Ga naar hoofdinhoud
(0)85-0218180
(0)23–2210004
canada vlag

Veel gestelde vragen
Canada visum

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Algemene vragen

Heb ik een visum of een eTA nodig voor Canada?

Reizigers met de Nederlandse en Belgisch nationaliteit hebben, bij een verblijf korter dan 6 maanden toeristisch dan wel zakelijk, geen visum nodig voor Canada. Reizigers zonder visum hebben echter wel een geldig eTA nodig. Een eTA is eenvoudiger en goedkoper om aan te vragen dan een visum.

U dient een visum voor Canada aan te vragen indien u:

  • U niet voldoet aan de vereisten voor het eTA Canada( zie de vraag “waar moet ik aan voldoen om een eTa aan te vragen”
  • U in dienst wilt treden bij een Canadese organisatie
  • U langer dan 6 maanden aaneengesloten in Canada wilt verblijven
  • U met een ander doel dan toerisme, zaken of een doorreis naar Canada reist
  • U niet de nationaliteit bezit van een land binnen de EU. (Als u de Roemeense dan wel de Bulgaarse nationaliteit heeft dient u ook een visum aan te vragen.

 

Een eTA, wat is het?

Het eTA staat voor  “electronic Travel Authorization”. Een ESTA is geen e-visum of gangbaar visum maar een digitale toestemming om Canada in te mogen reizen.

Een eTA is voor iedereen verplicht. Zelfs bij een overstap in Canada, dient u te beschikken over een eTA. Zonder een geldig reisvergunning mag u Canada dan ook niet binnen treden. De ESTA kunt u bij Traveldocs aanvragen door een document in te vullen en deze samen met een scan van uw paspoort en pasfoto naar ons toe te mailen. Binnen 72 uur heeft u uw eTA binnen.

Hoe en waneer ontvang ik het eTA?

Het eTA formulier online invullen duurt ongeveer vijf minuten. Nadat de bijbehorende betaling verwerkt is zal de aanvraag door ons in behandeling worden genomen. Als u heeft gekozen voor een spoedaanvraag dan wordt normaal gesproken 20 minuten na verwerking van de betaling het ESTA digitaal toegekend. In uitzonderlijke gevallen kan dit langer, tot maximaal 72 uur duren.

Dat sommige goedkeuringen langer (doorgaans niet langer dan een paar uur) op zich laten wachten komt doordat alle aanvragen worden verwerkt door het geautomatiseerde computersysteem van de Canadese immigratiedienst. Het grootste deel van de aanvragen wordt direct goedgekeurd, in sommige gevallen beslist het computersysteem echter dat een aanvraag moet worden beoordeeld door een medewerker van de immigratiedienst. In zo’n geval hangt de duur van de toekenning af van de drukte op dat moment bij de immigratiedienst.

Wij van Traveldocs.n hebben geen enkele invloed op de duur van de verwerkingstijd van het eTA na het moment dat deze in behandeling is bij de Canadese immigratiedienst. Controleer eerst uw map met ongewenste e-mail indien u een eTA heeft aangevraagd en denkt deze niet ontvangen te hebben. Tevens kunt u 24/7 de status van uw aanvraag online bekijken.

Indien u haast heeft kunt u ook met spoed het ESTA aanvragen , dit doet u door op het online in te vullen aanvraagformulier de optie “spoed” aan te vinken, deze aanvragen worden sneller behandeld. De toeslag voor deze procedure bedraagt €17.50.

Waar moet ik aan voldoen om een eTa aan te vragen?

Er zijn een aantal belangrijke eisen waar u aan moet voldoen om een eTA voor Canada aan te vragen:

-U heeft de Nederlandse of Belgische nationaliteit

-U wilt maximaal 6 maanden aaneengesloten in Canada verblijven

-U gaat voor toerisme of zaken naar Canada

-U komt per vliegtuig aan in Canada

-Uw paspoort is nog geldig tot na het vertrek uit Canada

-U geen dienstbetrekking aangaat met een Canadese organisatie

Indien u één of meerdere van de volgende zaken op uw reis van toepassing zijn hoeft u geen eTA voor Canada aan te vragen :

-U reist over land of water naar Canada

-U heeft een “Work Permit”

-U heeft een “Study Permit”

-U maakt deel uit van luchtvaart- of cabinepersoneel

Als ik al een visum heb voor Canada, moet ik dan nog een eTA aanvragen?

Indien uw reis naar Canada overeenkomt met het reisdoel en binnen de geldigheidstermijn van het toegekende visum valt hoeft u geen eTA aan te vragen. Als u met een ander reisdoel dan beschreven in uw visum of buiten de geldigheidstermijn van het visum reist moet u wél een eTA aanvragen. Controleer in een van deze gevallen of u voldoet aan de voorwaarden van een eTA.

Moeten kinderen ook een visum voor Canada aanvragen?

Ook een kind (met of zonder begeleiding) moet in het bezit zijn van een eigen eTA om in Canada te mogen reizen. Let wel, het is niet mogelijk om een eTA aan te vragen voor kinderen die in het paspoort van één van de ouders staat bijgeschreven. Ieder kind heeft dus zijn /haar eigen paspoort en eTA nodig om in Canada te mogen reizen. Uiteraard is het wel mogelijk dat ouders het eTA aanvragen voor hun kind.

Controleert u voor de aanvraag wel of u voldoet aan de voorwaarden van het eTA.

Moet ik mijn eTA-reistoestemming uitprinten?

Nee, u hoeft uw eTA niet uit te printen, zodra uw eTA is goedgekeurd zal deze automatisch worden gedeeld met uw luchtvaartmaatschappij en de immigratiedienst van Canada.

Vragen over het aanvragen van een eTA

Hoe vraag ik een eTA aan?

Om een eTA aan te vragen kunt u eenvoudig ons online aanvraagformulier op deze website invullen. Na het invullen wordt u doorverwezen naar onze betaalpagina vanwaar uit snel en eenvoudig kan worden betaald met IDeal, Paypal, Bancontact of Creditcard.

Zodra de betaling is voldaan nemen wij uw aanvraag in behandeling. U ontvangt altijd, binnen 72 uur(checkt u ook uw map ongewenste post), een e-mail waarin wordt vermeld of uw eTA is goedgekeurd dan wel afgekeurd.

Welke informatie is nodig voor een eTA aanvraag?

Het eTA aan vragen is eenvoudig, u hoeft alleen het online aanvraagformulier in te vullen, belangrijk hierbij is om alvast uw paspoort( dat nog minimaal tot het einde van uw verblijf in Canada geldig moet zijn) bij de hand te hebben.

Controleert u voor de aanvraag wel of u voldoet aan de voorwaarden van het eTA.

Is een ESTA met spoed aan te vragen?

Als u met spoed een ESTA nodig hebt hoeft u alleen, op het online aanvraagformulier, de optie “spoed” aan te vinken. Als u deze spoedaanvraag indient zal deze direct in behandeling worden genomen en zult u doorgaans binnen een uur het eTA toegekend krijgen, let wel : dit is een gemiddelde levertijd en hier kan geen garantie worden gegeven, in uitzonderlijke gevallen kan ook een spoedaanvraag pas na 72 uur uitsluitsel geven.

Wanneer kan een eTA aangevraagd worden?

Doordat het aanvragen via ons online aanvraagformulier verloopt kunt u bij ons 24 uur per dag, 365 dagen per jaar een eTA aanvragen. Wel raden wij u aan om minimaal 72 uur voor uw vertrek het eTA aan te vragen. Ondanks dat van alle aanvragen 90% binnen het uur wordt toegekend kan het voorkomen dat door een eventueel manuele controle van een medewerker van de Canadese immigratiedienst een vertraging van maximaal 72 uur optreedt.

Kan ik een eTA aanvragen voor iemand anders?

Ja, in één aanvraag kunt u gelijk alle medereizigers invullen. Ook in het geval dat u zelf niet meereist kunt u een eTA voor een ander aanvragen. Vanzelfsprekend dient u dan wel over toestemming voor het gebruik van alle gegevens en documenten, benodigd voor het aanvragen van een eTA, van desbetreffende reiziger(s) te beschikken.

Als ik een nieuw paspoort heb ,moet ik een nieuwe aanvraag indienen?

Ja, als u ná het toekennen van een eTA een nieuw paspoort heeft ontvangen dient u opnieuw een eTA aan te vragen. Alle gegevens op het eTA moeten corresponderen met de gegevens van uw huidige paspoort, waaronder het paspoortnummer(uw oude paspoort in combinatie met een eventueel eerder gekoppelde eTA is niet meer geldig).

Kan ik met een identiteitskaart een eTA aanvragen?

Nee, voor het aanvragen van uw eTA voor Canada dient u de gegevens van uw internationale reispaspoort in te voeren en is een identiteitskaart niet voldoende.

Heb ik een eTA nodig als ik een tussenstop heb in Canada?

Als u per vliegtuig in Canada aankomst heeft u altijd een eTA nodig, Ook als u op doorreis bent en het vliegveld niet verlaat. Reist u per boot of oevr land Canada binnen, dan heeft u geen eTA nodig.

Ik ben Statushouder, kan ik een eTA aanvragen?

In Nederland wonende statushouders die in het bezit zijn van een verblijfsvergunning kunnen géén eTA aanvragen. Alleen bij een officieel afgegeven Nederlands paspoort mag een reiziger een eTA aanvragen.

Bent u een statushouder met wel een verblijfsvergunning maar geen Nederlands paspoort, dan is het alleen mogelijk om met een visum naar Canada te reizen.

Moet ik een eTA aanvragen voor mijn Cruise?

Nee, als u alleen per boot Canada binnenkomt (bijv. bij een tussenstop in Vancouver) dan heeft u geen eTA nodig, wel dient u te beschikken over een geldig paspoort.

Als u naar Canada vliegt om daar op een cruiseschip te stappen heeft u wel een eTA nodig, alvorens u het vliegtuig instapt.

Hoe veilig is het aanvragen van een eTA?

Als u via onze website een aanvraag voor een eTA indient wordt altijd gebruik gemaakt van Secure Socket Layer (SSL), hiermee beveiligen wij de communicatie van de data van uw computer naar onze server. Op deze manier zijn uw gegevens ten alle tijden beschermd.

Uw gegevens worden door ons alleen gebruikt voor de verwerking van uw visumaanvraag. Daarbij respecteren wij de privacy van elke gebruiker van onze site en zullen wij er zorg voor dragen dat alle persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk zal worden behandeld. Met klem laten wij u weten dat uw gegevens niet worden verkocht dan wel worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook. Verder zijn ook de betaalmethoden die wij aanbieden zoals iDEAL,Paypal,bancontact of per creditcard veilige manieren om te betalen.

Mocht u verder nog vragen hebben over uw privacy bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

Benodigde documenten en gegevens

Waar moet mijn paspoort allemaal aan voldoen?

-Uw paspoort dient gedurende het gehele verblijf in de Canada geldig te zijn. Het eTA is gekoppeld aan het paspoort waarmee de aanvraag is ingediend dus mocht u een ander paspoort in gebruik nemen dan vervalt daarmee direct de geldigheid van het eTA en dient u met het nieuwe paspoort een nieuwe aanvraag voor een eTA in te dienen.

-Op de pagina met de persoonsgegevens dient het paspoort een machine-leesbare zone te hebben(aan deze eis voldoen alle Nederlandse en Belgische paspoorten).

-Het paspoort dient ook een digitale chip te bevatten waarop de biometrische gegevens van de pashouder staan. Dit logo vind u op de omslag van het paspoort.

 

-Een noodpaspoort dien ook een elektronische versie te zijn, in de versie van papier(zonder E-logo en chip) wordt u geen eTA toegewezen.

Ik heb de Belgische nationaliteit en ik heb geen Burgerservicenummer (BSN). Wat moet ik invullen?

U kunt bij het invulveld op het aanvraagformulier negen keer een nul invoeren (000000000).

Staat er een O(de letter) of een 0 (het cijfer) in mijn paspoort?

Documentnummers in Nederland bevatten nooit de letter “O”, maar kunnen wel het cijfer “0” bevatten. Ook al lijkt het er dus op dat er een letter O in uw paspoort staat , het zal gaan om het cijfer 0. Ook is het belangrijk te weten dat een documentnummers in Nederland 9 karakter lang zijn.

Belgische documentnummers kunnen wel de letter(s) “O” en/of het cijfer “0”. Belgische documentnummers zijn 8 karakters lang en beginnen altijd met 2 letters gevolgd door 6 cijfers.

 Vragen over annuleren,wijzigen en eventuele afwijzing

Kunnen gegevens op mijn eTA gewijzigd worden?

Tot het moment dat u de eTA aanvraag heeft betaald kunt u alle velden in het online-aanvraagformulier nog wijzigen. Nadat de eTA aanvraag betaald is nemen wij deze gelijk in behandeling en is alleen het aanpassen van uw e-mail adres nog mogelijk. Daarom wordt er, voordat u naar de betalingspagina wordt geleid, een bevestiging van uw kant gevraagd of de gegevens juist zijn. Kijkt u dit a.u.b. goed na.

Indien er bij de aanvraag een fout is gemaakt, dient u een nieuwe aanvraag te doen. Als de gegevens op uw eTA niet overeenkomen met die op uw paspoort dan is uw eTA niet geldig. Eventuele kosten voor een nieuwe aanvraag zullen voor uw eigen rekening komen.

Hoewel wij van Traveldocs.nl altijd proberen eventuele fouten te detecteren en op te lossen zijn wij onder geen beding verantwoordelijk en/of aansprakelijk te stellen voor de gegevens die door de aanvrager onjuist dan wel onvolledig zijn ingevuld op het aanvraagformulier.

Ook is het niet mogelijk om bij een afgekeurde eTA de gegevens te wijzigen of deze alsnog te annuleren.

Kan de datum waarop mijn eTA ingaat gewijzigd worden?

Het is niet mogelijk om de ingangsdatum van uw eTA te wijzigen. Als u denkt eerder aan te komen dan uw eTA geldig is of te vertrekken nadat het ESTA is verlopen, dient u een nieuwe eTA aan te vragen. Het is vooral van belang dat uw eTA  geldig is op het moment dat u Canada in reist.

Kan ik mijn eTA nog annuleren?

Annulering is alleen mogelijk voordat de betaling is afgerond. Zodra wij de betaling van uw eTA aanvraag hebben ontvangen nemen wij deze direct in behandeling en is restitutie van uw betaling  vanaf dat moment niet meer mogelijk.

Indien u bij de aanvraag een fout heeft gemaakt, kunt u een nieuwe aanvraag indienen. Kosten voor deze nieuwe aanvraag komen geheel voor uw eigen rekening.

Krijg ik geld terug als ik geen eTA krijg toegekend?

Nee. Bij een eventuele afwijzing is het helaas niet meer mogelijk om de gemaakte kosten retour te krijgen.

Wel kunt u in de meeste gevallen aanspraak maken op een regulier visum voor Canada. Traveldocs kan u uiteraard assisteren bij dit proces. Vaak heeft dit visum een geldigheid van 5 of 10 jaar. Wel dient u hiervoor een andere procedure te volgen dan voor het eTA visum en dient u documenten bij ons aan te leveren. Ook dient u biometrische data af te staan, hiervoor zullen wij een afspraak voor u inplannen. Neem contact met ons op voor meer informatie omtrent het regulier visum voor Canada en om een eventuele aanvraag in gang te zetten.

Krijg ik geld terug als ik geen gebruik maak van mijn eTA?

Wordt uw eTA-aanvraag goedgekeurd dan krijgt u in geen geval uw geld terug. Ook niet indien u geen gebruik maakt van uw eTA. Ook bij een eventuele afwijzing is het niet meer mogelijk om de gemaakte kosten retour te krijgen. Annulering is enkel mogelijk voordat de betaling is voldaan en voordat uw aanvraag is doorgezet naar de Canadese overheid. Neem in dat geval zo spoedig mogelijk contact met ons op.

Overige vragen

Hoe gaan jullie om met persoonlijke gegevens?

Uw gegevens worden door ons alleen gebruikt voor de verwerking van uw eTA-aanvraag. Daarbij respecteren wij de privacy van elke gebruiker van onze site en zullen wij er zorg voor dragen dat alle persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk zal worden behandeld. Met klem laten wij u weten dat uw gegevens niet worden verkocht dan wel worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

Mocht u verder nog vragen hebben over uw privacy, bekijk dan ons privacybeleid of neem contact met ons op.

Waar kan ik hulp vinden als het niet lukt

Probeert u altijd eerst uw vraag op deze pagina te vinden, in bijna alle gevallen vind u hier het antwoord op uw vraag omtrent uw eTA aanvraag.

Mocht u onverhoopt geen of onvoldoende antwoord op uw vraag vinden dan helpen wij u uiteraard graag, klikt u hier om contact met ons op te nemen.

Back To Top