen e-mail ontvangen? Neemt u dan contact met ons op, telefonisch dan wel per e-mail, via de contactpagina.

Wat moet ik doen om een visum voor Egypte te verkrijgen?

  Om een visum te verkrijgen dient u een dossier aan te leveren met de juiste documenten, dit samen met uw paspoort en een officiële pasfoto. Vaak kan dit nog wel eens fout gaan, omdat de Egyptische overheid wenst dat het dossier tot in de puntjes in orde is. Als dit niet het geval is, dan kan het visum geweigerd worden. Daarom is het van belang dat u uw aanvraag de eerste keer correct indient. Op onze website kunt u per visum inzien wat de benodigdheden zijn en aan welke voorwaarden deze dienen te voldoen. Tevens wordt er ook uitgelegd waar u extra op dient te letten. U kunt tevens ook de documenten downloaden in .pdf formaat.
  Houd er wel rekening mee dat de ambassade ten alle tijden vrij is om extra documenten van u te vragen voor uw aanvraag, zonder daar enige uitleg over te verschaffen.

 

Wat kost een visum voor Egypte en hoe lang duurt de procedure?

Het verkrijgen van een e-visum kan vaak al binnen 72 uur na het plaatsen van de order op onze website.  Hier vindt u ook de tarieven en alle verdere informatie omtrent het e-visum Egypte.

De kosten voor het reguliere visum variëren per visum en verwerkingsduur. Normaliter duurt een normale aanvraag 6-10 werkdagen. Een spoed procedure kan tevens in 5 werkdagen al gereed zijn.

De ambassade behoudt echter wel ten alle tijden het recht om langer de tijd te nemen om uw aanvraag te beoordelen, dan de opgegeven gemiddelde verwerkingsduur hiervoor.

Hebben kinderen een eigen visum nodig voor Egypte?

Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Ben ik verplicht om een visum voor te leggen bij aankomst?

  Ja, voor sommige nationaliteiten zal een Visa on Arrival ook voldoen. Voor Nederlandse paspoort houders is dit echter niet het geval en dienen zij een regulier visum of e-visum vooraf te regelen.

Over het aanvragen van het visum voor Egypte

Hoe vraag ik mijn visum voor Egypte aan?

Een e- visum voor Egypte kunt u eenvoudig aanvragen via ons online aanvraagformulier op deze website. Na het invullen wordt u doorverwezen naar onze betaalpagina vanwaar uit snel en eenvoudig kan worden betaald met IDeal, Paypal, Bancontact of Creditcard.

Hoe ver voor de reis kan/mag ik het visum Egypte aanvragen ?

De Egyptische immigratiedienst raadt aan om het visum enkele weken voor vertrek aan te vragen. Normaliter duurt een aanvraag niet langer dan enkele uren, maar in de zeldzame gevallen dat een aanvraag wordt afgekeurd resteert er nog genoeg tijd om een afspraak te maken bij het consulaat om eventueel een ander soort visum te verkrijgen.

Indien u liever een regulier visum voor Egypte wenst te verkrijgen (zakelijk/privé/stage/werk etc.) kunt u contact met ons opnemen. Wij hanteren hier andere tarieven en verwerkingstijden voor dan voor het elektronisch visum.

Is het mogelijk om een groeps visumaanvraag voor Egypte aan te vragen ?

Ja, het is mogelijk om op één aanvraagformulier meerdere reizigers toe te voegen die samen naar Egypte reizen. Doordat veel gegevens slechts eenmaal ingevuld hoeven te worden kan dit veel invulwerk besparen.

Hoe betaal ik mijn visum voor Egypte?

Een eVisitor visum voor Egypte kunt u eenvoudig aanvragen via ons online aanvraagformulier op deze website. Na het invullen wordt u doorverwezen naar onze betaalpagina vanwaar uit snel en eenvoudig kan worden betaald met IDeal, Paypal, Bancontact of Creditcard.

 

Hoe ontvang ik mijn visum voor Egypte?

Het eVisitor aanvraagformulier online invullen duurt ongeveer vijf minuten. Nadat de bijbehorende betaling verwerkt is zal de aanvraag door ons in behandeling worden genomen en ontvangt u een e-mail met de bevestiging van uw aanvraag. Direct nadat uw aanvraag is goedgekeurd ontvangt u wederom een e-mail van ons met daarin het digitale visum, deze kunt u downloaden. Wij raden u aan, hoewel er zelden naar gevraagd wordt, deze uit te printen en bij u te nemen als u op reis gaat naar Australië.

Moet ik ook een visum Egypte aanvragen als ik per cruiseschip aankom?

Ja, de manier van binnenkomst in Egypte heeft geen invloed op de vereisten van het visum.

Benodigde documenten en gegevens

Welke informatie is nodig voor een visum Egypte aanvraag?

Het eVisitor visum voor Egypte aan vragen is eenvoudig, u hoeft alleen het online aanvraagformulier in te vullen, belangrijk hierbij is om alvast uw paspoort(dat nog minimaal 6 maanden na aankomst geldig moet zijn) bij de hand te hebben.

Waar moet mijn paspoort aan voldoen voor het visum Egypte?

Het paspoort van aanvraag moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Egypte. Als u na de aanvraag een nieuw paspoort aanvraagt dient u ook een nieuw visum aan te vragen daar deze gekoppeld zijn, een visum gekoppeld aan een verlopen paspoort is dus niet geldig.

Staat er een O (letter) of een 0 (cijfer) in mijn paspoort ?

Documentnummers in Nederland bevatten nooit de letter “O”, maar kunnen wel het cijfer “0” bevatten. Ook al lijkt het er dus op dat er een letter O in uw paspoort staat , het zal gaan om het cijfer 0. Ook is het belangrijk te weten dat een documentnummers in Nederland negen karakters lang zijn.

Belgische documentnummers kunnen wel de letter(s) “O” en/of het cijfer “0”. Belgische documentnummers zijn acht karakters lang en beginnen altijd met twee letters gevolgd door zes cijfers.

Moeten er al overnachtingen en wtc gereserveerd zijn alvorens ik het Visum aanvraag ?

Om het elektronische visum voor Egypte aan te kunnen vragen dient u zowel een hotelbevestiging op naam van de reizigers als een retourticket op naam aan te leveren in .PDF formaat. Dit bestand dient u te uploaden na het invullen van onze online aanvraagformulier.

Vragen over annuleren, wijzigen en eventuele afwijzing voor het visum Egypte

Wat als ik een fout heb gemaakt bij het online invullen van het document.

Helaas is het, bij reeds ingediende aanvragen, niet mogelijk wijzigingen door te voeren. De enige mogelijkheid om een fout te corrigeren is door een nieuwe aanvraag in te dienen. In dit geval zal ook de betaling opnieuw moeten worden voldaan.

Krijg ik geld terug als ik geen gebruik maak van mijn visum Egypte?

Wordt uw aanvraag goedgekeurd dan krijgt u in geen geval uw geld terug. Ook niet indien u geen gebruik maakt van uw eVisitor visum voor Egypte. Reguliere visa worden tevens ook niet vergoed indien u hier geen gebruik meer van zult maken. Mocht u onverhoopt een nieuw paspoort hebben en een geldig Egypte visum hierin hebben zitten, dient u deze opnieuw aan te vragen en ook opnieuw de kosten hiervoor te voldoen om een nieuw visum te koppelen aan uw nieuwe paspoort. Het oude visum wordt automatisch ongeldig verklaard bij een nieuw regulier visum aanvraag voor Egypte.

Kan ik mijn visum Egypte nog annuleren ?

Annulering is alleen mogelijk voordat de betaling is afgerond. Zodra wij de betaling van uw eVisitor visum aanvraag hebben ontvangen nemen wij deze direct in behandeling en is restitutie van uw betaling  vanaf dat moment niet meer mogelijk.

Indien u bij de aanvraag een fout heeft gemaakt, kunt u een nieuwe aanvraag indienen. Kosten voor deze nieuwe aanvraag komen geheel voor uw eigen rekening.

Overige vragen met betrekking tot het visum voor Egypte

Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens ?

Uw gegevens worden door ons alleen gebruikt voor de verwerking van uw eVisitor visumaanvraag. Daarbij respecteren wij de privacy van elke gebruiker van onze site en zullen wij er zorg voor dragen dat alle persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk zal worden behandeld. Met klem laten wij u weten dat uw gegevens niet worden verkocht dan wel worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

Mocht u verder nog vragen hebben over uw privacy, bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

Waar kan ik hulp vinden als het niet lukt?

Probeert u altijd eerst uw vraag op deze pagina te vinden, in bijna alle gevallen vind u hier het antwoord op uw vraag omtrent uw Visum Australie aanvraag.

Mocht u onverhoopt geen of onvoldoende antwoord op uw vraag vinden dan helpen wij u uiteraard graag, klikt u hier om contact met ons op te nemen.

Back To Top